واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: كارشناس سياسي در گفتگو با شبكه خبر: تزلزل در كابينه اولمرت با موضوع غزه مرتبط است
دو موضوع غزه و تزلزل در كابينه اولمرت با هم كاملا مرتبط است و به اطمينان مي شود گفت : حذف صوري اولمرت براي نجات ديدگاه حاكميت اسرائيل از اصلي ترين ضرورتهاست.
جهانگير زاده عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي و كارشناس سياسي در گفتگو با سايت شبكه خبر گفت: شرايطي كه اين روزها براي اسرائيلي ها پيش آمده و آن بحث بحراني كه در نوار غزه با آن درگير هستند ناشي از رفتارهاي سياسي اسرائيلي ها در حدود 60 سال گذشته نيست بلكه سياستهاي جديد آنهاست كه علاقه مندند با توسعه بحران منطقه اي و بين المللي خودشان را از هرگونه بحران خارج كنند.
وي گفت: اگر به اظهارات اخير موفاز در مورد جمهوري اسلامي ايران و اقدامات اسرائيل ها در حوزه لبنان توجه كنيم نشان مي دهد كه اسرائيل با طرحي كه در منطقه پياده كرده مي خواهد خودش را از گرداب موجود خارج كند و حتما بايد منتظر ماند و نظاره گر بحران هاي جديدي كه در منطقه ايجاد مي كنند بود.
جهانگيرزاده افزود: در شصتمين سال اشغال فلسطين ، رژيم صهيونيستي علاقه مند بود از تمام ظريفيت بين المللي استفاده كند و بتواند خودشان را به عنوان حاكميت مقتدر، با ثبات و استقرار يافته معرفي كنند.
وي گفت: در عين حال كه دخالت آمريكا در منطقه خيلي جدي است حتي اسرائيلي ها نيز با استفاده ابزاري از آمريكاها علاقه مندند هم در پيشبرد سياست هاي خود و هم براي خارج شدن از چنين بحران هايي استفاده كامل را ببرند.
كارشناس سياسي افزود: بايد در عين حال منتظر شد چنين تغييرات صوري در حوزه سياست هاي داخلي اسرائيل رخ دهد مثل كنار رفتن اولمرت كه اگر اتفاقي بيفتد مطمئنا اسرائيلي ها براي خارج شدن از بحران و شرايط موجود امكانات ويژه نخواهند داشت.
وي گفت: حتما نفرات جديد خواهند آمد كه با استراتژيك و ديدگاه و نظرات قبلي كار خواهند كرد كه فقط تفاوت آن عوض شدن نفرات است و اين تغييرات نفرات براي ماندگاري اسرائيل در عرصه بين المللي و براي خروج ويژه دولت اسرائيل از بحران موجود است.
جهانگير زاده افزود: اما نكته اي كه مورد بحث است وجود تزلزل در كابينه دولت اولمرت است كه اگر پيشينه 50، 60 سالگي اسرائيلي ها را بررسي كنيم هميشه اسرائيل با افرادي در راس سياست خودش مواجه بوده كه آنها توانايي استراتژيك و مديريت براي اداره حاكميت كشور داشتند و افرادي بودند كه ضمن حضور جدي در جنگها هاي اسرائيل از يك توانايي و ظرفيت بالاي سياسي برخوردار بودند از اولين نخست وزير تا آخرين نخست وزيري كه اسرائيلي ها داشتند هر كدام آنها داراي شخصيتي بودند كه توانايي حل و فصل مسائل داخلي اسرائيل را تا حدودي داشتند اما اولمرت علاوه بر اينكه در يك بحران منطقه اي گرفتار است توانايي و ظرفيت شخصيتي ندارد.
وي گفت: اكنون هم موقعيت اولمرت به شدت متزلزل است و بحث اخلاقي كه براي اولمرت ايجاد شده نشان ميدهد كه زمان حاكميت وي به سر آمده و در اين چند سالي كه به عنوان نخست وزير اسرائيل مطرح بود نشان داد از آن ظرفيت شخصيتي بي بهره است.
جهانگيرزاده افزود: اسرائيلي ها مطمئنا به دنبال تشديد بحران مرزي و سوق دادن ذهنها به مقابله با فلسطيني ها و لبنان خواهند پرداخت.
وي گفت: امروزه بحران سياسي كه در لبنان بوجود آمده بخشي از سياست گذاري اسرائيل بوده و به هيچ وجه راضي نيستند بحران سياسي در لبنان خاتمه پيدا كند و مطمناً بر دامنه بحران ها و ايجاد تحولات جديد خواهند افزود و استفاده از شرايط مناسب سياسي پيش آمده در لبنان يكي از اصلي ترين سياستهاي اسرائيل است.
كارشناس سياسي افزود: حتي عناصري مثل اولمرت و روي كار آوردن عناصر جديدتري كه الان هم بحث چهره سازي از آنها از اصلي ترين سياست هاي اسرائيل است بعد از استفاده از ظرفيت ديپلماتيك آمريكايي ها مطمئناً در دستور كار اسرائيل قرار خواهد گرفت.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]