تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835831042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي نگاه قرآن به سير و سياحت در نماز جمعه اين هفته تهران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي نگاه قرآن به سير و سياحت در نماز جمعه اين هفته تهران
گروه سياسي: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، در ادامه سلسله مباحث خود در سيره نبوي، سي‌وسومين بحث خود را به سير و سياحت و گردشگري در سيره نبوي و قرآن اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) حجت‌الاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي، رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه سراسر كشور، به عنوان سخنران پيش از خطبه‌هاي اين هفته تهران، در ابتداي سخنان خود فرارسيدن سالگرد شهادت پيشگامان جهاد و مبارزات اسلامي (شهداي مؤتلفه اسلامي) را به ولي امر مسلمين و مردم سرفراز ايران و خانواده‌هاي معظم اين شهدا تبريك و تسليت عرض كرد.

حجت‌الاسلام تقوي بيان داشت: سفر در زندگي انسان هميشه نقش اساسي را ايفا كرده است، انسان‌ها در سفرهاي خود تحولاتي را پديد آورده‌اند و بخش عظيمي از تاريخ به بركت سفرهاي اين تحول‌آفرينان توليد شد.

وي اظهار كرد: موضوع سياحت از زماني‌كه انسان زندگي خود را در دنيا آغاز كرده مطرح بوده است ولي امروز مسئله گردشگري از منزلت بالايي برخوردار شده تا جائي كه امروز كشورها براي اين صنعت سازمان‌هاي بزرگي را ايجاد كرده‌اند تا اين مسئله را سامان دهند.

سخنران پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران متذكر شد: سفر تأثيرات بسياري در زندگي بشر دارد و نقش سازنده‌اي را در مسئله اقتصاد كشورها ايفا مي‌كند، ايجاد اشتغال نيز از فوائد ديگري است كه در حاشيه گردشگري به‌وجود مي‌آيد، سفر در تبادل اطلاعات و انتقال افكار و انديشه‌هاي فرهنگي مؤثر است كه از بركات اين سفرها، سفرنامه‌هايي است كه بخشي از تاريخ را به وجود آورده‌اند؛ انسان فطرتا‌ً كمال‌خواه است و اين غريزه او را وادار به جست‌وجو مي‌كند.

رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، در تكميل اين بخش از سخنان خود به بررسي نظريات دين نسبت به سير و سياحت پرداخت و بيان داشت: سياحت و گردشگري در اين فرهنگ (اسلامي) از چنان موقعيتي برخوردار است كه بخش عظيمي از آيات قرآن مربوط به سير و سفر از نگاه اسلامي اختصاص يافته، چنانچه در قرآن آمده است «قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُجْرِمِينَ» «بگو در زمين بگرديد و بنگريد فرجام گنه‏پيشگان چگونه بوده است»

وي در ادامه توضيح داد: انسان در سفر مي‌تواند پند بگيرد «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَلِلْكَافِرِينَ أَمْثَالُهَا» «قُلْ سِيرُواْ فِي الأَرْضِ ثُمَّ انظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ» و با عاقبت كار ديگران آشنا شود.

حجت‌الاسلام تقوي در ادامه با بيان اين مطلب كه در فقه اسلامي، فصول بسياري در زمينه سفر مطرح شده، اضافه كرد: در اخلاق اسلامي نيز علماي اسلامي اين بحث را مطرح و فصلي به نام اخلاق سفر را در كتاب‌هاي خود عنوان داشته‌اند؛ انسان بايد اخلاق سفر را در رابطه با ديگران بياموزد؛ اين مسئله در عرفان اسلامي هم مورد تأكيد قرار گرفته است.

وي ادامه داد: اساس سير و سلوك، سير منازل به صورت مرحله به مرحله است و عارف و سالك بايد طي مراحل كند تا سفر معنوي خود را شروع نمايد.

سخنران پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران با تأكيد بر اين مطلب كه در ديانت ما، مسئله سفر در فقه و عرفان و ديگر زمينه‌ها آمده به تاريخ، زندگي و فرهنگ انبيا اشاره داشت و سفر حضرت ابراهيم، بنيانگذار فرهنگ عظيمي دانست كه مبدأ بسياري از سلوك حج شده است.

حجت‌الاسلام تقوي، با اشاره به سفرهاي حضرت موسي، از حضرت مسيح به عنوان پيامبر گردش و سياحت نام برد و از سفر حضرت محمد(ص) سخن به ميان آورد كه ما از آن به عنوان هجرت ياد مي‌كنيم كه مبدأ تاريخ شد و بركات بسياري را براي ما به همراه داشت.

سخنران پيش از خطبه اين هفته تهران متذكر شد: پيامبر در روايات خود توصيه داشته‌اند كه از نشاط تن و روح جامعه اسلامي با نشاط و يكي از راه‌هاي تأمين نشاط، سفر است.

وي در بخش پاياني سخنان خود، ديگر بركات سفر را رشد عقل و انديشه دانست و آن را اسباب عبرت‌آموزي انسان عنوان كرد.

وي در پايان سخن از پيامبر نقل كرد كه مسلمان در هنگام سفر بايد وصيت خود را فراهم كرده و پيش از سفر همسفر خوبي را براي خود برگزينند، صدقه‌دادن را در سفر فراموش نكند و در آغاز سفر يك نفر مدير را برگزيده و اولين اقدام سفر خود را برگزيدن امام جماعت بدانند تا همگان بدانند كه ما مسلمانيم و از نظامي اسلامي و ولايي به آن خطه سفر كرده‌ايم.
 جمعه 24 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن