واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدير عامل سازمان انتقال خون:كمتر از يك درصد جمعيت دنيا اهدا كنندگان خون هستند
مدير عامل سازمان انتقال خون كشور گفت: در 150 هزار مورد از مرگ مادران در جهان در زمان زايمان به دليل كمبود رسيدن خون، اتفاق مي افتد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر حسن ابوالقاسمي در جمع خبرنگاران در مراسمي كه امروز به مناسبت روز جهاني اهدا كنندگان خون در سازمان انتقال خون برگزار شد گفت: به دليل حجم حوادث رخ داده براي بشر و گسترش روش هاي تشخيصي و درماني براي بيماري هاي سرطاني و وجود بيماري هاي ژنتيك در كشورهاي دنيا، نيازمندان به خون و فرآورده هاي آن نه تنها كاهش نيافته اند بلكه روز به روز افزايش مي يابند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 81 ميليون واحد خون در كل كشورهاي دنيا توسط مردم اهدا مي شود ، گفت: كمتر از يك درصد از جمعيت دنيا اهدا كنندگان خون هستند و اين در حالي است كه خون در تمام رگ ها وجود دارد و بايد به فرهنگ سازي اهداي خون در دنيا توجه شود.
مديرعامل سازمان انتقال خون كشور، گفت: بر اساس آمار كمتر از يك سوم كشورهاي دنيا مصرف كننده دو سوم خون هاي دنيا هستند در حالي كه دو سوم كشورهاي دنيا كمتر از يك سوم منابع خوني جهان را در اختيار دارند و اين نشان مي دهد در كشورهاي آسيايي و آفريقايي هنوز فرهنگ اهداي خون نهادينه نشده است و براي اين كار زمان مي برد.
ابوالقاسمي در مورد وضعيت سازمان انتقال خون ايران گفت: سال گذشته به شاخص 25 در هزار نفر جمعيت رسيده ايم كه اين شاخص بهترين در آسيا است و در كشورهاي آسيايي اين عدد در حدود 5 نفر در هزار شروع مي شود و سقفش به 25 در هزار است.
وي ادامه داد: خوشبختانه در سال گذشته موفق شده ايم رسما به سازمان بهداشت جهاني اعلام كنيم به خون صد در صد داوطلبانه رسيده ايم كه در ايران جمعيت مردان در اين مورد 44 در هزار است و اين با بهترين آمارهاي دنياي ماوراي آسيا برابري مي كند كه البته به علت وجود كم خوني در خانم ها سهم آنها در اين مورد پايين است.
مدير عامل سازمان انتقال خون تاكيد كرد: با اهداي 25 در هزار، نياز كشور به طور كامل برطرف مي شود و مي توانيم به طور جدي ادعا كنيم هيچ نقطه اي از كشور منتظر خون نيست كه اين يك افتخار ملي است كه در ده سال گذشته يك جهش بسيار خوبي پيدا كرده است.
ابوالقاسمي تصريح كرد: يكي از نكات بارزي كه در انتقال خون ايران وجود دارد سازماندهي شدن برنامه ها است و استانداردها در سراسر كشور يكسان است به صورتي كه آن وسايلي كه در تهران مورد استفاده قرار مي گيرند در دورترين نقاط كشور نيز به كار مي رود.
وي تاكيد كرد: در سه سال گذشته نيز متوجه فرآورده هايي مشتق از خون و پلاسما شده ايم .
مدير عامل سازمان انتقال خون ايران گفت: در ايران اين حركت از سه سال پيش آغاز شده است كه مي توانيم ادعا كنيم 35 درصد فرآورده هاي مشتق از پلاسماي ايراني تهيه مي شود كه اگر حمايت هاي دولت مانند گذشته ادامه پيدا كند به يك دستاورد بزرگي كه شامل به دست آوردن صد در صد مشتقات ناشي از پلاسماي ايراني است ، خواهيم رسيد.
ابوالقاسمي با اشاره به پيگيري و توجه به تاسيس پالايشگاه ، گفت: استاندارد سازي پلاسما يك پروژه بسيار وقت گير و سخت است كه امروز بيشتر از 16 درصد مراكز بزرگ مورد تاييد بزرگترين موسسات بين المللي هستند كه شاهد صدور پلاسماي ايراني به اروپا و تبديل آن به دارو و برگشت آنها به كشور هستيم كه اگر پالايشگاه هم داشته باشيم اولين موردي كه به آن فكر مي شود اين است كه چگونه پلاسماي استاندارد داشته باشيم.
وي در ادامه افزود: سال گذشته نمونه هاي بيماري هپاتيت B كاهش يافته و به 41 درصد رسيده بود و بيماري ( اچ آي وي) هم در بين اهدا كنندگان شاخص پاييني دارد و خوشبختانه هپاتيت C نيز در جامعه اهدا كنندگان افزايش نيافته است.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]