تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815396398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مناظره هسته‌اي فضائلي و رمضان‌زاده- 1 فضائلي: هياهوي چندساله غرب نشان‌دهنده اهميت انرژي هسته‌اي است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مناظره هسته‌اي فضائلي و رمضان‌زاده- 1 فضائلي: هياهوي چندساله غرب نشان‌دهنده اهميت انرژي هسته‌اي است
خبرگزاري فارس: دبيركل انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت: امروز موضوع انرژي هسته‌اي از نفت پراهميت‌تر است و همگان اين موضوع را چه در زمان اصلاحات و چه در زمان دولت كنوني وقوف كامل دارند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، پيش از ظهر امروز مناظره‌اي با حضور مهدي فضائلي دبيركل انجمن روزنامه نگاران مسلمان و عبدالله رمضان‌زاده عضو شوراي مركزي حزب مشاركت در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
در ابتداي اين مناظره عبدالله رمضان‌زاده با بيان اينكه سياست خارجي وقتي اهميت دارد كه در خدمت توسعه ملي باشد و اگر باعث دردسر ملي و بحران كشور شد، نمي‌توان نام آن را سياست و تدبير گذاشت، گفت: اگر سياست خارجي به گونه‌اي تنظيم شود كه در داخل كشور به ضرر ملت باشد، سياست صحيحي نيست، مثلا حمله شاه به ظفار كه هيچ كمكي به ملت نكرد اما در خدمت منافع امريكا بود.
سخنگوي دولت خاتمي با تاكيد بر اينكه علم ميراث مشترك بشر است، اظهار داشت: همه آحاد بشر حق استفاده از تكنولوژي را دارند و اين واقعيتي انكار ناپذير است، اما سوال اينجاست كه چگونه بايد اين حق را بدست آورد، آيا براي بدست آورد يك حق، حق داريم كه ملتي را فدا كنيم؟
رمضان‌زاده افزود: آنچه امروز به عنوان دانش هسته‌اي در كشور مطرح مي‌شود، محصول دولت‌هاي پيشين است؛ چنانچه 25 درصد آن مربوط به دولت سازندگي، 65 درصد مربوط به دوران اصلاحات و 10 درصد نيز مربوط به دولت كنوني است، اما 70 درصد بحران‌ها كه ما امروز با آن مواجه‌ايم در دولت كنوني داريم.
وي در ادامه اظهارداشت: سياست خارجي در زمان اصلاحات در خدمت منافع كشور و مهمترين هدف ما جلوگيري از اجماع خارجي عليه ايران بود كه مقام معظم رهبري نيز در يك سخنراني علني به اين نكته اشاره كردند و آن را پيروزي براي ايران دانستند.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت گفت: روزهاي ابتدايي گفتند كه بايد نگاهمان به شرق باشد، مقدار زيادي به روسيه متمايل شدند، اما روس‌ها پاي همه قطعنامه‌ها را امضا كردند در خصوص چين نيز آنان را به ميادين نفت و گاز ايران آوردند، اما امروز بانك‌هاي چيني نه تنها اعتباري براي بازرگانان ايران قائل نيستند، بلكه حتي اسباب‌بازي به ايران نمي‌فروشند.
سخنگوي دولت پيشين در ادامه افزود: پس از آن گفتند كه قطعنامه صادر نمي‌شود و اگر شود چنان مي‌شود و چنين مي‌كنيم، از آژانس خارج مي‌شويم، اما قطعنامه صادر شد. دومين هم صادر شد، بعد گفتند كه كاغذ پاره‌اي بيش نيست و براي جلوگيري از كاغذ پاره حتي حاضر شدند همه امتيازات را به آژانس بدهند، ما در دوران اصلاحات اجازه نداديم، حتي يك مكان نظامي را بازديد كنند، اما امروز همه مكان‌ها را به آن‌ها نشان دادند كه اگر در دولت خاتمي اتفاق مي‌افتاد، انتقادات شديدي عليه دولت انجام مي‌گرفت.
