تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 26 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865657434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش فارس از آخرين وضعيت رسيدگي به تخريب كتيبه خارك وزارت نفت موظف به حراست از سند هويت خليج فارس شد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از آخرين وضعيت رسيدگي به تخريب كتيبه خارك وزارت نفت موظف به حراست از سند هويت خليج فارس شد
خبرگزاري فارس: در پي تخريب كتيبه خارك به عنوان سند هويت خليج فارس، توسط يك فرد ناشناس، مقامات محلي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تصميم گرفتند 3 نفر نيروي حراست وزارت نفت را براي حفاظت از اين كتيبه به كار گيرند.


به گزارش خبرنگار اعزامي فارس به جزيره خارك، تكه سنگي مرجاني با خطوطي حك شده از دوران هخامنشي در درون يك اتاقك 12 متري با ديوارهايي از جنس ميله‌هاي آهني بدون هيچ سقفي در كنار جاده‌اي كه نشاني از هيچ سكنه‌اي نيست، قرار دارد.
خطوط حك شده بر اين تكه سنگ مرجاني بر اساس گزارش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بوشهر، كتيبه‌اي است كه متعلق به اواخر دوره هخامنشي است و در آبان سال گذشته بر اثر ساخت جاده‌اي منتهي به كتابخانه عمومي واقع در محله 3 تانكي جزيره خارك نمايان شده و توسط دانش آموزان مدرسه‌اي به اطلاع مسئولان مدرسه و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بوشهر رسيده است.
رسول بشاش، كارشناس خطوط و زبان‌هاي باستاني كتيبه را چنين ترجمه كرده است: (اين) سرزمين خشك و بي آبي بود شادي و آسايش را آوردم.
اين پژوهشگر، كتيبه خارك را در 5 سطر و با يك فاصله در حدود 8 سانتي‌متر در دو بخش سه سطري و دو سطري توصيف كرده كه به صورت نامنظم و به خط ميخي باستان كنده شده و حد فاصل دو بخش كتيبه يك خط افقي منحني شكل نامنظمي است كه هر دو سطر را از هم جدا مي‌كند.
نگهداري از آثار تاريخي كه در محوطه آنها پايگاه ميراث فرهنگي داير شده به عهده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي است و در نقاطي كه پايگاه ميراث فرهنگي داير نشده اين اقدام بر عهده نيروي انتظامي است. در زمان كشف كتيبه طي صورت‌جلسه‌اي، حفاظت و نگهباني از كتيبه به بخشداري خارك محول شد و بخشداري نيز اين وظيفه را به نيروي انتظامي محول كرد كه به گفته محلي‌ها هر نيم ساعتي يك بار اين گشت نيروي انتظامي از اين محل عبور مي كرده است و نيم ساعت حتماً زمان خوبي براي تخريب اثري بدون محافظ ثابت است.
حدود دو هفته گذشته فردي از اين فرصت استفاده كرده و باعث تخريب بخشي از اين كتيبه شده است كه به گفته كارشناس باستان شناسي استان بوشهر اين تخريب 3 حرف از 20 حرف حكاكي شده كتيبه است.
در اين مدت نظرات مختلفي از سوي كارشناسان، دوستداران و مسئولان ميراث‌فرهنگي درباره نحوه حفاظت از اين سند هويتي مطرح شد.
در حالي حفاظت از اين سند هويتي خليج فارس بر عهده نيروي انتظامي گذاشته شد كه در اين‌باره نيروي انتظامي حتي يك نيروي ثابت را براي آن به كار نگرفته است.
حميد بقايي، قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري طي بازديدي كه از كتيبه خارك داشت درباره وضعيت تخريب اين كتيبه به خبرنگار فارس مي‌گويد: اين تخريب به اعتقاد كارشناسان حدود 10 درصد است و به علت اينكه نوشته‌هاي اين كتيبه پيش از تخريب، توسط كارشناسان خوانده شده بوده، ماهيت آن مشخص و واضح است.
وي در اين بازديد به حسن فاضلي‌نشلي، رئيس پژوهشكده باستان‌شناسي سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري دو هفته مهلت داد تا كتيبه را مورد بررسي قرار دهند و براي امكان مرمت آن مطالعه و تصميم‌گيري كنند.
فاضلي‌نشلي نيز اعلام نتيجه بررسي‌هاي امكان سنجي براي انجام مرمت كتيبه را به يك ماه آينده موكول كرد.
جنس پوشش سطح جزيره خارك مرجاني است و اين كتيبه نيز با حفره‌هاي واضحي كه دارد كاملاً مشخص است كه از جنس مرجان است.
به گفته رئيس پژوهشكده باستان‌شناسي به علت جنس خاص اين كتيبه نمي‌توان آن را به راحتي از محل اصلي خود برش داد و براي نگهداري آن را به موزه سپرد.
وي مي‌گويد: احتمال خرد شدن اين كتيبه در زمان انجام عمليات برش بسيار زياد است.
كارشناسان باستان‌شناسي و عده‌اي از بومي‌هاي منطقه نيز با جابه‌جايي اين كتيبه مخالف هستند و اعتقاد بر حفاظت صحيح از اين كتيبه در محل اصلي آن دارند.
بقايي، قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري نيز اذعان دارد كه « كتيبه‌هاي باستاني كه روي سنگ هستند هيچ‌گاه از محل اصلي خود كنده نمي‌شوند.»
به همين دليل مقرر شد كه پژوهشكده باستان‌شناسي مطالعات خود را براي تبديل محل فعلي حفاظت از كتيبه كه از جنس فنس‌هاي فلزي است به موزه آغاز كند.
پنجشنبه هفته گذشته جلسه‌اي با حضور مسئولان شركت نفت، بخشداري، فرمانداري، سازمان ميراث فرهنگي خارك و قائم مقام، رئيس پژوهشكده باستان شناسي و مدير روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برگزار و مصوب شد كه شركت نفت از همان روز 3 نفر از نيروهاي حراست خود را براي حفاظت از اين كتيبه به كار گيرد.
بخش اعظم جزيره خارك را شركت‌هاي نفتي در بر گرفته‌اند.
به گفته قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، شركت نفت كيوسكي را در كنار اين كتيبه قرار خواهد داد و تا زمان نهايي شدن بررسي‌ها و تصميمات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نسبت به حفاظت از اين كتيبه اقدام خواهد كرد.
بقايي، قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره پيش بيني‌هاي خود از هويت فرد تخريب‌كننده اين كتيبه به خبرنگار فارس مي‌گويد: « شايد نشود گفت كه اين مسئله تخريب بوده، بلكه يك حمله بوده، چون هويت خليج فارس در اين كتيبه مطرح بوده است. بايد عميق‌تر به اين موضوع نگاه كرد در حال حاضر نيز به نتايجي در اين‌باره رسيده‌ايم كه پس از قطعي شدن حتماً براي اطلاع‌ افكار عمومي اعلام خواهيم كرد.
وي درباره به كارگيري نيروهاي يگان حفاظت ميراث فرهنگي براي تك تك آثار فرهنگي معتقد است « اين كار شدني نيست در هيچ جاي دنيا هم اين طور نيست، حفظ و حراست از ميراث فرهنگي بر عهده خود مردم است و اين موضوع بايد فرهنگ سازي شود.»
وي با بيان اينكه تخريب آثار تاريخي هميشه در تمام دنيا اتفاق مي‌افتد، مي‌گويد: « سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري در يونسكو پيگيري كرده است تا امر تخريب و فروش آثار تاريخي در تمام دنيا به عنوان امري ناپسند جا انداخته شود.»
قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري يادآور مي‌شود كه طي سال گذشته سرقت و تخريب آثار تاريخي در كشور نسبت به سال‌هاي قبل 40 درصد كاهش يافته است.
انتهاي پيام/
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن