واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برنامه زمان بندي استاني خاموشي ها از ابتداي تير ماه 87 اعلام مي شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): وزير نيرو گفت: برنامه زمان بندي استاني خاموشي ها از ابتداي تير ماه سال جاري اعلام مي شود.
به گزارش خبرنگار ايرنا،مهندس "پرويز فتاح " روز شنبه درجمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: با توجه به كمبود احتمالي برق در هر استان ، از ابتداي تير ماه سال جاري برنامه زمان بندي خاموشي ها به صورت استاني اعلام مي شود.
وي در ادامه تصريح كرد: در صورتي كه هر استان صرفه جويي لازم را در زمينه مصرف انرژي الكتريكي انجام دهد، برنامه هاي خاموشي در آن استان اعمال نخواهد شد .
وزير نيرو با بيان آنكه استان مازندران در حال حاضر به دليل مصرف درست برق خاموشي نداشته است ، اظهار داشت: برخي استان هاي كشور نيز به دليل آنكه در حدنصاب مصرف قرار داشتند، با خاموشي مواجه نشده اند.
فتاح در ادامه اظهار داشت : وضعيت تامين آب و برق در سال گذشته مطلوب بود و در تابستان 86 از نظر تامين انها با كمترين مشكل مواجه بوديم ، اما سرما در نيمه دوم سال گذشته آزمون سختي را پيش پاي صنايع آب و برق گذاشت و تامين گاز بيشتر نيروگاه ها به دليل سرماي شديد در نقاط مختلف كشور با محدوديت مواجه شد و براي تامين سوخت موردنياز نيروگاه ها به استفاده از سوخت هاي جايگزين متوسل شديم .
فتاح در ادامه افزود: با وجود سختي ها شرايط را بدون خاموشي سپري كرديم و در شرايط ويژه اعلام كرديم مناطق شمالي كشور براي گرمايش از برق استفاده كنند.
وي تصريح كرد: پيش بيني ها و بارندگي هاي انجام شده در سال آبي جاري كه از مهر ماه 86 شروع شده ، حكايت از آن داشت كه امسال سال آبي معمولي باشد و بارش جوي متوسط در كشور تا اخر بهمن ماه سال گذشته شرايطي را ايجاد كرد كه پيش بيني ها نزديك به واقعيت بود ، اما شرايط از ابتداي اسفند ماه 86 تغيير كرد و به شكل بي سابقه اي بارندگي ها قطع شد .
وزير نيرو با اشاره به وجود خشكسالي هاي ثبت شده در 40 سال گذشته در كشور ،گفت: شدت خشكسالي و بارندگي به ميزاني بود كه به تبعات آن اضافه شده است . به نحوي كه در طول سنوات گذشته استان هاي شمالي مثل گيلان،مازندران و گلستان كاهش بارندگي داشتند ،اما عمده بارندگي در اين استان ها صرف شاليكاري مي شد.
فتاح سپس مشكل كم آبي امسال را درهمين حال متوجه صنعت آب و برق كشور دانست و افزود: تا كنون هيچ گاه به ارتباط صنايع آب و برق به اين ميزان پي نبرده بوديم . صنايع آب و برق به يكديگر گره خورده اند.
فتاح خاطر نشان كرد: در همين حال هر گونه قطعي آب ، بخش كشاورزي را دچار مشكل و مخاطره مي كند و ايجاد هر گونه مشكل براي تامين آب ، سدها و صنعت برق كشور را نيز با مشكل مواجه مي كند .
وي اظهار اميدواري كرد كه با عزم و وفاق ملي ،هموطنان تابستان سال جاري را با كمترين مشكل و به نحو مطلوب پشت بگذارند.
فتاح در ادامه مشكل اساسي را در كشور كمبود آب دانست و افزود:ما در بخش برق با مشكلي مواجه نيستيم ، زيرا اكنون مشكلات برق در انتقال و توزيع نيست ، بلكه در عرصه توليد است كه ناشي از خشكسالي است .
به گفته وي ،در سال گذشته مشكلي در زمينه توليد برق وجود نداشت .
