واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك مقام پاكستاني: بايد در روابط با آمريكا تجديدنظر كنيم - پاكستان حملهي آمريكا به پاسگاه مرزياش را "بزدلانه" خواند - اسلامآباد سفير آمريكا را فراخواند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
يك مقام منتخب ارشد در شمال غربي پاكستان اعلام كرد كه اين كشور بايد در خصوص روابط خود با آمريكا پس از حادثه اخير حمله به يك پايگاه نظامي پاكستان تجديدنظر كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، تفسير آمريكا و پاكستان از حادثهي روز سهشنبه همچنان با هم تفاوت دارد.
استفان هادلي مشاور امنيت ملي رييس جمهور آمريكا، اظهار كرده است كه به طور دقيق مشخص نيست كه چه اتفاقي افتاده است و مقامات آمريكايي نيز هنوز قادر به تاييد مرگ سربازان پاكستاني نبودهاند، اما در صورت صحت اين امر، آمريكا بسيار ناراحت خواهد شد.
اين در حالي است كه حيدرخان هوتي وزير ارشد استان سرحد مرزي شمال غرب پاكستان، حملات هوايي نيروهاي آمريكايي را يك تجاوز كامل خوانده است.
وي همچنين در پيشاور، شهر اصلي اين منطقه، اظهار داشت: پس از محكوميت اين اقدام ما بايد در مورد روابط فعليمان با آمريكا تجديدنظر كنيم، زيرا از يك طرف آنها از ما در جنگ عليه تروريسم انتظار همكاري دارند و از طرف ديگر نيروهاي نظامي ما را هدف قرار ميدهند.
پس از اتفاقات روز سهشنبه، برخي از مردم پاكستان پرويز مشرف را به خاطر همپيمان شدن با آمريكا هدف آماج خشم خود قرار دادند.
نيروهاي ائتلاف افغانستان به رهبري آمريكا روز پنجشنبه نوار ويديويي را براي اثبات نظرات خود منتشر كرد، اما در اين فيلم تصويري از ايستگاه نظاميان پاكستاني به چشم نميخورد. همچنين يك انفجار نيز خارج از تصوير رخ ميدهد.
در اين فيلم سياه و سفيد، حدود شش تن از شبه نظاميان مخالف افغانستان از داخل يك دره در حال شليك گلوله و پرتاب نارنجك به سمت نيروهاي ائتلاف هستند كه به گفته صداي روي تصوير، اين منطقه در حدود 200 متري مرز پاكستان قرار دارد.
ژنرال اطهر عباس سخنگوي ارتش پاكستان، اعلام كرد كه آنها در حال تجزيه و تحليل اين فيلم ويديويي و ساير بيانيههاي مسوولان آمريكايي هستند؛ اما وي بر اين اذعان داشته است كه نيروهاي افغانستان پيش از وقوع حملات هوايي مورد حمله شورشيان قرار گرفته بودند.
اين در حالي است كه آمريكا تاكيد دارد كه حملهي هوايي و توپخانهيي نيروهاي اين كشور به سربازان پاكستاني كه منجر به كشته شدن 11 سرباز پاكستاني در پاسگاه مرزي با افغانستان شد، در واقع يك اقدام تلافيجويانه و در پاسخ به "اقدام خصمانه" بوده است. اسلام آباد نيز در اعتراض به اين حمله سفير آمريكا را فراخواند.
اين در حالي است كه اسلام آباد نيروهاي ائتلاف تحت امر آمريكا در افغانستان را به انجام حملهي "بزدلانه" به يك پاسگاه مرزي در منطقهي قبيلهيي متهم كرده است. اين اظهارات حاكي از سختتر شدن روابط ميان اين دو متحد جنگ با ترور است.
وزارت خارجهي پاكستان اعلام كرد كه اين حملهي بدون دليل نقض كامل مرزهاي بينالمللي بوده است.
در اطلاعيهي اين وزارت خانه آمده است: استفادهي بيدليل از زور عليه نيروهاي مرزي پاكستان توسط نيروهاي ائتلاف كاملا غيرقابل قبول است.
در هرحال اين حادثه بدترين حادثه در نوع خود از زمان آغاز حمايتهاي بيشائبهي پاكستان از آمريكا در سال 2001 و حمله به افغانستان بوده است.
اين حادثه همچنين در بحبوحهي نگرانيهاي آمريكا و افغانستان از تلاشهاي دولت پاكستان براي مذاكره با شبهنظاميان طالبان رخ داده است.
مقامهاي امنيتي پاكستان ميگويند، نيروهاي افغان از مرزها گذشته و در صدد اشغال پستهاي استراتژيك پاكستان در مناطق مرزي و قبيلهيي نشين برآمدهاند.
يك سخنگوي ارتش پاكستان با محكوم كردن اين حملهي غيرقابل توجيه و بزدلانه هشدار داد كه اين امر تمامي اساس همكاري در جنگ با ترور را زيرسوال ميبرد.
اسلام آباد همچنين آنه پاترسون، سفير آمريكا را براي اعلام مراتب اعتراض دولت به اين اقدام فراخواند.
نيروهاي ائتلاف با تاييد انجام اين حملهي هوايي و توپخانهيي تاكيد كردند كه آنها تنها شبهنظامياني را كه در اين پاسگاه پنهان شده بودند، هدف قرار دادهاند و اين حمله از قبل به ارتش پاكستان اطلاع داده شده بود.
سخنگوي وزارت خارجهي آمريكا گفت: واشنگتن از كشته شدن پاكستانيها متاسف است، اما در هر حال نيروهاي ما از خود در برابر يك اقدام خصمانه دفاع كردهاند و حق انجام چنين كاري را داشتهاند.
جف مورل، سخنگوي پنتاگون نيز گفت كه تمامي نشانهها حاكي از آن است كه اين حمله مشروع و درست و در جهت دفاع از خود در مقابل نيروهايي بوده كه به سربازان ائتلاف حمله كردند.
نيروهاي ائتلاف تحت امر آمريكا در افغانستان مدعي هستند كه به پاكستان هشدار داده شده بود سربازان از سوي نيروهاي ضد افغان در مناطق جنگلي در نزديكي اين پاسگاه هدف قرار ميگيرند.
در اطلاعيه اين نيروها آمده است: يك هواپيماي تجسسي توانسته بود شبهنظاميان را شناسايي كند و ما در اقدامي در دفاع از خود اقدام به شليك توپ و حملات هوايي به سوي مواضع آنها نموديم تا تهديد موجود را از بين ببريم. هيچيك از نيروهاي ائتلاف از مرز گذر نكردهاند.
انتهاي پيام
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]