واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: رئيس سازمان بازرسي كل كشور: تكاليف انجام نشده برنامه توسعه مورد سؤال قرار ميگيرد
خبرگزاري آريا- حجتالاسلام والمسلمين نيازي گفت: يكي از برنامههاي سالجاري سازمان بازرسي كل كشور بررسي عملكرد دستگاهها در زمينه انجام يا عدم انجام برنامه توسعه كشور است.
به گزارش خبرگزاري آريا، حجتالاسلام والمسلمين نيازي در همايش حمايت از سرمايهگذاري كه در استان سيستان و بلوچستان برگزار شد، با اشاره به سياستهاي ابلاغي اصل 44 قانون اساسي گفت: هشتاد سال است كه ساختار اقتصاد كشور از تصدي و مديريت دولتي برخوردار است كه سي سال آن مربوط به دوران انقلاب ميباشد.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور افزود: بالاخره پس از سه دهه، نظام به اين نتيجه رسيد كه اقتصاد دولتي نميتواند اقتصاد پويا و فعالي باشد و اگر ميخواهيم به شكوفايي اقتصادي برسيم بايد اين تصدي از دولت به بخش خصوصي و تعاونيها منتقل شود.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي اظهار داشت: براي اين منظور سياستهاي اصل 44 قانون اساسي توسط عاليترين مقام كشور كه سياستهاي كلان را تعيين ميفرمايند ابلاغ شد.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور بر ضرورت اجراي صحيح سياستهاي اصل 44 قانون اساسي تأكيد كرد و افزود: انقلاب اقتصادي و تحقق سند چشم انداز بيست ساله كشور با اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي شكل ميگيرد. وي تصريح كرد: اين كه فكر شود بدون تحقق اصل 44 ميتوان به اهداف تعيين شده در افق 1404 برسيم خيال باطل است.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي مراحل تدوين و ابلاغ سياستهاي اصل 44 را مبتني بر كار كارشناسي توسط مديران باتجربه و اقتصاددانان كشور عنوان كرد و گفت: تنها مقامي كه بيش از همه به اجراي اين سياستها اهتمام جدي دارد و با برگزاري جلسات منظم مراحل اجراي اين اصل را پيگيري ميكند مقام معظم رهبري است.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور گفت: نظارت بر سياستهاي اصل 44 طبق اصل 110 قانون اساسي بر عهده مقام معظم رهبري است و ايشان نيز اين وظيفه را به مجمع تشخيص مصلحت نظام محول فرمودند. رئيس سازمان بازرسي كل كشور با تشريح پيشرفتهاي نظام در ابعاد مختلف گفت: انقلاب و نظام خدمات گسترده و ارزندهاي در بخشهاي مختلف ارائه كرده اما پيشرفتها در زمينه اقتصاد همپاي ساير بخشها به پيش نرفت. وي خاطر نشان ساخت: اگر ميخواهيم در افق 1404 به عنوان قدرت اول اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي منطقه باشيم بايد به اجراي اين سياستها سرعت بيشتري بدهيم.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي با اشاره به مقاومتها و مخالفتهايي كه در اجراي سياستهاي اصل 44 ميشود گفت: عدهاي اين نوع واگذاري و مديريت را قبول دارند اما به دليل به خطر افتادن منافع با آن مخالفت ميكنند و عدهاي نيز به طور كلي با اجراي اين اصل مخالف هستند.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي اجراي سياستهاي اصل 44 را نيازمند فراهم كردن بسترها و زمينهها دانست و گفت: صرفاً با گفتن و حرف زدن اين بسترها فراهم نميشود بلكه بايد الزامات و بسترهاي فرهنگي، سياسي و حقوقي اين كار در عمل فراهم شود.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور سپس به تبيين هر يك از اين بسترها و زمينهها پرداخت و گفت: در زمينه فرهنگي بايد طوري عمل كرد كه به سرمايهگذاري و توليد ثروت در كشور با ديد احترام و ارزش نگاه شود. وي تصريح كرد رسيدن به تفاهم و هماهنگي فكري براي اجراي سياستهاي اصل 44 يك ضرورت است.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي بر لزوم تقويت امنيت سرمايهگذاري تأكيد كرد و يادآور شد: معمولاً سرمايه فرّار است و با احساس اندك ناامني فرار ميكند. بايد آسيب شناسي كرد كه چرا عليرغم فعاليتهايي كه انجام شد، سرمايههاي ايراني در كشورهاي ديگر سرمايهگذاري ميشود.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور به اقدامات دستگاه قضايي در ايجاد و تقويت امنيت سرمايهگذاري اشاره كرد و افزود: قوه قضائيه با فراهم كردن زمينه براي ايجاد دادگاههاي تخصصي و حمايت از مالكيتهاي مشروع اقدام به انجام فعاليتهايي در اين زمينه نمود. وي ادامه داد: آموزش به قضات در اين خصوص كه در رسيدگي به پروندهها چگونه با تدبير و درايت با سرمايهگذار و سرمايهگذاري برخورد كنند و يا تدوين برنامههايي جهت رفع اطاله دادرسي از پروندهها از جمله اقدامات دستگاه قضايي در ايجاد امنيت اقتصادي است.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي در بخش ديگري از سخنان خود به اقدامات سازمان بازرسي كل كشور در ارتباط با كمك به اجراي اصل 44 اشاره كرد و گفت: سازمان بازرسي كل كشور از زمان ابلاغ اين اصل با تشكيل كميسيون ويژهاي، سند راهبردي چگونگي نظارت بر اجراي سياستهاي اصل 44 را با هدف تجميع و ساماندهي نظارتها در كشور تدوين و به مسئولان تقديم كرد.