فتاح تصريح كرد: با سرمايه گذاري هاي انجام شده در امور انتقال و توزيع برق مشكلي در اين بخش وجود ندارد و مخاطره اصلي در بخش توليد انرژي الكتريكي است .
اين مقام مسئول اظهار داشت: سرمايه گذاري هاي انجام شده در امر توليد برق از سال 86 تا كنون به صورت منطقي بوده ، به نحوي كه تمام برنامه هاي نيروگاهي سال گذشته انجام شده و حدود چهار هزار و 200 مگاوات در بخش هاي برق آبي و حرارتي نيروگاه جديد وارد مدار شده است و از اغاز سال جاري تا كنون نيز بر اساس برنامه ها در اين زمينه پيش رفته ايم .
وي گفت: با وجودي كه ظرفيت نيروگاه هاي برق آبي و آب پشت سد ها دچار افت شده ، اما
تاكنون استاني با جيره بندي برق مواجه نشده و اميدواريم از اين ابزار نيز براي كنترل مصرف برق بهره گيري نكنيم .
وي تصريح كرد: اين وزارتخانه سعي دارد تا آب را نيز جيره بندي نكند،زيرا با انجام صرفه جويي خود به خود اين امر رعايت مي شود.
وزير نيرو خاطر نشان كرد: تمام بخش هاي صنايع آب و برق كشور در حال حاضر بسيج شده اند و در آماده باش بسرمي برند تا آب در شهر ها جيره بندي نشود .
وي در خصوص وضعيت توليد برق در كشور نير گفت:براساس پيش بيني هاي انجام شده حداكثر ميزان مصرف برق در كشور ( پيك مصرف ) در مرداد ماه سال جاري 37 تا 38 هزار مگاوات پيش بيني مي شود كه در حال حاضر ميزان توليد فقط 10 درصد كمتر از اين ميزان است .
به گفته فتاح ، حداكثر ميزان مصرف برق در سال گذشته 35 هزار مگاوات بود كه با رشد پيك مصرف به سطح 37 تا 38 هزار مگاوات ، 10 درصد كمبود برق با خاموشي هاي اعمال شده جبران مي شود.
وي با بيان انكه ، شبكه برق شبكه اي هوشمند است ،گفت: در صورتي كه مصرف برق در برخي از نقاط افزايش يابد ، شبكه خود به خود خاموش مي شود.
وي ميزان خاموشي ها در طول شب را 1500 مگاوات و در طول روز را 2 هزار و 500 مگاوات اعلام كرد و افزود: با صرفه جويي مي توان از اعمال خاموشي هاي جلوگيري كرد.
وزير نيرو سپس در ادامه تصريح كرد: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده،قرار است خاموشي هاي شبانه را كاهش داده و آن را به روز منتقل كنيم .
وي خاطر نشان كرد: ميزان برق مصرفي در كشور در حال حاضر حدود 33 هزار مگاو ات است كه 28 هزارو 500 مگاو ات آن از طريق نيروگاه هاي حرارتي تامين مي شود و در ساعات پيك مصرف نيز دو هزار و 200 مگاو ات از نيروگاه هاي برق آبي بهره گيري مي شود و مابقي را نيز از كشور هايي نظير ارمنستان ، آذر بايجان و تركمنستان انرژي الكتريكي وارد مي شود.
به گفته فتاح ، ميزان واردات برق ايران هم اكنون حدود 500 مگاوات است .
وزير نيرو گفت: براي افزايش ميزان صرفه جويي در كشور دولت مصوب كرد تا آب و برق دستگاه هاي دولتي آزاد محاسبه شود و همچنين طبق نامه از ستاد مقابله با خشكسالي ، دستگاه ها ملزم به صرفه جويي در مصرف آب و برق و استفاده از لامپ كم مصرف هستند.
وي تصريح كرد: وزارت نيرو از هفته جاري براي دستگاه هاي دولتي پر مصرف در بخش آب و برق اخطاريه صادر مي كند و در گام بعدي نيز برخورد و آب و برق آنها قطع خواهد شد .