رمضان‌زاده افزود: امروز احمدي‌نژاد در سخنراني خود يكي از عوامل تورم و گراني را تحريم‌هاي خارجي مي‌داند، يعني بالاخره فهميدند كه كاغذ پاره‌ها بي‌اثر هم نيستند.
رمضان‌زاده عامل گراني را سوءمديريت، تحريم‌هاي خارجي و تورم جهاني عنوان كرد و اظهار داشت: امروز از حرف‌هايي كه روز اول زده مي‌شد، برگشتند و ايستادگي صورت نگرفت، بلكه همه امتيازات خارجي نيز داده شد. مهمترين چيزي كه بدست آورديم اين بود كه در 20 فروردين جشن هسته‌اي به راه بيندازيم و عنوان كنيم كه 6 هزار سانتيرفيوژ نصب شده است، در حالي كه براي غني‌سازي نياز به 66 هزار سانتريفيوژ داريم.
رمضان‌زاده افزود: مديران امروز كار را به جايي رسانده‌اند كه جز عقب نشيني ارمغاني براي ملت بدست نيامده است.
مهدي فضائلي دبيركل انجمن روزنامه نگاران مسلمان نيز در اين مناظره گفت: يكي از بزرگترين مشكلات در كشور اين است كه منافع ملي را تحت شعاع منافع حزبي قرار مي‌دهيم، برخي گروه‌ها فكر مي‌كنند كه هر چه خوبي است، ما يكجا داريم و بقيه همه يكسر بي‌تدبير هستند. اين نگاه صفر و صدي گزاره‌اي باطل است.
فضائلي در ادامه افزود: قطعا كساني كه فعاليت مي‌كنند هم نكات قوت و هم نكات منفي در عملكردشان دارند و اين گونه درصد بندي كه دانش هسته‌اي متعلق به چه دولتي است و بحران متعلق به دولتي ديگر است، هيچ مبنايي ندارد حتي يك نفر مي‌تواند بگويد كه امروزه هر چه بحران داريم از عملكرد دوران اصلاحات است كه البته اين هم حرف عالمانه‌اي نيست.
دبير كل انجمن روزنامه نگاران مسلمان با بيان اينكه در سياست خارجي مي‌توان دو نگاه داشت يكي نگاه كلي به روند و سياست‌هاي اصلي و ديگري نگاهي جزئي به اظهار نظرها و غيره افزود: اگر اهداف اصلي و نگاه كلان محقق نشده باشد هر چند حرف‌هايي زيبا زده باشيم آن اقدام پيروزمندانه ارزيابي نمي‌شود.
وي افزود: مي‌توانيم يك ارزيابي مبتني بر هدف داشته‌ باشيم، سياست كلان كشورمان از دولت ميرحسين موسوي تاكنون بر دستيابي به انرژي هسته‌اي بوده است، البته به طور طبيعي در زمان جنگ نتوانتسيم به طور جدي به آن بپردازيم، اما به هر صورت با اتفاقاتي كه در طي سال‌هاي گذشته و تجربيات كشورهاي ديگر اين نكته را اثبات مي‌كند كه ايران ناچار است يا وارد كلوپ كشورهاي دارنده سوخت هسته‌اي شود يا بايد فعاليت‌هاي خود را متوقف كند.
فضائلي گفت: برخي دوستان مي‌گفتند چون بعضي از كشورها از ما ناراحت و عصباني مي‌شوند، بايد از فعاليت‌ها دست كشيد، اما نگاه ديگر اين بود كه اگر قرار است براي خوشايند ديگران بخواهيم كاري انجام دهيم، اساسا انقلاب زير سئوال مي‌رود. اگر اين سخن آقاي رمضان‌زاده را بپذيريم كه سياست آن چيزي است كه نبايد هيچ فشاري بر مردم تحميل كند، پس از اساس، بايد انقلاب و جنگ را بايد زير سئوال برود و نه انقلاب مي‌كرديم و نه دفاع مقدس.