وي همچنين اظهار داشت: سازمان بازرسي كل كشور در سال جاري 137 برنامه تدوين شده مربوط به سياستهاي اصل 44 قانون اساسي را دنبال ميكند.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور، راهاندازي دفتر حمايت از سرمايهگذاري را در اواخر سال گذشته ياد آور شد و افزود: اين دفتر به مشكلات و موانع سر راه سرمايهگذاري و سرمايهگذاران در دستگاههاي اجرايي رسيدگي ميكند. وي با بيان اين كه سعي ما بر اين است كه با سرعت و خارج از تشريفات، مشكلات و موانع سرمايهگذاران را رفع كنيم افزود: بسياري از مشكلات و موانع طرحهاي كلان سرمايهگذاري به وسيله اين دفتر با برگزاري جلسات و انجام هماهنگيهاي لازم رفع شد.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي گفت: سازمان بازرسي كل كشور به دليل اين كه عزم نظام جزم شده كه سياستهاي اصل 44 اجرا شود تمام ظرفيت خود را براي دفاع و حمايت از سرمايهگذاران و مالكيتهاي مشروع به كار ميگيرد. وي تصريح كرد: سازمان بازرسي كل كشور با همين هدف همايشي را در اول و دوم تيرماه امسال با موضوع بررسي چگونگي نظارت بر اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي با حضور سران قوا و شركت 18 دستگاه اجرايي برگزار ميكند.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي در بخش ديگري از سخنان خود به برخي ديگر از مشكلات سرمايهگذاري در كشور اشاره كرد و گفت: ثبات قوانين در كشور متزلزل است و قوانين متراكم و متضاد وجود دارد. قوانيني وجود دارد كه با اجراي سياستهاي اصل 44 در تعارض است و سازمان بازرسي كل كشور در گزارشهايي كه تهيه كرده، برخي از تعارضها و قوانين متراكم و متضاد را آسيب شناسي و به مراجع قانوني اعلام كرده است. وي با انتقاد از طولانيبودن فرايند تصميم گيري و قانونگذاري در كشور گفت: قانون مربوط به اجراي سياستهاي اصل 44 عليرغم گذشت مدت طولاني از ابلاغ اين اصل هنوز نهايي نشده است و اميدواريم اين قانون كه ابزار كار همه دستگاهها است ظرف هفتههاي آينده نهايي شود.
حجتالاسلام والمسلمين نيازي در پايان سخنان خود بر ضرورت اتحاد و همدلي براي پيشبرد اهداف كشور تأكيد كرد و گفت: ايجاد تنش يكي از موانع و مشكلات سرمايهگذاري است. كساني كه خواسته يا ناخواسته به اختلافات دامن ميزنند به دشمن كمك ميكنند. همه بايد دست به دست هم دهيم تا اهداف نظام در كشور محقق شود.
در اين جلسه دكتر دهمرده استاندار سيستان و بلوچستان، مديران دستگاههاي اجرايي، مديران عامل بانكها، نمايندگان اصناف و بازاريان و جمعي از سرمايهگذاران اين استان حضور داشتند. اين همايش به ابتكار اداره كل بازرسي استان سيستان و بلوچستان و با همكاري استانداري اين استان برگزاري شد
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]