واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان انتقال خون: پنج درصد فراوردههاي مشتق از پلاسماي مصرفي كشور ازپلاسماي ايراني تامين ميشود يك سوم كشورها، دوسوم منابع خون دنيا رامصرف ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران با بيان اين كه بسياري از كشورها درصدد حذف وابستگي خود به فراوردههاي مشتق از پلاسما هستند، گفت: ما نيز اين حركت را از سه سال گذشته آغاز كرديم و ميتوانيم ادعا كنيم كه پنج درصد از فراوردههاي مشتق از پلاسماي كشور از پلاسماي ايراني تامين ميشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن ابوالقاسمي در حاشيه مراسم گراميداشت روز جهاني اهداكنندگان خون در جمع خبرنگاران گفت: در صورت ادامه حمايت دولت از سازمان انتقال خون ميتوانيم به دستاورد بزرگ توليد صد درصدي مشتقات حاصل از پلاسما از پلاسماي ايراني برسيم.
وي با بيان اينكه در كنگره چين تامين فراوردههاي مشتق از پلاسما از نوع ايراني مورد توجه حضار قرار گرفت، گفت: تا قبل از دستيابي به پالايشگاه و صنعت پلاسما ناگزير به تامين نياز خود از طريق ارسال پلاسما به اروپا هستيم.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران در ادامه از تامين پلاسماي سالم به عنوان يك پديده دشوار ياد كرد و افزود: هماكنون بالغ بر 16 مركز بزرگ ايران به تاييد بزرگترين موسسات بينالمللي رسيده است.
دكتر ابوالقاسمي با بيان اينكه ارسال پلاسماي ايراني به اروپا و تبديل آن به فراورده را بزرگترين دستاوردي دانست كه به راحتي امكانپذير نيست و افزود: چه بسيار كشورهايي كه با وجود تاسيس پالايشگاه قادر به تامين پلاسماي استاندارد نيستند.
وي، داروهاي مشتق از پلاسما را به لحاظ اقتصادي گران قيمت دانست و افزود: اين در حالي است كه به لحاظ اپيدميولوژيك هم قابليت انتقال بيماريها از طريق پلاسما وجود دارد.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، مصرفكنندگان مشتقات حاصل از پلاسما را عمدتا مصدومان حوادث ترافيك، تالاسمي و بيماران تحت اعمال جراحي برشمرد و در ادامه شاخص اهداي خون در ايران را 25 در يك هزار نفر جمعيت دانست و يادآور شد: اين بهترين شاخص در بين كشورهاي آسيايي است.
به گزارش ايسنا، دكتر ابوالقاسمي، توضيح داد: كمترين شاخص اهداي خون در كشورهاي آسيايي پنج و بيشترين آن 25 در يك هزار نفر جمعيت است از اينرو ايران از كشورهاي الگو و مثالزدني در كشورهاي منطقه آسياست.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، سهم زنان در اهداي خون را هشت در هزار نفر جمعيت زن عنوان كرد و يادآور شد: هماكنون ميتوان مدعي شد كه هيچكس در هيچ نقطه از كشور در انتظار دريافت خون نيست.
دكتر ابوالقاسمي، سازماندهي انتقال خون را از مهمترين فعاليتها در جهت تامين خون سالم دانست و افزود: كشورها به دنبال سازماني متولي هستند تا استانداردها در سراسر كشور به طور يكسان اجرا شود.
وي، با بيان اينكه هماكنون در كشور و در دورافتادهترين نقاط نياز خوني تامين ميشود، خاطرنشان كرد: به علت افزايش حجم حوادث ترافيكي و گسترش روشهاي تشخيص درماني در زمينه بيماران سرطاني و ژنتيكي نياز بشر به خون و فراوردههاي آن رو به افزايش است.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، به توليد 81 ميليون واحد خون در كل دنيا اشاره كرد و افزود: به تعبير ديگر فقط يك درصد از جمعيت دنيا اهداكننده خون هستند در حالي كه شمار نيازمندان خون رو به افزايش است.
دكتر ابوالقاسمي، با بيان اينكه ساليانه 150 هزار مادر در حوالي زايمان فقط به علت كمبود دسترسي به خون جان خود را از دست ميدهند، گفت: از اينرو فرهنگسازي براي اهداي خون يك امري ضروري است.
وي، ادامه داد: كمتر از يك سوم كشورهاي دنيا مصرفكننده دو سوم خونهاي دنيا هستند و از سويي ديگر دو سوم كشورهاي دنيا كمتر از يك سوم منابع خوني جهان را در اختيار دارند.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران، افزود: اين آمار حاكي از آن است كه هنوز در كشورهاي آفريقايي و بسياري از كشورهاي آسيايي فرهنگ اهداي خون نهادينه نشده است.
دكتر ابوالقاسمي، تزريق خون را سادهترين نوع پيوند برشمرد و در ادامه گفت: شبكه خونرساني كشور با مشاركت معاونت رياست جمهوري شاخصهاي تهيه خون سالم در شهرستانها را تدوين كرده است كه بر آن اساس عمل ميكنيم.
وي، در پايان يادآور شد: براي توسعه و گسترش پايگاهها در كشور رعايت استانداردها اعم از تجهيزات و نيروي انساني الزامي است.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]