مهدي فضائلي با اين پرسش كه اساسا كجا بايد مقاومت مي‌كرديم، افزود: اگر در اين مقطع تسليم مي‌شديم و آن‌ها كوتاه مي‌آمدند، آيا با جمهوري اسلامي كنار مي‌آمدند يا اينكه بحث لبنان، فلسطين، عراق، حقوق‌بشر و غيره را پيش‌ مي‌كشيدند؟
وي با بيان اينكه براي رسيدن به برخي اهداف مي‌توان هزينه‌هاي كوتاه مدت را نيز پرداخت، تصريح كرد: در برخي موارد مثل كالاي استراتژيك بحث ميزان هزينه و فايده نيست، اگر براساس هدف‌گذاري نظام و نه دولت‌ها دست‌يابي به اين فناوري را از اهداف اصلي بدانيم، امروز دولت نهم بر كلان قضيه اين افتخار را دارد كه به اين فناوري دست يافته است.
فضائلي با اشاره به بخشي از اظهارات رمضان‌زاده گفت: اين سخن كه تهديد كرديم از NPT خارج مي‌شويم، نادرست است و هيچگاه از سوي مقامات رسمي جمهوري اسلامي چنين موضعي اعلام نشده است، همچنين در مورد بازديد از مراكز نظامي يكي از بندهاي پروتكل الحاقي كه در زمان دولت پيشين پذيرفته شد، بازديد‌هاي سرزده از سايت‌هاي نظامي بود و حتي در گزارش‌هاي البرادعي نيز آمده است كه به چه مراكز نظامي سر زده‌اند. تا تيرماه 84 بيش از 24 بار از مراكز نظامي به طور سرزده بازديد شد و حتي قرائن جدي بدست آمد كه آنها در پوشش آژانس به دنبال كشف توانمندي‌هاي موشكي ايران بودند.
عبدالله رمضان‌زاده در ادامه اين مناظره در پاسخ به اظهارات فضائلي گفت:‌ وقتي امام (ره) گفتند كه جام زهر را نوشيديم كسي نپرسيد چرا امام اين تعبير را به كار برد، ترس ما از اين است كه كشور به اين مقطع برسد آيا اين صحيح است كه در بهترين دوران نفت، مردم ما فقيرتر شوند، آن هم به دليل سياست خارجي نادرست. مركز آمار گزارش داده است كه در سه سال گذشته فقرا فقيرتر، ثروتمندان ثروتمند‌تر شده‌اند.
رمضان‌زاده افزود: تحريمي كه ما امروز شاهد آن هستيم ناشي از سياست خارجي غلط است كه بخش اصلي آن به انرژي هسته‌اي باز مي‌گردد، آيا دستيابي به نيروگاه برق استراتژيك است؟ ما معتقديم كه در دولت اصلاحات مي‌توانستيم به انرژي هسته‌اي دست پيدا كنيم همراه با حفظ پرستيژ بين‌المللي و اينكه دنيا پذيرفته بود كه مي‌خواهيم برق توليد كنيم، بدون عدول از سياست‌هاي استراتژيك كشور.
وي افزود: اگر موضوع حق ايران است چرا مباحث ديگري را مطرح مي‌كنيد كه كار را مشكل‌تر كند و مي‌گوييد آيا هيتلر، يهودي كشته است يا نه؟ كار به جايي مي‌رسد كه در مجمع عمومي سازمان ملل كه حتي يك قطع‌نامه به نفع اسرائيل صادر نشده بود صادر شود و روزي را به عنوان هولوكاست انتخاب كنند.
سخنگوي دولت خاتمي افزود: شما مي‌گوييد اگر ما اين مساله را حل كنيم، مي‌روند سراغ مساله حقوق بشر، خوب حقوق بشر را حل كنيد ما مسلمانيم و مدافع حقوق بشر.
استاد دانشگاه تهران در ادامه اظهار داشت: موافق عقب‌نشيني نيستيم، ولي با ماجراجويي مخالف هستيم. در همه كشورها براي اعتمادسازي اول نيروگاه مي‌سازند، بعد غني‌سازي مي‌كنند. آنها سوال مي‌كنند كه وقتي شما نمي‌توانيد نيروگاه بسازيد غني‌سازي را براي چه مي‌خواهيد. تنها دو كشور راهي جز اين رفتند و بدون اينكه نيروگاه بسازند بدنبال غني‌سازي رفتند يكي ليبي و ديگر كره شمالي كه ملت خود را به فلاكت انداختند.
