واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حسنپور در گفتگو با مهر:احياء سينماي كودك عزم همگاني و اراده ملي ميخواهد
كارگردان فيلم سينمايي "نشاني" حاضر در جشنواره فيلم كودك امسال احياء سينماي كودك و نوجوان را منوط به تجلي اراده ملي در يك سطح وسيع فرهنگي دانست.
فريدون حسنپور در آستانه آغاز بيست و دومين جشنواره فيلم كودك در همدان درباره تفكيك اين گونه سينمايي به خبرنگار مهر گفت: نكتهاي كه در سينماي دنيا هم اكنون مورد توجه قرار گرفته تفكيك سينماي كودك از نوجوان است. طوري كه حتي در برخي جشنوارههاي خارجي بخش سينماي نوجوان با رويكرد تازه مورد ارزيابي قرار ميگيرد.
وي افزود: مثلا جشنواره مونترال كانادا به طور مجزا آثار مربوط به سينماي نوجوان را مورد داوري قرار ميدهد. سال گذشته نيز كه ما در جشنواره فيلم كودك همدان داور بوديم، در بيانيه پاياني تفكيك اين دو سينما را از يكديگر مطرح كرديم. من معتقدم موضوعهاي اين دو با يكديگر متفاوت و بهتر است در دو بخش مورد ارزيابي قرار گيرد.
نمايي از فيلم سينمايي "نشاني"
كارگردان فيلم سينمايي "وقتي همه خواب بودند" با اشاره به حمايت نكردن ارگانهاي مرتبط از سينماي كودك ادامه داد: در سينما و تلويزيون وقتي صحبت از سينماي كودك و نوجوان ميشود متاسفانه نگاهها هم كوچك و بودجهها كم ميشود. در صورتي كه اين سينما نياز به نگاه جدي دارد.
وي ادامه داد: سينماي كودك و نوجوان در كنار مولفههاي هنري ميتواند سرگرمكننده باشد و بچهها و خانوادهها را به سينما بكشاند. من خودم "تعطيلات تابستاني" را با تمركز بر مسائل نوجوانان ساختم اما در اكران عمومي خانوادهها هم از آن استقبال كردند. در دنيا هم فيلمهايي كه در ژانر كودك ساخته ميشود كه با وجود داشتن بار فلسفي مورد استقبال بچهها قرار ميگيرد.
حسنپور تاكيد كرد: مسائل سينماي كودك و نوجوان فراتر از اين صحبتهاست و بايد در اين زمينه سمينارها و نشستهاي متعدد برگزار كرد. هميشه در اين مواقع كه نزديك برگزاري جشنواره كودك هستيم از كارگردانان درباره اين سينما سئوال ميشود. در حالي كه بايد در طي سال گردهماييهاي متعدد برپا و در اين ارتباط به رشد سينماي كودك در دنيا نيز توجه شود.
اين فيلمساز احياء سينماي كودك را منوط به تجلي يك اراده ملي در سطح وسيع دانست و افزود: ما امروز در اطراف خودمان كلمه تهاجم فرهنگي را زياد ميشنويم. تهاجم فرهنگي در مرحله اول روي كودكان و نوجوانان تاثير ميگذراد. اين افراد در جامعه از جمله اقشار آسيبپذير هستند و چند سال است حتي يك سريال خيلي خوب براي كودكان در تلويزيون ساخته نشده است.
وي گفت: من وقتي براي تلويزيون "دوستان خوب" را ساختم، همان سالها رضا ميركريمي "بچههاي مدرسه همت" و كيومرث پوراحمد "قصههاي مجيد" را توليد كردند. اما سالهاست ديگر چنين كارهايي ساخته نميشود. چون هر وقت در اين باره صحبت ميكنيم، بودجهها كم ميشود. "هري پاتر" با چند صد ميليون دلار ساخته شده، ولي بودجه ما براي سينماي كودك بسيار كم است.
حسنپور افزود: بخش خصوصي نميتواند در سينماي كودك سرمايهگذاري كند، چون برگشت سرمايه وجود ندارد. اين موضوع تنها اراده ملي ميطلبد. از سويي ممكن است بودجه دولتي براي اين پروژهها هزينه شود اما در اختيار فيلمسازاني قرار ميگيرد كه در اين زمينه تجربه كافي ندارند. گاهي سينماي كودك باعث ميشود عدهاي فيلمساز شوند و به اين حيطه قدم بگذارند.
اين سينماگر با اشاره به جشنواره فيلم كودك و نوجوان همدان گفت: برگزاري جشنواره فيلم كودك و نوجوان فرصتي مغتنم است كه اگر سالانه برپا نشود همين چند فيلم هم ساخته نميشود. امسال خيلي از كارگردانان اين حوزه فيلمي براي حضور در جشنواره ندارند و معتقدم براي احياء اين سينما بايد فارابي، تلويزيون، حوزه هنري و نهادهاي فرهنگي آثار كودك و نوجوان توليد كنند.
وي در ادامه بيان كرد: من احساس ميكنم يادمان رفته بچهها براي بزرگ شدن نياز به خوراك فرهنگي دارند. چند روز پيش در مطبوعات خواندم رشد ايدز در داخل كشور كم شده و يكي از دلايلي كه در اين مطلب به آن اشاره شده بود ساخت سريالهايي با اين مضمون بود. اين امر نشان ميدهد كار فرهنگي تاثيري بسزا ميتواند در سطح جامعه بگذارد.
حسنپور در پايان گفت: بچههاي ما براي ديدن برنامههاي متنوع پاي تلويزيون مينشينند يا به ديدن يك فيلم به سينما ميروند. وقتي مجري حرفهاي تكراري ميزند، وقتي تلويزين ما برنامهسازي مناسب براي كودكان و نوجوانان نميكند يا فيلم مناسب در اين ارتباط ساخته نميشود، بچهها به سمت ديگر كشيده ميشوند.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]