تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به جرّاح مدائنى فرمودند: آيا به تو بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، سهي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816404362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خداحافظ آقاي ابوالمشاغل!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: خداحافظ آقاي ابوالمشاغل!


ادبيات- فاضل تركمن:
در ميان سه ابراهيمي هنرمندي كه براي كودكان و نوجوانان مي‌نويسند، نادر ابراهيمي از بقيه ريش‌سفيدتر است

و به قول معروف، يكي دو تا پيراهن از بقيه بيشتر پاره كرده است. آن دو ابراهيمي ديگر، يكي مرحوم حسين ابراهيمي (اِلوند) مترجم داستان‌هاي كودك و نوجوان و ديگري جعفر ابراهيمي (شاهد)، شاعر كودك و نوجوان است كه البته موضوع اين يادنامه همان آقاي ابراهيمي ريش‌سفيد، يا به قول خودش، ابن‌مشغله و ابوالمشاغل، يعني همه كاره است! جالب است بدانيد كه ابراهيمي همين‌طوري چنين اسمي را روي خودش نگذاشته و راست‌راستكي همه‌كاره بوده است! او شغل‌هاي مختلفي را از لباس‌فروشي، تعميركاري و كتاب فروشي گرفته تا آهنگ‌سازي، فيلم‌سازي، نويسندگي و... را تجربه كرده و خلاصه كلام اينكه از هر انگشت مباركش يك هنر مي‌باريده كه آخريش همين نويسندگي بود كه تا آخر عمر هم نتوانست تركش كند! ابراهيمي مي‌گويد: «من تا به حال 57شغل عوض كرده‌ام و دليلش هم اين است كه تحمل شنيدن حرف زور يا خلاف قانون كارفرماهايم را نداشتم.»

كاريكاتور از نازنين جمشيدي

ابراهيمي علاقه خاصي به كودكان و نوجوانان داشت و به همين دليل نيمي از آثارش مربوط به همين گروه سني است. او علاوه بر كتاب‌هايي كه درباره بچه‌ها يا براي بچه‌ها نوشته، مقاله‌هاي زيادي را نيز در دفاع از حقوق كودكان به رشته تحرير درآورده است كه معروف‌ترين آنها مقاله «رابطه حكومت با كودكان و نوجوانان و ادبيات آنها» است.

ابراهيمي در يكي از گفت‌وگوهايش درباره بچه‌ها مي‌گويد: «عاشق بچه‌ها و دنياي پاكشان هستم و هيچ چيز خارج از محدوده بچه‌ها برايم معني ندارد، ولي نمي‌دانم چرا، گاهي ما بزرگ‌ترها هميشه با كارهايمان به بچه ها ضرر مي‌زنيم و تخيل پاكشان را زخمي مي‌كنيم...»

نادر ابراهيمي علاوه بر فعاليت نوشتاري براي كودكان و نوجوانان، تا به حال سخنراني‌ها و كارگاه‌هاي آموزشي زيادي برايشان در مدرسه‌ها برگزار كرده است. او هم‌چنين زماني كه به فيلم‌سازي مشغول بود، مجموعه «سفرهاي دور و دراز هامي و كامي در وطن» را براي بچه‌ها ساخت كه به گفته خودش، حرف اصلي اين مجموعه اين بود كه: «بزرگ‌ترها بايد در كار بچه‌ها نظارت كنند، نه دخالت!»

او ادبيات داستاني ايران را از بزرگ‌ترين افتخارهاي كشورمان مي‌دانست و معتقد بود كه ايراني‌ها بر سر بزرگ‌ترين گنجينه ادبيات داستاني جهان نشسته‌اند.

احمد رضا احمدي (شاعر، نويسنده و محقق) درباره نادر ابراهيمي مي‌گويد: «او از نخستين كساني بود كه در قلمرو كودك و نوجوان طبع‌آزمايي كرد، آن‌هم در زماني‌كه ادبيات كودك و نوجوان مدعيان دروغين زيادي داشت... نادر ابراهيمي در زندگي غم‌هاي زيادي را تحمل كرد كه باعث زخمي شدن روحش شد، ولي خودش معتقد بود اگر يك اثر ادبي متكي به زخم روح مولف اثر نباشد، اثري خنثي و رنگ پريده است ...»

مرحوم مرتضي مميز (پدر گرافيك ايران) نيز درباره ابراهيمي گفته است: «تا به حال هشتاد درصد روي جلدهاي آثار نادر ابراهيمي را من تصويرسازي كردم و همين براي اينكه نشان دهد چه قدر عاشق او و آثارش هستم كافي‌است.»

سيمين دانشور (نويسنده و همسر مرحوم جلال آل‌احمد) هم درباره او مي‌گويد: «زماني كه با جلال مجلة كيهان‌ماه را چاپ مي‌كرديم؛ در بين مطالب رسيده داستان «سنجاب‌ها» نوشته نادر ابراهيمي من و جلال را شگفت‌زده كرد و اين آغاز دوستي ما با نادر بود. ما بعد از خواندن اين داستان از او دعوت كرديم كه نزدمان بيايد تا حضوري تشويقش كنيم... نادر ابراهيمي قلم توانايي دارد و من يقين دارم در سال‌هاي بيماري‌اش هم مي‌توانست بهترين آثار را از خودش برجاي بگذارد.»

نادر ابراهيمي در 14فروردين سال 1315 در تهران به‌دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در اين شهر گذراند و پس از گرفتن ديپلم ادبي از دبيرستان دارالفنون، به دانشكده حقوق رفت، اما اين دانشكده را پس از دو سال رها كرد و سپس در رشته زبان و ادبيات انگليسي ليسانس گرفت. او در سال 1345 با «فرزانه منصوري» (نويسنده و مترجم) ازدواج كرد كه حاصل اين ازدواج سه دختر به نام‌هاي هليا، اليكا و رايكاست. در ضمن او عاشق كوهنوردي هم بوده و خاطرات زيادي را هم در اين‌باره نوشته است. نادر ابراهيمي روز پنج شنبه، 16 خرداد، ساعت 15:15 در سن 73سالگي با روزگار خداحافظي كرد و به يك عاشقانه آرام و هميشگي پيوست.

تاريخ درج: 21 خرداد 1387 ساعت 12:07 تاريخ تاييد: 23 خرداد 1387 ساعت 21:36 تاريخ به روز رساني: 23 خرداد 1387 ساعت 21:35
 پنجشنبه 23 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن