واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس مركز ملي بهرهوري ايران خبر داد: 1.03 درصد از رشد اقتصاد كشور از محل بهرهوري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
تيم مشتركي متشكل از بانك مركزي، مركز آمار ايران، دفتر برنامهريزي و مديريت اقتصاد كلان و مركز ملي بهرهوري ايران به منظور كار و بررسي شاخصهاي بهرهوري اقتصاد تشكيل شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محسن ميرزايي ـ رييس مركز ملي بهرهوري ايران ـ با اشاره به اهميت موضوع بهرهوري در اقتصاد ملي به تشريح وضعيت بهرهوري در ايران پرداخت و گفت: طبق آمارهاي رسمي كه از سوي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهوري منتشر شده است توفيق 46.8 درصدي را در اهداف برنامه چهارم توسعه نشان ميدهد.
وي افزود: در برنامه چهارم پيشبيني كرديم كه 2/2 درصد از رشد اقتصادي كشور بايد از محل ارتقاي بهرهوري حاصل شود و از اين رقم حدود 1.03 درصد تحقق يافته است كه اين رقم نسبت به سال 84 افزايش خوبي را نشان ميدهد ولي نسبت به اهداف برنامه اين افزايش به كار بيشتري نيازمند است.
ميرزايي در خصوص مجموعه اقدامات انجام شده در مركز ملي بهرهوري ايران، براي ارتقا و رشد عامل بهرهوري گفت: سال گذشته فعاليتي را آغاز كرديم كه طراحي و استقرار نظام جامع سنجش و اندازهگيري بهرهوري در كشور است و تلاش كرديم تا در سطح كلان، ملي، بخشي، استاني و دستگاهي، شاخصهايي را معين و استاندارد كنيم و اين شاخصهاي معين و استاندارد شده را مورد اندازه گيري قرار دهيم.
وي با اشاره به برگزاري همايش ملي بهرهوري در اوايل خرداد ماه سال جاري اظهار كرد: در اين همايش آمارهاي متفاوتي ارائه شده كه هيچ كدام با هم هماهنگ نبودند بنابراين ما در كشور هنوز به يك سنجش استاندارد مورد وفاق جامعه نسبت به اندازهگيري بهرهوري نرسيدهايم. وقتي ما دريافت دقيقي از وضعيت بهرهوري در بخش، استان و دستگاه نداريم نميتوانيم برنامهريزي دقيقي هم داشته باشيم.
رييس مركز ملي بهرهوري ايران در ادامه از تشكيل تيم مشتركي، متشكل از بانك مركزي، مركز آمار ايران، دفتر برنامهريزي و مديريت اقتصاد كلان و مركز ملي بهرهوري ايران خبر داد و گفت: اين تيم روي شاخصهاي بهرهوري كار ميكنند و ما از تمام دستگاهها خواستهايم كه شاخصهايشان را به دستگاه و ماموريتهاي دستگاه در بخش معطوف كنند تا اين شاخصها را در دفترهاي بخشي در حوزه معاونت استاندارد كنند.
ميرزايي در پاسخ به اين پرسش كه رشد بهرهوري به چه عواملي وابسته است، اظهار كرد: در برخي از كشورها اين باور وجود دارد كه اگر رشد اقتصادي مستلزم بهرهوري اقتصادي خوب است، بهرهوري اقتصادي هم مستلزم بهرهوري اجتماعي است. بنابراين در نظام پيوستهاي زندگي ميكنيم كه تمام متغييرها به هم مرتبطند و نميتوانيم اين عوامل را بطور مستقل بررسي كنيم.
وي ادامه داد: به عنوان مثال، اين مساله وجود دارد كه ساختارهاي اجتماعي ما تا چه حدي زمينه را براي مديريت بهينه منابع آماده ميكند فرضا پارادايمي به نام نفت به عنوان منبع هزينههاي كشور و درآمد دولت را در اختيار داريم ولي اينكه ساختار اجتماعي و نظام هنجاري و چارچوب ارزشي ما كداميك از اين پارادايمها را ميپذيرد و در چارچوب كدام پاراديم ميگنجد، ميتواند در نظام بهرهوري و رشد اقتصادي موثر باشد.
ميرزايي در پايان ابراز اميدواري كرد كه تا پايان سال جاري گزارش جامع ملي، استاني و بخشي از بهرهوري اقتصادي ارائه شود تا نقطه عزيمتي براي تحولات بهرهوري كشور باشد.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]