واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست رسانهاي جشنواره همدان/1 شاهحسيني: زمينه مقايسه سينماي كودك ايران و جهان در همدان فراهم ميشود
خبرگزاري فارس: دبير جشنواره همدان گفت: در اين دوره جشنواره سعي شده تا چشم انداز مناسبي از سينماي كودك و نوجوان جهان در اين رويداد در معرض ديد مخاطبان و كارشناسان سينما قرار گيرد تا ضمن ايجاد محيطي براي رقابت فيلم هاي ايراني، زمينه مقايسه سينماي كودك و نوجوان ايران با جهان فراهم شود.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، «مجيد شاهحسيني» دبير بيست و دومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان، در يك نشست رسانهاي كه صبح امروز يكشنبه 26 خرداد در بنياد سينمايي فارابي برگزار شد، به ارائه برنامههاي اين جشنواره پرداخت.
وي گفت: بيست و دومين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان با حضور 39 كشور جهان از اول تا پنجم تيرماه سال جاري در شهر همدان برگزار ميشود. امسال در مجموع 272 عنوان فيلم و ويديو بلند ، نيمه بلند و كوتاه ايراني و خارجي در 16 بخش رقابتي و غير رقابتي به روي پرده ميرود كه از اين ميان 132 فيلم در بخش هاي رقابتي و 140 فيلم در بخشهاي غيررقابتي حضور دارند.
شاهحسيني گفت: فيلمهاي بيست و دومين دوره جشنواره ، شامل 138 اثر ايراني و 134 اثر از ديگر كشورهاي جهان ميشود.آرژانتين ، آلمان، آمريكا ، اتريش ، اسپانيا ، استراليا ، استوني ، اسكاتلند ، اندونزي ، انگليس ، ايتاليا ، ايرلند ، برزيل ، بلژيك ، بنگلادش ، پرتغال ، تايلند، تركيه ، تونس ، چين ، روسيه ، ژاپن ، سوئد ، صربستان ، فرانسه ، فلسطين ، فنلاند، كانادا، كرواسي ، كره جنوبي ، لاتويا ، لبنان ، مجارستان ، مصر، نروژ ، نيوزلند ، هندوستان و يونان كشورهاي حاضر در اين دوره از جشنواره به شمار ميروند.كشورهاي حاضر در بيست و دومين جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان ، به ترتيب از قارههاي اروپا (22كشور) ، آسيا(9 كشور) ، آمريكا (4 كشور) ، آفريقا (دو كشور) و استراليا ( دو كشور) هستند؛ در واقع با تلاش دست اندركاران جشنواره سعي شده تا چشم انداز مناسبي از سينماي كودك و نوجوان جهان در اين رويداد در معرض ديد مخاطبان و كارشناسان سينما قرار گيرد تا ضمن ايجاد محيطي براي رقابت فيلم هاي ايراني، زمينه مقايسه سينماي كودك و نوجوان ايران با جهان فراهم شود.
وي سپس از بخشهاي جشنواره نام برد و گفت: جشنواره بيست و دوم فيلم كودك در 7 بخش رقابتي و9 بخش غير رقابتي برگزار خواهد شد، بخش هاي رقابتي اين رويداد در بخش بين الملل شامل: مسابقه فيلمهاي بلند سينمايي بين الملل ( 12 فيلم بلند خارجي و 3 فيلم ايراني) و مسابقه فيلم هاي كوتاه بين الملل( 19 فيلم كوتاه خارجي و 4 فيلم كوتاه ايراني) ، مسابقه آثار ويديويي بين الملل (19 خارجي و 3 ايراني ) و در بخش سينماي ايران شامل: مسابقه سينماي ايران- فيلم هاي بلند سينمايي (9 فيلم) ، مسابقه آثار ويديويي بلند (10 اثر )، مسابقه آثار ويديويي نيمه بلند(10 اثر) و مسابقه آثار ويديويي كوتاه ايراني (61 اثر) ميشود.
