تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805106664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بيماري هاي قلبي و يك اپيدمي فراگير


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيماري هاي قلبي و يك اپيدمي فراگير
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): ايران كشوري با جمعيتي حدود 70ميليون است كه 40ميليون آن را جوانان زير 35سال تشكيل مي دهد ، زمينه ابتلا به بيماري هاي قلبي در سنين جواني گذاشته مي شود با توجه به جمعيت جوان ايران مي توان گفت هيچ كس از ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي در امان نيست.


گزارش از: مهري مير دريكوند
تعداد بيماران مبتلا به بيماري هاي قلبي روز به بروز در حال افزايش است ، سن شروع اين بيماري ها در حال كاهش است ، زماني جراحي هاي قلب خاص سنين 70و بالاي آن بود كه امروزه اين سن به زير 50سال رسيده است.
ترافيك بيمارها در بيمارستانها و مطب ها بالاست كه بيش از پيش زنگ خطري است كه بايد به دنبال علت و مهمتر از همه به فكر پيشگيري و تغيير در سبك و شيوه زندگي مردم بود در غير اينصورت و با تمركز بر درمان و افزايش تخت هاي بيمارستانها و ويزيت بيشتر بيماران نمي توان اين معضل حوزه سلامت را رفع كرد.
در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا از 20سال پيش فعاليت هاي گسترده اي در جهت كاهش بيماريهاي قلبي و عروقي آغاز شده كه اين برنامه ها توانسته است مانع از اپيدمي شدن نارسايي هاي قلبي و عروقي شود ولي در ايران تقريبا هيچ برنامه اي به اين منظور انجام نشده است.
در بروز بيماري هاي قلبي آنچه كه نبايد از آن غافل شد استرس ها و فشار هاي رواني است كه در زندگي امروزه هيچ كس از آنها در امان نيست.
نتيجه يك تحقيق نشان مي دهد 80درصد بيماران قلبي در كشورهاي كم درآمد خواهند بود در اين تحقيق علاوه بر عواملي همچون سيگار، چاقي، ديابت، تغديه ناسالم و كم تحركي ، مصرف كم ميوه و سبزيجات ، به "مسايل عصبي و رواني" به عنوان يكي از مهمترين ريسك فاكتورهاي بيماري هاي قلبي" اشاره شده است.
* بيماري هاي قلبي علت 50درصد مرگ و مير ها در ايران
دبير دهمين كنگره تازه‌هاي قلب و عروق گفت در جهان تقريبا 30 درصد مرگ و مير جهان ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي است اين در حاليست كه در كشور ما طبق‌ آخرين گزارشها علت 50 درصد از مرگ و ميرها مربوط به بيماري هاي قلبي است.
دكتر محمدرضا محمدحسني در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود بيماريهاي قلبي عروقي به صورت اپيدمي درآمده است به طوري كه پيش‌بيني مي‌شود در آينده بيماريهاي قلبي عروقي جايگزين بيماريهاي عفوني شوند.
عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي نيز در اين زمينه مي گويد آمارهاي رسمي وزارت بهداشت نشان مي دهد بيشترين علت مرگ و مير در كشور بر اثر سكته هاي قلبي است.
دكتر "حسين حسني" جراح و متخصص قلب و عروق در دهمين كنگره تازه هاي قلب و عروق با اعلام اين مطلب افزود آمار ها نشان مي دهد در يك سال گذشته از هر 800 مورد مرگ روزانه ،360 مورد بر اثر بيماري هاي قلبي و عروقي بوده است.
دكتر حسني با بيان اينكه به طور كلي حدود 50 درصد شايع ترين علل مرگ و مير در كشور نارسايي هاي قلبي است، افزود روزانه سه هزار سال عمر مفيد مردم ايران بر اثر بيماري هاي قلبي و عروقي از بين مي رود.
* وجود 15 ميليون بيمار قلبي عروقي در ايران
از بين جمعيت 70 ميليوني ايران، حدود 15 ميليون نفر مبتلا به بيماري هاي قلبي عروقي هستند كه تخت هاي سي سي يو بيمارستانها اغلب توسط اين بيماران اشغال مي شود.
* در ايران از هر پنج نفر يك نفر سيگار مي كشد
دبير دهمين كنگره تازه هاي قلب و عروق گفت نتايج يك تحقيق نشان مي دهد در ايران حدود 21درصد افراد سيگاري هستند يعني از هر پنج نفر يك نفر سيگار مصرف مي كند و به عبارت ديگر 10ميليون نفر در ايران سيگاري هستند.
وي گفت كمپانيهاي دخانياتي در جهان سالانه به ازاي هر فرد 900 سيگار توليد مي‌كنند و بر اين اساس در هر 6 ثانيه يك نفر به علت عوارض سيگار جان خود را از دست مي دهد.
سازمان بهداشت جهاني پيش‌بيني كرده است در سال 2020 سيگار مهمترين فاكتور مرگ و مير در جهان خواهد بود. طبق اين آمار خسارت سالانه ناشي از كشيدن سيگار در دنيا به 200 ميليارد دلار مي رسد كه نصف آن مربوط به كشورهاي در حال توسعه است.
عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي نيز در خصوص سيگار و نقش آن در بيماري هاي قلب و عروق با تاكيد بر اينكه يكي از مهمترين ريسك فاكتورهاي ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي دخانيات و به خصوص سيگار است گفت سالانه 54 ميليارد نخ سيگار در كشور دود مي شود.
وي يادآور شد در ايران علاوه بر افزايش تعداد زنان سيگاري، سن دختران سيگاري نسبت به گذشته 10سال پايين آمده است.
دبير دهمين كنگره تازه‌هاي قلب و عروق، 80 درصد افراد را فاقد فعاليت فيزيكي دانست و با اشاره به فشار خون بالا، ادامه داد: تقريبا از 5 نفر يك نفر به فشار خون بالا مبتلاست و تقريبا نيمي از بيماران فشار خون بالا از بيماري خود اطلاع ندارند.
ديابت نيز از ديگر ريسك فاكتورهاي بيماريهاي قلبي است كه حدود 200 ميليون نفر را در جهان مبتلا كرده است. 80 درصد اين بيماران به علت بيماريهاي قلبي جان خود را از دست مي‌دهند . در كشور ما حدود 6 درصد يعني معادل 4 ميليون بيمار ديابتي ثبت شده است.
وي عنوان كرد: تحقيقات نشان داده است زنان و مردان بعد از 25 سالگي كم تحرك مي‌شوند. در دنيا حدود يك ميليارد نفر از چاقي رنج مي‌برند، طبق پيش‌بيني هاي سازمان بهداشت جهاني در صورت ادامه اين روند طي چند سال آينده جمعيت افراد چاق به حدود 5/1 ميليارد نفر مي‌رسد. دو سوم زنان و مردان بالاي 20 سال به نوعي اضافه وزن دارند، همچنين چاقي مركزي در زنان دو برابر مردان است.
دبير دهمين كنگره تازه هاي قلب و عروق يادآور شد تغذيه ناسالم و كاهش مصرف سبزي و ميوه‌جات، سالانه حدود دو ميليون مرگ و مير را رقم مي زند، كه با مصرف ميوه جات و سبزيجات از بيماريهاي قلبي عروقي پيشگيري مي‌كند.
دكتر حسني با اشاره به نقش و اهميت تغذيه سالم گفت ايران در خاورميانه رتبه نخست را در توليد روغن هاي نباتي جامد دارد و سرانه مصرف اين روغن ها در كشور براي هر فرد 15تا 17كيلوگرم است كه در مقايسه با ساير كشورها بسيار بالاست.
وي در خصوص مصرف نوشابه نيز گفت سرانه مصرف نوشابه در ايران 42 ليتر است در حالي كه اين ميزان در دنيا 10 تا 12 ليتر است.
عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه نارسايي هاي قلبي و عروقي در سنين جواني پايه گذاري مي شوند گفت ايران 40ميليون جمعيت زير35سال دارد كه بايد براي پيشگيري از اين بيماري ها در آنها ، برنامه ريزي كرد و براي تغيير در سبك زندگي و تغذيه سالم فرهنگ سازي صورت گيرد.
وي تصريح كرد استرس هاي عصبي ، تغذيه ناسالم، چاقي، عدم تحرك از جمله ريسك فاكتورهاي بروز نارسايي هاي قلبي است كه بايد با فرهنگ سازي و انجام اقداماتي در جهت تغيير در سبك و شيوه زندگي از اين بيماري ها پيشگيري كرد.
زندگي ماشيني امروزي منجر به كم تحركي كودكان شده كه اين عامل در كنار مصرف مواد غذايي پر چرب و پر كالري، چاقي را كه يكي از مهمترين عوامل خطر ساز بروز بيماري هي قلبي و غروقي است را در كودكان افزايش داده است.
زماني بيماريهاي عفوني شابع ترين بيماريها را در كره زمين تشكيل مي دادند و بسياري از مردم به علت اين بيماريها جان خود را از دست مي دادند اما اين الگو در حال دگرگوني است بيماري هايي مثل طاعون ، آبله، سل و مالاريا كه زماني باعث مرگ و مير زيادي مي شدند كاملا ريشه كن شده اند و يا تاثير اندكي در طيف بيماري هاي موجود دارند كه در نتيجه اين امر طول عمر افزايش يافته و در مقابل بيماري هاي غير واگير همچون بيماري هاي قلبي و عروقي رو به افزايش گذاشته است.
متخصصان توصيه مي كنند افراد با كاهش مصرف مواد غذايي كاذب و پر چرب و تنظيم برنامه ورزشي منظم در زندگي خود از بروز بيماري هاي مختلف و به ويژه بيماري هاي قلبي و عروقي در آينده پيشگيري نمايند.
براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي نيازي نيست صبر كرد تا به سنين ميانسالي رسيد بايد از همان دوران كودكي و نوجواني سبك و شيوه زندگي خود را به شيوه اي تنظيم كرد كه تامين كننده سلامت بدن باشد به اينصورت كه ورزش و تحرك، تغذيه صحيح همراه با مصرف ميوه و سيزيجات و كاهش استرس و فشار هاي عصبي در زندگي مورد توجه قرار گيرد.
دهمين كنگره تازه هاي قلب و عروق 22تا 25خرداد ماه در سالن همايش هاي رازي برگزار شد.
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن