واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خط لوله نوبوكو بدون حضور ايران هيچ معنايي ندارد و اجرايي نيست
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): وزير نفت با اشاره به اينكه كشورهاي همسايه متقاضي گاز ايران هستند و اروپا مصرف كننده بزرگي است كه نياز جدي به گاز منطقه ما دارد ، تصريح كرد، منطقه بدون ايران گاز فراوان و قابل اعتمادي ندارد و خط نوبوكو بدون ايران هيچ معنايي ندارد و اجرايي نيست.
"غلامحسين نوذري" روز شنبه در مراسم گشايش دومين همايش گاز ايران در محل همايش هاي صدا و سيما ضمن اظهار اين مطلب و تاكيد بر ضرورت مصرف و مديريت بهينه گازافزود: زماني مي توان از صادرات گاز صحبت به ميان آورد كه سهم ايران از بازار گاز دنيا از يك درصدكنوني به 10 درصد افزايش يابد و اين امر با مديريت مصرف در داخل ميسر است .
وي با اشاره به نقش و اهميت گاز در توسعه پايدار كشور، تصريح كرد كه نقش گاز بسيار فراگيرتر و موثرتر در توسعه ، ايجاد اشتغال و كسب درامد ارزي است .
نوذري تاكيد كرد، اگر منابع گازي راخوب مديريت كنيم ، حتي اگر يك بشكه نفت نداشته باشيم به خوبي مي توانيم نقش جدي در توسعه كشور ، ايجاد صنايع پررونق تر داشته باشيم و بازيگر مهمي در بازار انرژي باشيم .
وي ضمن اشاره به روسيه با سهم 28 درصدي از ذخاير گاز جهان و داشتن سهم 23درصدي از بازار گاز دنيا و كشورهايي چون نروژ، كانادا ، الجزاير و اندونزي كه نسبت به ايران سهم كمتري از ذخاير گاز جهان در اختيار دارند، بالابودن سهم انها در بازار گاز جهان را متذكر شد.
به گفته وزير نفت ، ايران بادر اختيارداشتن 15و نيم درصد ذخايرگاز جهان كمتر از يك درصد در بازار گاز جهان سهم دارد.
وي بخش هاي عمده مصرف كننده گاز در كشور را خانگي ، تجارري ، صنعتي ، نيروگاه و تزريق به ميادين نفتي عنوان و تصريح كرد، تزريق گاز اولويت اول و اصلي وزارت نفت در رابطه با صيانت از ذخاير هيدروكربوري است كه متاثر از مصرف بالاي خانگي و استفاده از فناوري هاي قديمي و پرمصرف صنايع است كه به نحو مطلوب و شايسته انجام نمي شود.
وزير نفت با اشاره به اينكه در رابطه با مصرف گاز در بخش خانگي نياز به فرهنگ سازي داريم ، ميانگين رشد مصرف گاز در كشور را 11 درصد اعلام كرد و افزود: باهر نوع تلاش وسرمايه گذاري كه انجام شود، هميشه فاصله توليد و مصرف باقي مي ماند.
وي در ادامه تصريح كرد، فرهنگ سازي در بخش خانگي و استفاده از الگوي مناسب دربخش ساختمان و استفاده از فناوري هاي نوين درمصرف بهينه در صنايع راه گريزناپذيري مي باشدكه پيش روي صنعت گاز كشور قرار گرفته است .
نوذري به ضرورت اصلاح سازوكار قيمت گاز تاكيد كرد و افزود: نيروگاه ها و برخي صنايع گاز را با قيمت هرمترمكعب 2 سنت مصرف مي كنند، درحاليكه به طور مثال بازده نيروگاه ها 32 تا 34 است و بايد اين رقم به 50 تا 56 درصد افزايش يابد. بخشي از صنايع از سيستم هاي انرژي بري استفاده مي كنند كه متعلق به سه دهه قبل است .
وزير نفت بااشاره به اينكه شدت انرژي كه عامل ارزيابي مصرف بهينه انرژي است، در ايران هشت برابر اروپا و 17 برابر ژاپن است ، تاكيد كرد كه برگزاري اين همايش بايد بتواند به ارايه يك سري كارها و راهكارهاي كارشناسي منجر شود كه از اين سرمايه خدادادي به نحو احسن استفاده شود.
به گفته وي ، دنيا امروز در بحث تزريق گاز به دنبال استفاده از فناوري و راهكار جديد است و زماني مي توانيم بحث از صادرات گاز كنيم كه استفاده حداكثري از اين نعمت صورت گيرد و مجموعه اين كارها مديريت شود.
نوذري سپس با اشاره به اينكه شايسته نيست كه سهم صنعت درمصرف گاز از رفاه كمتر باشد ، افزود : صنعت يعني توليد اشتغال و ثروت و رفتن به سمت توسعه پايدار ، صنعت مي تواند آسايش واقعي را به جامعه بدهد.
وي يكي از سياست هاي راهبردي وزارت نفت را اينگونه تشريح كرد كه اگر صنعتي در هر نقطه كشور بتواند به توسعه آن منطقه كمك نمايد و ايجاد اشتغال و ثروت كند، گاز را با قيمت مناسب در اختيار خواهد داشت .
وزير نفت به آمادگي وزارت نفت براي كمك به وزارت نيرو براي تبديل نيروگاه هاي گازي به سيكل تركيبي اشاره كرد و افزود: با انجام اين مهم چهار هزار مگاوات توليد برق افزايش مي يابد و بازده اين نيروگاه ها نيز از 33 تا 34 درصد به 50 تا 52 درصد مي رسد.
وزيرنفت با اشاره به اينكه در راستاي كمك به برقي كردن چاه هاي اب به صرفه جويي قابل توجهي در مصرف سوخت مايع دست يافتيم ،تصريح كرد كه در رابطه با سياست هاي صرفه جويي گاز نيز بايد اين راه ها دنبال شود. سهم 60 درصدي گاز از سبد انرژي كشور حاكي از ان است كه كارهاي بزرگي صورت گرفته ، اما راه نرفته زياد است .
نوذري ارزش گاز مصرفي دركشور را با ميانيگين قيمت منطقه ، حدود 40 ميليارد دلار در سال اعلام كرد و با تاكيد بر ضرورت صرفه جويي افزود: دولت صرفه جويي را ازخودش اغاز كرده است به طوري كه با تعيين قيمت نيمه يارانه اي بنزين براي خودروهاي دولتي ، مصرف اين خودروها از يك ميليون ليتر در روز به 500 هزار ليتر كاهش يافته است .
وي تاكيد كرد، براي رسيدن به هدف توليد يك ميليارد و 500 ميليون مترمكعب درروز در افق چشم انداز 20 ساله ، به سرمايه گذاري و توسعه مراحل باقيمانده توسعه ميدان پارس جنوبي و ميادين مستقل گازي كشور نياز است .
به گزارش خبرنگار ايرنا ، وزير نفت در خاتمه ضمن اشاره به بهره برداري از پنج مرحله توسعه ميدان پارس جنوبي شامل مراحل شش تا 10 در سال جاري ، ازتلاش مجموعه صنعت نفت در پيشبرد اهداف ان قدرداني كرد.
يادآوري مي شود ،خط لوله نوبوكو همان خط لوله صادرات گاز ايران به اروپا است.
اقتصام ** 1561 ** 1557
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]