تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827704914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سموم كشاورزي و آفت كش ها ، سلامت غذاي مردم را تهديد مي كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سموم كشاورزي و آفت كش ها ، سلامت غذاي مردم را تهديد مي كند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): دكتر "ربابه شيخ الاسلام" متخصص بهداشت عمومي و اپيدميولوژي تغذيه از عوارض سموم كشاورزي و آفت كش ها به عنوان "اپيدمي خاموش" نام برد. وي گفت بخش عمده اي از سرطان ها و بيماري هاي قلبي عروقي به علت مصرف غذاي ناسالم است.


در ششمين هم انديشي انجمن عملي كشاورزي بوم شناختي ايران و پژوهشكده علوم محيطي دانشگاه شهيد بهشتي تهران كه روز شنبه با عنوان " اهميت توليد غذاي سالم "برگزار شد اين موضوع عنوان شد.
نشست دانشگاه شهيد بهشتي از وزارت جهاد كشاورزي درخواست كرد كه براي توليد غذاي سالم و ايمن ،به دور از سموم و مواد زيان بخش ، به طور جدي به مسووليت خود عمل كند.
در اين نشست دكتر شيخ الاسلام خاطرنشان كرد از آنجا كه آثار اين سموم به تدريج و در طول سالها بروز مي كند ، لذا وظيفه انساني - وجداني و شرعي همه دست اندركاران كشاورزي و بهداشت كشور و ساير دلسوزان و تشكل هاي غير دولتي است كه براي پيشگيري از آن تلاش كنند.
وي هشدار داد كه آفت كش ها در بروز انواع سرطان ها از جمله لنف و خون و پانكراس موثر است ، لذا جهاد كشاورزي بايد براي مزارع كشور شناسنامه داشته باشد تا مردم بدانند ميوه و سبزي كه مي خورند عاري از مواد زيان بخش است و به طور ايمن توليد مي شود.
دكتر شيخ الاسلام گفت طبق قانون ، وزارت بهداشت موظف است تمام سبزي جات و ميوه ها را كه وارد چرخه مصرف مي شود از نظر باقيمانده سموم تحت كنترل قرار دهد و در صورت وجود بقاياي سم ، از فروش انها جلوگيري به عمل آورد.
وي گفت تا زماني كه مشخص نباشد هر محصول در كدام مزرعه توليد شده ،‌نمي توان با متخلف برخورد كرد و انجام اين وظيفه دشوار است ، لذا وزارت بهداشت با تعامل با وزارت جهاد كشاورزي بايد اين كار را انجام دهد.
اين متخصص اپيدميولوژي تغذيه گفت وزارت جهاد كشاورزي خوب است كه كشاورزان را تشويق كند به جاي كودهاي نيتراته از كودهاي "ميكرو" استفاده كنند.
مدير موسسه تغذيه ، سلامت و توسعه گفت بيماري هاي ناشي از غذاهاي آلوده دو نوع هستند، يك نوع مسموميت هاي غذايي كه ملموس است و مسوولان به ان حساس ترند و نوع ديگر بيماري هايي است كه به تدريج بروز مي كنند و از طريق مواد غذايي كه به طور بي رويه در توليد آن از سموم استفاده شده ، ايجاد مي شوند.
وي گفت سموم كشاورزي بلافاصله تاثير نمي كند و اثر ان در دراز مدت و در سنين بالا بروز مي كند لذا دست اندركاران براي سلامت جامعه بايد از همين امروز پيشگيري را آغاز كنند.
وي خاطرنشان كرد كه غذاي سالم يك سوم از امار سرطان ها در كشور مي كاهد و امار بيماري هاي غير واگير را به شدت كاهش مي دهد.
اين متخصص اپيدميولوژي تغذيه ابراز نگراني كرد كه اگر به موقع پيشگيري نكنيم در آينده نزديك بيمارستان هاي كشور نيز پاسخگوي اين گونه بيماران نيستند و هزينه هنگفتي بر مردم و كشور تحميل مي شود.
رييس هيات مديره انجمن علمي غذا و تغذيه حامي سلامت ايران، گفت سال هاست كه در باره سموم صحبت مي كنيم اما هر روز آمار سرطان ها افزايش مي يابد و كودكان ما هر روز در معرض خطر قرار مي گيرند، لذا بايد براي توليد غذاي سالم فكري جدي كرد.
وي غذاي سالم را عاري از هرگونه الودگي هاي بيولوژيك ، شيميايي و افزودني غير مجاز و سموم دفع آفات نباتي دانست.
"احمد طاهري" توليد كننده محصولات گلخانه اي و كشاورز منتخب و رييس كميته توليد كنندگان انجمن علمي كشاورزي بوم شناختي ايران ، ديگر سخنران اين هم انديشي نيز بر توليد محصولات كشاورزي غير مضر و بدون استفاده از سموم تاكيد كرد.
وي گفت متاسفانه هر روز شاهد ورود انواع سموم به بازار هستيم در حالي كه مطالعات نشان داده است سموم ، ضمن اينكه آفات را مقاوم مي كنند انان را نيز افزايش مي دهند.
وي كه مدير عامل تشكل توسعه پايدار دشت گرمسار است گفت ريشه كني افات فايده اي ندارد و ما با همفكري ساير كشاورزان و نشست هاي مداوم توانسته ايم با استفاده از راه كارهاي مختلف از جمله استفاده از خاك نفوذ پذير ، بدون استفاده از سموم محصولات سالم توليد كنيم.
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن