واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده كشاورزان نمونه استان مركزي: دولت دراختصاص يارانههاي كشاورزي مناسب عمل نميكند رسيدن به امنيت غذايي،به كارنيازداردنه شعار قطع نابسامان برق مشكل ماست
خبرگزاري دانشجويان ايران - اراك
سرويس: شهرستانها
نماينده كشاورزان نمونه استان مركزي گفت: هزينههاي مربوط به توليد محصولات كشاورزي به دليل حذف يارانههاي مربوط به اين بخش، روز به روز در حال افزايش است كه اين افزايش سبب شده است فعاليت در بخش كشاورزي مقرون به صرفه نباشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مركزي، مسعود مرادي، در مراسم تجليل از كشاورزان نمونه و بهرهبرداران برتر جهاد كشاورزي استان مركزي، با بيان اين كه بسياري از بذور مورد استفاده و خدمات مكانيزه بخش كشاورزي در توليد محصول، نسبت به دو سال گذشته تا سه برابر افزايش قيمت يافته است، گفت: مسؤولان همواره از افزايش قيمت محصول كشاورزان جلوگيري ميكنند و اجازه نميدهند قيمت محصول متناسب با افزايش قيمت عوامل موثر بر توليد، افزايش يابد كه اين موضوع سبب فشار بر كشاورزان شده است.
اين كشاورز نمونه استان مركزي در ادامه با بيان اين كه يارانههاي پرداختي به كشاورزان به قدري ناچيز است كه كشاورز تمايلي به استفاده از آن ندارد، گفت: دولت در اختصاص يارانههاي كشاورزي مناسب عمل نميكند كه بايد در اين زمينه از سوي متوليان تجديدنظر جدي صورت گيرد.
مرادي در ادامه از فقر دانش روز كشاورزي و كمكاري مسؤولان در جهت ارتقاي دانش آنها، انتقاد كرد و گفت: متاسفانه از جمعيت 5/3 ميليون نفري كشاورزان كشور تنها 9 دهم درصد آنان به دانش روز و تحصيلات بالا مجهز هستند اين در حالي است كه در استان مركزي، مسؤولان مركز تحقيقات كشاورزي با كم كاري حداقل خدمات را به كشاورزان ارائه ميكنند.
به گزارش ايسنا، اين كشاورز چغندركار نمونه استان مركزي، بيان كرد: هنگامي ميتوان اهداف سند چشمانداز 20 ساله نظام در بخش كشاورزي را محقق كرد كه با ايجاد مراكز خبره كشاورزي و تقويت سازوكارهاي اطلاعرساني، با بهرهگيري از همه امكانات موجود، كشاورزان را ترغيب به استفاده از روشهاي جديد در استفاده از آب و زمين به عنوان دو عنصر اصلي توليد راغب كرد.
وي در ادامه با انتقاد از برخي شعارهاي مطرح شده در كشور از سوي مسؤولان در خصوص لزوم افزايش توليد محصولات كشاورزي، از سياستهاي متضاد آنان در اين زمينه گلايه كرد و مدعي شد: هنگامي كه كشاورز قصد دارد نسبت به افزايش توليد محصول اقدام كند، مسؤولان با مسدود كردن حلقههاي آب آنان، مانع از اين اقدام ميشوند و يا هنگامي كه قصد صادرات محصول را داريم با تعرفهگذاريهاي غيركارشناسي و عجيب مانع از صادرات محصول ميشوند.
اين كشاورز نمونه افزود: متاسفانه هر كجا كه ميرويم، مسؤولان تنها شعار ميدهند و كمتر حرفي از عمل به ميان ميآيد در حالي كه همه ميدانيم براي رسيدن به توسعه و امنيت غذايي در كشور، نياز به كار اجرايي و عملياتي و نه حرف و شعار داريم.
اين كشاورز چغندركار نمونه استان مركزي كه همواره مورد تشويق ساير كشاورزان قرار ميگرفت، در ادامه به نبود حمايتهاي لازم از كشاورزان اشاره كرد و گفت: همواره صحبت از بيمه كشاورزان از سوي مسؤولان صورت گرفته است، ولي هرگز به صورت عملي در اين زمينه اقدامي صورت نگرفته است كه اين موضوع سبب بروز مشكلات عديدهاي براي اين قشر شده است.
وي تنهايي كشاورزان در دريافت تسيلات بانكي با وجود وعده مسؤولان را، بزرگترين چالش فراروي آنان دانست و گفت: مسؤولان، كشاورزان را براي استفاده از تسهيلات بانكي طرحهاي آبياري قطرهاي تشويق ميكنند و حتي مدعي آن ميشوند كه بخشي از مبلغ اين تسهيلات را پرداخت ميكنند. در حالي كه كشاورز با تكيه بر وعده دولت، نسبت به اخذ وام اقدام كرده ولي با خلف وعده مسؤولان، مجبور ميشوند تسهيلات را با كارمزد 14 درصد بپردازند كه اين عملكرد مسؤولان سبب بياعتمادي كشاورزان به آنان شده است.
وي در پايان از مسؤولان خواست با توجه به سرمازدگي و بروز خشكسالي در اين استان، با اقدامات ضربتي و اختصاص تسهيلات مناسب به صورت عملي، نسبت به جبران بخشي از خسارتهاي كشاورزان اقدام كنند.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]