فتاح در ادامه در خصوص وضعيت سدهاي بحراني در كشور گفت: 500 سد در حال حاضر در كشور وجود دارد كه 90 سد ظرفيتي بالاي 100 ميليون مترمكعب آب را دارند.
وزير نيرو تاكيد كرد ،حجم آب در سدهاي خوزستان در حال حاضر كاهش يافته ، زيرا بيشترين كاهش آب در اين استان بوقوع پيوسته است.
وزير نيرو تصريح كرد،سه سد چگين در هرمزگان ، سد گاويشان در استان كردستان و سد پيشين در جنوب شرقي سيستان و بلوچستان در حال حاضر پر آب هستند و مشكلي از نظر تامين آب ندارند.
وي در ادامه در خصوص جداسازي آب شرب و مصرفي در كشور نيز گفت:رويكردي براي جدا سازي اين دوآب وجود ندارد. زيرا جدا سازي آب شرب و مصرفي در كشور هزينه هاي زيادي در پي خواهد داشت .
فتاح ،حمايت و ارايه مجوز به شركت ها براي توليد آب بطري و بهره گيري از آب شيرين كن را از برنامه هاي وزرات نيرو اعلام كردو افزود: اين وزارتخانه محدوديتي براي ارايه مجوز براي توليد آب بطري ندارد .
به گفته وي ، بخش خصوصي و غير دولتي مي توانند با حمايت وزارت نيرو و با بهره گيري از وام دولتي و بنگاه هاي زودبازده نسبت به تاسيس آب شيرين كن در سراسر كشور اقدام كنند و اين آب مطمئن ، ارزان قيمت و بهداشتي است .
وي با بيان آنكه ،اين طرح تاكنون در استان قم اجرايي شده است ،گفت:اين طرح در شهرهاي ساوه ، آبادان،خرمشهر، بندرعباس،قشم و بندر لنگه براي تامين آب شرب اجرايي خواهد شد .
فتاح در ادامه در خصوص ساعت كار اصناف نيز گفت: يكي از پيشنهادهاي وزارت نيرو به ستاد مقابله با خشكسالي كاهش ساعت كار اصناف كشور و رساندن آن به ساعت 20 و 30 دقيقه بود .
وي تصريح كرد: ساعت پاياني كار اصناف در اتحاديه اروپا نيز حدود ساعت 19 است كه اين امر باعث كاهش ميزان مصرف برق در ساعات پيك مصرف دراين كشورها شده است.
وي با بيان انكه اين طرح 15 سال پيش انجام شده است ، افزود: اگر اين طرح در ايران نيز اجرايي شود، به استان ها اختيار داده مي شود كه ساعت پايان كار را بر اساس وضعيت استاني مشخص كنند.
به گفته وزير نيرو ، اصنافي كه اخيرا كنتور برق دريافت مي كنند، چند تعرفه اي هستند و اقداماتي نيز براي توليد انبوه اين كنتور ها انجام شده است .
وي گفت:20 تا 25 درصد از برق كشور در استان تهران مصرف مي شود كه كاهش ميزان مصرف نشان دهنده همكاري شهروندان تهراني جهت صرفه جويي است . در همين حال در 25 روز اخير چهار درصد از رشد مصرف آب كاهش يافته است .
وزير نيرو در خصوص پرداخت خسارت براي وسايلي كه به دليل خاموشي ها ،صدمه مي بينند ، افزود: عمده خرابي ها به دليل نوسان در ولتاژ است و وزارت نيرو برنامه هايي را براي جلوگيري از نوسان ولتاژ در شبكه برق اجرايي كرده است .
فتاح سپس افزود: شهروندان مي توانند با بيمه كردن وسايل منزل خود از زيان در اين بخش جلوگيري كنند.
وي در پايان در خصوص تاثير تحريم بر عملكرد نيروگاه هاي كشور گفت: از آنجايي كه 70 تا 80 درصد از نيروگاه هاي كشور با قطعات بومي ساخته مي شوند ، تحريم غرب عليه ايران تاثيري بر روند ساخت و با تعمير نيروگاه ها نداشته است .
اقتصام ** 9141** 1557
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]