واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي نگاه قرآن به سير و سياحت در نماز جمعه اين هفته تهران
گروه سياسي: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، در ادامه سلسله مباحث خود در سيره نبوي، سيوسومين بحث خود را به سير و سياحت و گردشگري در سيره نبوي و قرآن اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) حجتالاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، به عنوان سخنران پيش از خطبههاي اين هفته تهران، در ابتداي سخنان خود فرارسيدن سالگرد شهادت پيشگامان جهاد و مبارزات اسلامي (شهداي مؤتلفه اسلامي) را به ولي امر مسلمين و مردم سرفراز ايران و خانوادههاي معظم اين شهدا تبريك و تسليت عرض كرد.
حجتالاسلام تقوي بيان داشت: سفر در زندگي انسان هميشه نقش اساسي را ايفا كرده است، انسانها در سفرهاي خود تحولاتي را پديد آوردهاند و بخش عظيمي از تاريخ به بركت سفرهاي اين تحولآفرينان توليد شد.
وي اظهار كرد: موضوع سياحت از زمانيكه انسان زندگي خود را در دنيا آغاز كرده مطرح بوده است ولي امروز مسئله گردشگري از منزلت بالايي برخوردار شده تا جائي كه امروز كشورها براي اين صنعت سازمانهاي بزرگي را ايجاد كردهاند تا اين مسئله را سامان دهند.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران متذكر شد: سفر تأثيرات بسياري در زندگي بشر دارد و نقش سازندهاي را در مسئله اقتصاد كشورها ايفا ميكند، ايجاد اشتغال نيز از فوائد ديگري است كه در حاشيه گردشگري بهوجود ميآيد، سفر در تبادل اطلاعات و انتقال افكار و انديشههاي فرهنگي مؤثر است كه از بركات اين سفرها، سفرنامههايي است كه بخشي از تاريخ را به وجود آوردهاند؛ انسان فطرتاً كمالخواه است و اين غريزه او را وادار به جستوجو ميكند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، در تكميل اين بخش از سخنان خود به بررسي نظريات دين نسبت به سير و سياحت پرداخت و بيان داشت: سياحت و گردشگري در اين فرهنگ (اسلامي) از چنان موقعيتي برخوردار است كه بخش عظيمي از آيات قرآن مربوط به سير و سفر از نگاه اسلامي اختصاص يافته، چنانچه در قرآن آمده است «قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُجْرِمِينَ» «بگو در زمين بگرديد و بنگريد فرجام گنهپيشگان چگونه بوده است»
وي در ادامه توضيح داد: انسان در سفر ميتواند پند بگيرد «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَلِلْكَافِرِينَ أَمْثَالُهَا» «قُلْ سِيرُواْ فِي الأَرْضِ ثُمَّ انظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ» و با عاقبت كار ديگران آشنا شود.
حجتالاسلام تقوي در ادامه با بيان اين مطلب كه در فقه اسلامي، فصول بسياري در زمينه سفر مطرح شده، اضافه كرد: در اخلاق اسلامي نيز علماي اسلامي اين بحث را مطرح و فصلي به نام اخلاق سفر را در كتابهاي خود عنوان داشتهاند؛ انسان بايد اخلاق سفر را در رابطه با ديگران بياموزد؛ اين مسئله در عرفان اسلامي هم مورد تأكيد قرار گرفته است.
وي ادامه داد: اساس سير و سلوك، سير منازل به صورت مرحله به مرحله است و عارف و سالك بايد طي مراحل كند تا سفر معنوي خود را شروع نمايد.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران با تأكيد بر اين مطلب كه در ديانت ما، مسئله سفر در فقه و عرفان و ديگر زمينهها آمده به تاريخ، زندگي و فرهنگ انبيا اشاره داشت و سفر حضرت ابراهيم، بنيانگذار فرهنگ عظيمي دانست كه مبدأ بسياري از سلوك حج شده است.
حجتالاسلام تقوي، با اشاره به سفرهاي حضرت موسي، از حضرت مسيح به عنوان پيامبر گردش و سياحت نام برد و از سفر حضرت محمد(ص) سخن به ميان آورد كه ما از آن به عنوان هجرت ياد ميكنيم كه مبدأ تاريخ شد و بركات بسياري را براي ما به همراه داشت.
سخنران پيش از خطبه اين هفته تهران متذكر شد: پيامبر در روايات خود توصيه داشتهاند كه از نشاط تن و روح جامعه اسلامي با نشاط و يكي از راههاي تأمين نشاط، سفر است.
وي در بخش پاياني سخنان خود، ديگر بركات سفر را رشد عقل و انديشه دانست و آن را اسباب عبرتآموزي انسان عنوان كرد.
وي در پايان سخن از پيامبر نقل كرد كه مسلمان در هنگام سفر بايد وصيت خود را فراهم كرده و پيش از سفر همسفر خوبي را براي خود برگزينند، صدقهدادن را در سفر فراموش نكند و در آغاز سفر يك نفر مدير را برگزيده و اولين اقدام سفر خود را برگزيدن امام جماعت بدانند تا همگان بدانند كه ما مسلمانيم و از نظامي اسلامي و ولايي به آن خطه سفر كردهايم.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]