واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جزييات جشنوارهي تئاتر بانوان اعلام شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
هفتمين جشنوارهي سراسري تئاتر بانوان از چهارم تا دوازدهم تيرماه سال جاري در سه سالن تئاتري برپا ميشود.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مريم معترف دبير هفتمين دوره از اين جشنواره در نشست خبري كه صبح امروز ـ 26 خرداد ماه ـ در سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برپا بود، با اعلام برنامههاي اين دوره از جشنواره عنوان كرد: روز چهارم تيرماه به مناسبت تولد حضرت فاطمه زهرا (س) جشن افتتاحيهاي را با حضور هنرمندان شركتكننده در هفتمين دورهي جشنواره در باغ موزهي هنر ملي ميزباني ميكنيم و از روز پنجم در سه سالن مولوي، خانه نمايش و تماشاخانهي مهر نمايشهاي جشنواره به صحنه خواهند رفت.
او با اشاره به بخش جنبي اين دوره از جشنوارهي تئاتر بانوان افزود: در بخش خياباني سه نمايش ويژه با كارگرداني سوسن مقصودلو، ناصر آويژه و سوسن رحيمي اجرا ميشود و در بخش نمايشهاي صحنهاي نيز سه نمايش كه جزو كارهاي ترجمهشده محسوب ميشوند به صحنه خواهند رفت.
مهرداد بيات قائم مقام دبير جشنوارهي تئاتر بانوان نيز در ادامه با اشاره به فعاليتهاي اين دوره گفت: متأسفانه در سيستمهاي اداري همواره تصميمگيريها به دقيقهي نود موكول ميشود و در اين راستا، جشنوارهي تئاتر بانوان نيز از اين قاعده مستثني نبوده و مريم معترف فروردينماه سال جاري حكم خود را دريافت كرد.
او با اشاره به فشردگي برنامههاي جشنوارهي هفتم تصريح كرد: با زمان فشردهاي كه در اختيار داشتيم، نهايتا 225 متن در مرحلهي بازخواني پذيرفته شد و از ميان آنها 85 اثر به بخش بازبيني راه يافت و به دليل وسعت و پراكندگي شهرستانهاي شركتكننده از دو گروه بازبين دعوت كرديم تا كارها را مورد ارزيابي قرار دهند و نهايتا روز 24 خرداد ماه جمعبندي نهايي صورت گرفت و 21 نمايش صحنهاي و 12 نمايش خياباني انتخاب شدند.
بيات با تأكيد بر اهميت گروههاي شهرستاني در اين دوره از جشنوارهي تئاتر بانوان خاطرنشان كرد: جشنوارههاي تئاتر بهترين بستر براي جريانسازشدن تئاتر شهرستان هستند، به همين دليل هم با اهميت ويژهاي كه در اين دوره براي گروههاي شهرستان قايل شديم نسبت به دورههاي گذشته شاهد رشد كمي و كيفي اين گروهها هستيم، چه بسا كه در بخش صحنهاي بيش از نيمي از كارها از شهرستان و در بخش خياباني حدود 40 درصد از كارها از اين دست هستند.
معترف نيز اضافه كرد: برخلاف دورههاي گذشته كه نشستهاي نقد و بررسي آثار بعد از اجراها برگزار ميشد، اينبار تصميم گرفتيم تا جلسات گفتوشنود را با حضور هنرمندان شهرستاني و برخي از هنرمندان برجسته در محل استقرار گروهها برپا كنيم و تاكنون با افرادي چون فاطمه معتمدآريا، گلاب آدينه، نغمه ثميني، حميد سمندريان، رضا كيانيان و ... مذاكره داشتهايم.
او با اشاره به بخش جنبي جشنواره اضافه كرد: در اين بخش كارگاه ساخت «عروسك با روزنامه» توسط فهيمه ميرزاحسيني در فرهنگسراي بانو برگزار ميشود و علاوه بر آن به روال دورههاي گذشته قرار است در مراسم اختتاميهي جشنواره از هما جديكار، مهين شهابي و ثريا قاسمي تقدير شود.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست، علياكبر قاضينظام - مدير مركز هنرهاي نمايشي سازمان فرهنگي هنري شهرداري – در توضيح دلايل انتخاب ديرهنگام دبير جشنواره يادآور شد: طي توافق شوراي عالي تئاتر در سازمان قرار بود، يك جشنوارهي شهري برگزار شود و دو جشنوارهي تئاتر بانوان و تئاتر كانونها در دل اين جشنواره قرار بگيرد، اما بعد از مذاكرات متعدد به اين نتيجه رسيديم كه هركدام از اين جشنوارهها در زمان مقرر خود و به صورت مستقل برپا شود.
او تصريح كرد: قطعا هرچه زمان بيشتري در اختيار ما بود كميت و كيفيت كار نيز بهبود مييافت، اما نبايد فراموش كرد كه بسياري از گروههاي ثابت جشنواره از همان زمان اعلام فراخوان كارهاي خود را آماده كردند.
او در پايان دربارهي اجراي عمومي آثار شركتكننده در جشنواره هفتم نيز گفت: در صورتيكه كيفيت كارها به تصويب مركز هنرهاي نمايشي برسد، براي اجراي عمومي اين آثار اقدام خواهيم كرد.
قاضينظام نيز متذكر شد: مذاكرات شفاهي ميان مجيد سرسنگي و حسين پارسايي براي اجراي عمومي آثار منتخب جشنواره صورت گرفته است، تا در صورت تصويب شوراي تخصصي سازمان و تأييد كارهاي متقاضي شرايط اجراي عمومي آنها در سالنهاي تحت پوشش اين مجموعه فراهم شوند.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]