واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كاركنان در تماس با پرتوهاي آسيبرسان، با قانون اشعه بازنشسته ميشوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
سازمان تامين اجتماعي چندي پيش، بخشنامهاي را صادر كرد كه با گريز از شرايط و ضوابط مندرج در ماده «79» قانون تامين اجتماعي، قانون اشعه، مبناي بازنشستگي كاركنان در تماس با پرتوهاي آسيبرسان و اشعه قرار گرفت. از اين رو ديگر تقاضاي اين افراد در كميته سخت و زيان آور اداره كار مطرح نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، البته بر اساس بند سه ماده 19 اين بخشنامه، چنانچه ثابت شود، واحدي تخلف كرده است، مستمري بازنشستگي وي لغو شده و خسارت وارده نيز از او اخذ ميشود.
در آخرين روزهاي آذر ماه سال گذشته بود كه سازمان تامين اجتماعي با صدور بخشنامهاي، نحوه بازنشستگي افرادي را كه در محيط كار و فعاليت خود با منبع مولد اشعه، مواد پرتوزا و اشعه ارتباط دارند را اعلام كرد. در اين بخشنامه با اشاره به مصوبه هيات وزيران درباره رسيدگي به تقاضاي بازنشستگي مشمولان قانون حفاظت در برابر اشعه آمده است: هرگونه فعاليت در احداث، راهاندازي، بهرهبرداري، از كاراندازي يا تصدي مشاغل مرتبط، واردات، صادرات، ترخيص، توزيع، تهيه، توليد، ساخت، تملك، تحصيل، اكتشاف، استخراج، حمل و نقل، معاملات، پيمانكاري، نقل و انتقال، كاربرد يا پسمانداري از جمله موارد مرتبط محسوب ميشوند. بر اين اساس انجام هرگونه فعاليت درباره موارد مذكور مستلزم اخذ مجوزهاي لازم از سازمان انرژي اتمي ايران است.
رضا معيني ـ مديركل دفتر امور فني مستمريهاي سازمان تامين اجتماعي ـ در اين باره گفت: مرجع تشخيص نهايي سوابق كار با اشعه و ميزان سنوات افزايش خدمت، سازمان انرژي اتمي ايران است و در اين خصوص كارفرماي بيمه شده بايد ضمن ارائه مدارك، مكاتبههاي لازم را با سازمان مذكور انجام دهد و در نهايت مرجع تشخيص، گواهي رسمي به عنوان سازمان تامين اجتماعي دال بر مدت افزايش خدمت با تعيين نوع پرتو (گروه) صادر كند.
وي افزود: بر اساس بخشنامه شماره 52، مستمريها، كاركنان در معرض تماس با پرتوهاي گروه "الف" به ازاي هر يك سال خدمت، يك سال افزايش خدمت دارند كه حداكثر 10 سال ميشود. كاركنان در معرض تماس با پرتوهاي گروه "ب" نيز به ازاي هر يك سال خدمت، شش ماه افزايش خدمت دارند كه حداكثر پنج سال ميشود. همچنين مجموع سوابق قابل احتساب در برقراري و محاسبه مستمري بازنشستگي حداكثر 30 سال است.
وي وظيفه تعيين و گروهبندي افراد شاغل در معرض اشعه در مجموعه سازمان انرژي اتمي را با استناد به ماده دو قانون اشعه، سازمان انرژي اتمي معرفي و خاطر نشان كرد: سازمان انرژي اتمي موظف است، فعاليتهاي مرتبط با اشعه را مشخص و بر اساس دستهبندي كه انجام ميدهد، درصد مربوط به افزايش خدمت را تعيين كند.
به گفته مديركل دفتر امور فني مستمريهاي سازمان تامين اجتماعي، آيين نامه قانون مصوب سال 1380، سه ساله بود كه در سال 86 مجددا يك آييننامه تصويب شد كه بر اساس بند «يك» ماده يك اين آيين نامه، كساني كه مشمول قانون اشعه هستند، پس از اين بر اساس قانون اشعه بازنشسته خواهند شد.
معيني درباره قانون حفاظت در برابر اشعه و تصويب آن در سال 68 نيز اظهار كرد: بند «3» ماده 19 و 20 قانون اشعه به سازمان تامين اجتماعي مرتبط است.
همچنين وي با اشاره به شرايط بازنشستگي براساس ماده 76 قانون تامين اجتماعي و ضوابط و شرايط بازنشستگي مندرج در اين ماده قانوني، تصريح كرد: در حال حاضر روال بازنشستگي در مشاغل سخت و زيانآور به اين صورت است كه كميتهاي در اداره كار با نام سخت و زيان آور تشكيل ميشود كه به بخش كارگري رسيدگي ميكند؛ اگر آن كميته بر سخت و زيان آور بودن يك شغل راي دهد، سازمان تامين اجتماعي نيز آن را بررسي كرده و سپس حكم نهايي را صادر ميكند.
انتهاي پيام
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]