وي با اشاره به سخني از امام(ره) كه بايد سنگرهاي كليدي دنيا را در اختيار بگيريد، گفت: به نظر ما يكي از سنگرهاي كليدي دنيا سازمان ملل است كه در زمان خاتمي اين سازمان بر صلح‌آميز بودن فعاليت ما تاكيد داشت، اما امروزه رئيس جمهور را با نام خطاب و محكوم مي‌كنند.
عبدالله رمضان‌زاده در ادامه افزود: آيا اگر فكر كنيم ما ايستادگي كنيم دنيا تمكين مي‌كند، به ما بگوييد در دو سال اخير به چه ميزان پيشرفت حاصل شد‌، آيا هر هدفي را بايد همين امروز بدست آوريم يا نه و هزينه‌هايي كه يك ملت براي آنچه كه نيروگاه برق گفته مي‌شود به چه ميزان است.
مهدي فضائلي نيز در پاسخ به اظهارات رمضان‌زاده گفت: آقاي رمضان‌زاده به گونه‌اي در مورد معيشت مردم سخن مي‌گويند كه انگار در دولت اصلاحات هر روز به مردم خانه و ماشين مي‌دادند.
وي افزود: ايشان خوب مي‌داند كه اهميت دستيابي به فناوري هسته‌اي براي كشور به چه ميزان است، همين اندازه كه اين كشورها در طول اين همه سال هياهو به پا كردند كافي است تا به ارزش اين تكنولوژي پي ببريم، شما مي‌گوييد اهميت ندارد و بعد مي‌گوييد 65 درصد كار را انجام داديم.
فضائلي با بيان اينكه امروزه مقوله انرژي مقوله‌‌اي امنيتي شده است، اظهار داشت: امروز بسياري از حوادث دنيا به خاطر چشم‌اندازهاي انرژي است، چرا آمريكا به كشورهاي خاورميانه مي‌گويد كه برايتان نيروگاه مي‌سازيم.
دبيركل انجمن روزنامه نگاران مسلمان افزود: موضوع انرژي هسته‌اي از نفت پراهميت‌تر است و همگان اين موضوع را چه در زمان اصلاحات و چه در زمان دولت كنوني وقوف كامل دارند.
فضائلي با طرح اين پرسش كه اگر در دولت اصلاحات همه تلاش را انجام مي‌داديد و به دو راهي مي‌رسيد كه يا تعليق كنيد يا به شوراي امنيت برويد، چه كاري انجام مي‌داديد؟ گفت: اگر حرف آنها را نمي‌پذيرفتيد كه همين روند كنوني را داشتيم و اگر به شوراي امنيت نمي‌رفتيد قاعدتا از رسيدن به فناوري هسته‌اي دست مي‌كشيديد.
وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در يزد كه دولت قبلي را به خاطر عقب‌نشيني‌ها مورد انتقاد قرار داده بودند، افزود: سخنان رهبري ناظر به چند توافق‌نامه است، توافق‌نامه‌هاي سعدآباد، بروكسل و توافق‌نامه پاريس كه محصول اين سه توافق‌نامه جز تعليق غني‌سازي در همه فعاليت‌ها و زيرمجموعه‌ها نبود، يعني فاتحه فعاليت‌هاي ايران خوانده شده بود.
فضائلي افزود: مجموع سخنان دوستان اين بود كه اگر ما اين اقدام را انجام دهيم، اعتماد سازي كامل مي‌شود و فناوري را ادامه مي‌دهيم اما هيچ دستاوردي نداشت و يك عقب‌نشيني كامل و آشكار بود و چنين شد كه در آخرين روزهاي دولت اصلاحات، آقاي خاتمي دستور فك پلمپ UCF اصفهان را صادر كردند. تنها دستاورد 5/2سال عقب نشيني آقايان در دولت هشتم اتمام حجت نسبت به اين مطلب بود كه عليرغم اعتمادسازي ايران غربيها حاضر به كوتاه آمدن در مواضعشان نيستند.
انتهاي پيام/
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن