واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سفر نخست وزير استراليا به اندونزي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
نخست وزير استراليا امروز(جمعه) طي نخستين سفر خود به اندونزي وعدهي دور جديد همكاريها با اين كشور در زمينهي پاسخ به فجايع زيست محيطي را داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، كوين راد، نخست وزير استراليا پس از ديدار با سوسيلو بامبانگ يودهويونو، رييس جمهور اندونزي و وزراي ارشد وي در كاخ رياست جمهوري، "دوستي بسيار قوي ميان دو كشور همسايه" را ستود.
وي پس از مذاكرات خود با خبرنگاران گفت: استراليا و اندونزي از طريق شرايط جغرافيايي همسايه هستند اما ما با يكديگر دوستيم و اين يك دوستي بسيار خوب است.
وي اعلام كرد، دو كشور بر سر گسترش همكاريها بر سر گسترش سلاحهاي هستهيي، تغييرات آب و هوايي و پاسخ به فاجعه زيست محيطي و يا انساني موافقت كردهاند.
وي گفت: فجايع طبيعي اخير در برمه در ماه مه و زلزله در چين بر نياز ايجاد يك مكانيسم منطقهيي براي پاسخ به فاجعه زيست محيطي تاكيد ميكند.
وي افزود، اندونزي تسونامي، مردم برمه تاثير وحشتناك تندباد و مردم چين نيز لزله را تجربه كردهاند. ما نميدانيم كه يك فاجعهي طبيعي كجا آسيب خواهد زد اما ميان خودمان معتقديم كه ميتوانيم در نشست سال آينده همكاري اقتصادي آسيا-اقيانوسيه براي ايجاد سيستم منطقهيي پاسخ به فاجعه يك پيش نهاد خوب و قوي ارايه كنيم.
كوين راد و يودهويونو همچنين در مورد طرحهاي نخست وزير استراليا براي ايجاد يك جامعهي آسيا-اقيانوسيه به سبك اتحاديهي اروپا تا پيش از سال 2020 كه اقتصادهاي هندوستان، چين، هندوستان و آمريكا را در بر خواهد گرفت بحث و گفتوگو كردند.
راد اظهار كرد، انجمن كشورهاي جنوب شرق آسيا يك مدل همكاري منطقهيي را فراهم كرده است كه ميتواند گسترش يابد.
اين نخستين سفر راد به اندونزي از زماني بود كه در انتخابات ماه نوامبر توانست جان هوارد نخست وزير محافظهكار سابق را شكست دهد.
وي فردا (شنبه) به استان آسهي سوماترا خواهد رفت تا از مناطقي كه در سال 2004 توسط تسونامي ويران شدند، بازديد به عمل آورد.
راد و رييس جمهور اندونزي در پايان نشست خود يك موافقتنامه در زمينهي جنگها و تجارت كربن امضا كردند كه نشان دهندهي افزايش اهميت تغييرات آب و هوايي براي روابط اين دو كشور همسايه است.
نخست وزير استراليا كه در يكي از نخستين اقداماتش پس از كسب قدرت از جان هوارد محافظهكار در انتخابات ماه نوامبر سال گذشته، پيمان كيوتو( جلوگيري از گسترش گازهاي گلخانهيي) را تاييد كرد تغييرات آب و هوايي را چالش بزرگ اقتصادي محيط زيستي و اخلاقي نسلها خواند.
راد همكاري ميان استراليا و اندونزي را در جنگ با گروههاي تروريستي ستود، اما از اعلام يك چارچوب زماني براي برداشتن هشدار سفر به برخي از مناطق پرتنش اندونزي خودداري كرد.
وي گفت، همكاري امنيتي آيندهي ما با اندونزي همانند عزم مشترك براي برچيدن دشمن مشترك يعني تروريسم قوي و قويتر خواهد شد.
تعداد زيادي از استرالياييها در بمبگذاريهاي تروريستي در جزيرهي توريستي بالي اندونزي در سالهاي 2002 و 2005 كشته شدند و در سال 2004 سفارت اين كشور در جاكارتا به دليل حمايت كانبرا از جنگ آمريكا عليه افغانستان و عراق مورد حمله قرار گرفت.
كانبرا و جاكارتا معمولا با ترديد به روابط خود مينگرند. روابط اين دو در سال 1999 ، زماني كه نيروهاي استراليا پس از آن كه تيمور شرقي، استان جدايي خواه اندونزي به جدا شدن از اين كشور راي داد، براي برقراري نظم و امنيت وارد آن شدند، به پايينترين حد خود رسيد.
نقاط حساس در روابط اندونزي و استراليا هم اكنون شامل رفتار با ماهيگيران مظنون به ماهيگيري غير قانوني در آبهاي استراليا و اعدام در دست اجراي قاچاقچيان استراليايي مواد مخدر كه در اندونزي بازداشت هستند است.
پس از سياستهاي آشكار جان هوارد محافظهكار در طرفداري از آمريكا اقدامات كوين راد از حزب كارگر براي خروج نيروهاي استراليايي از عراق و تاييد پيمان كيوتو مورد حمايت گسترده در اندونزي قرار گرفتهاند.
انتهاي پيام
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]