شاهحسيني افزود: 9 بخش غير رقابتي اين رويداد نيز عبارتند از: نقاشي متحرك هاي روز جهان (7 فيلم خارجي )، نويسندگان آثار كودك و اقتباس ادبي (10 فيلم خارجي و 2 فيلم ايراني ) ، كودكان و مقاومت (6 فيلم خارجي)، مروري بر پويانمايي لهستان قبل و بعد از سال 2000 (22 فيلم ) ، با سينماگران همدان (31 اثر) ، گلچيني از آثار كودك و نوجوان سينماي جهان بعد از سال 2000 (15 فيلم خارجي) ، چشم انداز سينماي كودك و نوجوان هندوستان (5 فيلم ) ، ره آورد فجر (10 فيلم خارجي و 1 فيلم ايراني) و برگزيده جشنواره هاي كودك و نوجوان كه در شهرهاي استان همدان نمايش داده ميشود كه در كل 25 فيلم خارجي و 19 فيلم ايراني را شكل ميدهد كه 8 فيلم اين بخش، در بخش مسابقه بلند ويديويي جشنواره حضور دارند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي اظهار داشت: در بخشهاي غيررقابتي جشنواره، عمدتا به جنبه هاي محتوايي توجه شده است ، از جمله "كودكان و مقاومت"؛ كه در اين بخش، مجموعه اي تاثيرگذار از فيلم هاي با موضوع حماسه مقاومت مردم فلسطين ارايه شده است. در واقع با برنامهريزيهاي صورت گرفته در اين بخش، جشنواره با رنگ و بوي فلسطين و مقاومت مردم قهرمان اين سرزمين به ويژه كودكان اين كشور، عجين شده و به همين منظور امسال 22 كودك فلسطيني و 22 كودك از ساير كشورها، ميهمان جشنواره بيست و دوم خواهند بود.
همچنين بيست و دومين جشنواره فيلم كودك بستري براي ارتباط بيشتر مخاطبان با پيشرفت هاي روز سينماي كودك و نوجوان به ويژه در حوزه پويانمايي فراهم كرده است. به همين جهت، برخي از انيميشن هاي مطرح سينماي جهان طي اين رويداد بر پرده عريض سينما به نمايش در ميآيند؛ فرصتي كه شايد در هيچ محفلي جز جشنواره براي علاقمندان پويانمايي فراهم نشود. از سويي ديگر سعي شده تا با مرور آثار پويانمايي يكي از كشورهاي پيشگام در حوزه انيميشن ( لهستان) عملا تاريخچه پويانمايي در لهستان در دو مقطع زماني (قبل و بعد از سال 2000ميلادي) تقديم علاقمندان شود.
شاهحسيني گفت: همچنين در راستاي توجه به مولفه هاي بومي استان همدان و نمايش بخشي از تلاش هاي صورت گرفته توسط جوانان اين استان در حوزه فيلمسازي ، 31 اثر از آخرين آثار هنرمندان اين استان در يكي از بخش هاي جنبي جشنواره به نمايش در مي آيند تا امكان شناخت استعدادهاي بالقوه اين استان در حوزه فيلمسازي فراهم شود.
وي ادامه داد: در واقع يكي از فوايد برگزاري جشنواره در استان همدان ، كمك به رشد و شكوفايي سينماي اين استان در دراز مدت است ، جشنواره فرصتي را فراهم ميكند تا افكار عمومي استان و در وهله بعد جامعه سينمايي ايران ، در طول 5 روز متوجه سينماي كودك و سينماگران آن شود. همچنين توجه به ادبيات و ايجاد ارتباط بين اين حوزه با سينما ، براي توليد آثار شاخص سينمايي از ديگر محورهاي جشنواره بيست و دوم فيلم كودك است. سينماي ما براي رسيدن به كمال نيازمند ارتباطي فعال و متقابل با ادبيات است. به همين منظور بخشي از جشنواره كودك امسال، به نمايش آثاري با موضوع اقتباس ادبي اختصاص يافته و اين بخش در واقع مكمل جرياني است كه در طول سالهاي اخير و از جشنواره فيلم فجر آغاز شده است.
شاهحسيني اظهار داشت: بخشي از جشنواره فيلم كودك «رهآورد فجر» نام گرفته و به نمايش تعدادي از آثار برجسته جشنواره فيلم فجر اختصاص يافته است.
وي ادامه داد: چنانچه ميدانيد تفكيك بخش بين الملل جشنواره فيلم فجر در سال گذشته و تمركز ستاد برگزاري جشنواره بر اين بخش ، باعث شد تا مجموعهاي از آثار برجسته سينماي جهان در معرض ديد علاقمندان قرار گيرد و بخشي از اين مجموعه (كه در آينده تنوع مطلوب اكران فيلمهاي خارجي در سينماهاي كشور را رقم خواهد زد ) در استان همدان و براي مردم اين استان به نمايش در ميآيد و فيلمهاي بخش "رهآورد فجر" در سئانس هاي پاياني سينماهاي نمايشدهنده آثار جشنواره به روي پرده خواهند رفت.
دبير جشنواره همدان سپس به تشريح بخش بزرگداشتها پرداخت و گفت: امسال در بيست و دومين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان چند مراسم نكوداشت برگزار خواهد شد كه طي اين مراسم از چهره هاي شناخته شده و تاثيرگذار در سينماي كودك تجليل به عمل ميآيد.
وي ادامه داد: يكي از نكوداشتهاي بيست و دومين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان به "رضا ناجي" بازيگر شناخته شده سينماي كشور (كه به ويژه در فيلمهاي آقاي مجيدي، بازي هاي درخشاني از او ديدهايم) ، اختصاص يافته است و در نكوداشت ديگر جشنواره فيلم امسال از آقاي "مهدي فقيه" بازيگر و كارگردان هنري آثار كودك و نوجوان تجليل به عمل ميآيد، "فقيه" از پيشگامان عرصه تئاتر عروسكي است و برخي از عروسكهاي سنتي ايراني را احياء كرده است.
شاهحسيني گفت: همچنين، در بيست و دومين دوره جشنواره از آقاي «محسن چينيفروشان» مديرعامل فعلي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان تقدير به عمل خواهد آمد، مدير دلسوزي كه با همت ايشان، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در دهه گذشته آثار فاخري براي مخاطبان اين گروه سني توليد كرده و سينماگراني را به عرصه فيلمسازي كودكان و نوجوانان اين سرزمين معرفي كرده است.
وي در ادامه از سينماهاي جشنواره نام برد: اما امسال فيلمهاي بيست و دومين دوره جشنواره كودك در 15 سالن استان همدان به نمايش در مي آيند كه اين نوعي ركورد براي جشنواره محسوب مي شود.
شاهحسيني گفت: امسال 7 سالن نمايش فيلم در شهر همدان شامل سينماهاي "فجر" ، "قدس" و "كانون" و تالارهاي "بسيج" ، "دانش آموز" ، "معلم" و مجتمع فرهنگي "ابن سينا" در 196 سئانس فيلم هاي جشنواره را نمايش ميدهند. در 8 شهرستان اين استان نيز ، مجتمع هاي فرهنگي و هنري به نمايش منتخب فيلم هاي جشنواره اختصاص يافته است كه اين سالن ها در 85 سئانس فيلم هاي جشنواره را نمايش خواهند داد و طبق آمار ارايه شده از سوي ستاد استاني جشنواره ظرفيت مطلوبي براي حضور يك صد هزار مخاطب در جشنواره فراهم شده است كه اين شهرها عبارتند از : "ملاير" ، "نهاوند" ، "اسدآباد"، "تويسركان" ،"كبودر آهنگ" ، "رزن" ،"لاله جين" و "فامنين" كه هر يك به سهم خود ميزبان قسمتي از برنامه هاي جشنواره هستند.
به گفته دبير جشنواره همدان، همچنين پيش فروش بليت هاي بيست و دومين دوره جشنواره كودك از 27 خرداد ماه جاري در تالار دانش آموزي همدان آغاز مي شود و تا پايان روز 29 خرداد ماه ادامه خواهد يافت.
شاهحسيني در ادامه به ميهمانان و داوران جشنواره اشاره كرد و گفت: امسال جشنواره شاهد حضور 38 ميهمان خارجي از دست اندركاران و كارشناسان و داوران كودك و نوجوان خواهد بود. اين ميهمان ها شامل 18 داور كودك و نوجوان به همراه سرپرست هاي خود ، 5 داور بين الملل ، دو داور از سيفژ و 13 ميهمان ديگر ميشوند؛
"ماري آن ردپيت" دبير جشنواره كودك و نوجوان برلين از آلمان ، "ميكاييل مانياتيس" معاون اتحاديه شبكه هاي تلويزيوني اروپا از كشور يونان ، "سونگيوس سوگماكانان" كارگردان سينما از تايلند، "گومينگ يائو" تهيه كننده از چين و "ميو مير رايسويچ" از كشور صربستان، داوران خارجي بخش بينالملل جشنواره محسوب ميشوند كه به همراه "رسول صدرعاملي" و "محمدباقر قهرماني" از ايران فيلم هاي اين بخش از جشنواره را داوري خواهند كرد.
وي ادامه داد: نكته جالب در انتخاب داوران خارجي اين است كه دو داور اين گروه از جمله فيلمسازان برگزيده جشنواره بيست و يكم به شمار مي روند، سوگماكانان كارگردان تايلندي سال گذشته با فيلم "دبيرستان شبانه روزي" جوايزي از بخش بين الملل بيست و يكمين جشنواره فيلم كودك و بخش در جست و جوي حقيقت بيست و پنجمين جشنواره فيلم فجر كسب كرده و گومينگ يائو تهيه كننده فيلم "عشق حقيقي" برنده جايزه بهترين فيلم آسيايي در بيست و يكمين دوره جشنواره كودك است.
شاهحسيني گفت: داوران مسابقه سينماي ايران در بيست و دومين جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان امسال عبارتند از: "ابوالقاسم طالبي" ، "مهدي مسعود شاهي" ، "پوران درخشنده" ، "سيروس حسن پور" و "يداله صمدي" كه به نمايندگي از جامعه سينمايي كشور داوري اين بخش را عهده دارند. همچنين 40 كودك و نوجوان از استان همدان و 22 كودك و نوجوان از ساير نقاط كشور فيلم هاي مسابقه سينماي ايران را طي جشنواره امسال ارزيابي و به فيلم برگزيده خود يك پروانه زرين اهدا ميكنند.
وي گفت: سه داور نيز از سيفژ (سازمان جهاني سينماي كودك و نوجوان) فيلمهاي جشنواره را ارزيابي خواهند كرد؛ "ماييكي كانتولا" از كشور فنلاند و "گونتر كينستلر" از آلمان داوران خارجي و "محسن چيني فروشان" داور ايراني اين سازمان هستند كه از اعضاي هيات رييسه سيفژ به شمار ميروند. ساير ميهمانان خارجي اين رويداد از كمپاني هاي توزيع فيلم ، مراكز آموزش رسانهاي و يونيسف به جشنواره دعوت شدهاند.
شاهحسيني گفت: همچنين 4گروه دوبله از دوبلورهاي مطرح سينما و تلويزيون ، به سرپرستي آقايان " جلال مقامي" ، "خسرو خسروشاهي"، "پرويز ربيعي" و " افشين زينوزي" ، فيلم هاي خارجي جشنواره را به صورت همزمان در همدان و شهرستان هاي اين استان دوبله خواهند كرد.
وي از برنامههاي جنبي جشنواره همدان نام برد و گفت: مراسم فرزندان انتظار در تپههاي عباس آباد شهر همدان، نمايشگاه محصولات فرهنگي ويژه كودكان و نوجوانان, مراسم ولادت حضرت زهرا سلام الله عليها در آرامگاه باباطاهر، غرفههاي نقاشي, عكاسي و انيميشن در برخي از سينماهاي جشنواره ، نشست پرسش و پاسخ كودكان با فيلمسازان سينماي كودك ، اداره سينما كانون توسط نوجوانان در طول برگزاري جشنواره ، نمايشگاه مروري بر بيست و يك دوره قبلي جشنواره كودك از جمله برنامههاي جنبي بيست و دومين جشنواره بينالمللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان در شهر همدان است. همچنين در شهرستان هاي استان برنامه هاي جنبي ديگري نظير تشكيل كارگاههاي آموزشي ، نمايشگاههاي نقاشي و عروسكي ، مسابقه پرواز بادبادكها و سفالگري كودكان اجرا خواهد شد.
دبير جشنواره همدان گفت: مراسم افتتاحيه بيست و دومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان روز سي و يكم خرداد ماه و مراسم اختتاميه اين رويداد روز پنجم تير ماه در شهر همدان برگزار خواهد شد.
وي سپس به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ گفت.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/الف
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]