واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: وزير صنايع و معادن:رئيس جمهور به بخش صنعت اميد بسته است
محرابيان، وزير صنايع و معادن، احمدىنژاد را رئيس جمهورى جدي، پرتلاش، سختكوش و فوقالعاده متوكل مىداند كه به بخش صنعت كشور بسيار اميد بسته است.على اكبر محرابيان 39 سال است كه از استاندارى اردبيل سابقه همكارى با دكتر محمود احمدى نژاد را دارد و بسيار مورد اعتماد رئيس جمهورى است. گفته مىشود ماموريتهاى ويژهاى از سوى رئيسجمهورى به وى براى تحقق سياستهاى دولت نهم در بخش صنعت و معدن محول شده است. محرابيان مىگويد: احمدى نژاد به بخش صنعت اميد بسته است و اين كار ما را دو چندان مىكند. البته پس از آنكه محرابيان به وزارت صنايع و معادن آمد در محافل رسانهاى كشور شايعه شد كه محرابيان يكى از بستگان رئيس جمهورى است. اما محرابيان در جلسهاى با خبرنگاران اين شايعه را ساخته و پرداخته رسانهها دانسته و آن را تكذيب كرده است. محرابيان كه به گفته خودش از سال 74 به همراه محمود احمدى نژاد ساماندهى مصرف سوخت را پيگيرى مىكرده ولى به سرانجام نرسيده بود، اين كار با جسارت دولت نهم كليد خورد. رئيس سابق ستاد تبصره 13 در اين گفتوگو براى اولين بار به بيان نقاط پيدا و پنهان سهميه بندى بنزين از اوايل تير سال گذشته پرداخته است. وى در گفتوگويى با خبرگزارى مهر بحث افزايش قيمت خودرو، سرانجام 8 طرح فولادى استاني، بهره مالكانه معاون و ... پرداخته است. محرابيان پس از نشستن بر صندلى وزارت صنايع و معادن، از توقف سرمايه گذارى دولتى در 8 طرح فولادى استانى خبر داد و گفت: كه احداث اين طرحها به بخش خصوصى واگذار مىشود.
اين در حالى است كه گويا هماكنون اين واگذارى منتفى شده است. محرابيان دراينخصوص مىگويد: اين 8 طرح، طرحهايى بودند كه در دولت نهم مصوب و قرار شد در 8 استان و شهرستان طرح راهاندازى شوند. در حال حاضر پيشرفت مناسبى دارند و احداث طرحها متوقف نشده و با سرعت خوبى پيش مىرود.
وى به عنوان سكاندار بخش صنعت و معدن درخصوص استفاده بخش خصوصى از حساب ذخيره ارزى در دولت نهم مىگويد: ما دربحث سرمايه گذارى رشد خوبى داشتهايم; سرمايه گذارى در بخش صنعت و معدن براساس پروانههايى كه صادر شده در سال 86 نسبت به سال 85 بيش از 68 درصد رشد نشان مىدهد كه اين ميزان رشد، فوق العاده رشد خوبى است.
وى افزود: در استفاده از حساب ذخيره ارزى هم به همين ترتيب اكثر اين طرحها بخشى از تسهيلات را از اين حساب دريافت مىكنند. در سال 86، 198 طرح به ميزان حدود 4 ميليارددلار طرح مصوب از حساب ذخيره ارزى داشتيم كه حدود 172 درصد رشد نسبت به سال 85 نشان مىدهد.محرابيان درخصوص بحث نقدينگى در كشور مىگويد: شرايط اقتصادى كشوردر سالهاى گذشته به نوعى بوده كه ما نقدينگى سرگردان زياد داشتهايم. اگرشرايط سرمايه گذارى و صنعت و توليد كشور به نوعى باشد كه نقدينگى وارد آن شود، ديگر اين نقدينگى از حالت سرگردانى به سرمايه ثابت و يا سرمايه در گردش مولد تبديل مىشود و اين اثر ضدتورمىدارد. برهمين اساس، افزايش نقدينگى با جذب اش در اين بخش مثبت است. به گفته وى آن چيزى كه دولت از آن نگران است، اين است كه نقدينگى از اين بخش فرار كند و وارد بخشهايى شود كه صدمه اقتصادى به كشور وارد كند. فرضا فردى بيايد طرحى را در مراكز خود مصوب كند و به دنبال اين باشد براى كار توليد، تسهيلات بگيرد و طرح هم طرح خوبى باشد ولى تسهيلات برود در كارهايى مثلا خدماتى و يا روشهايى كه باعث ايجاد نقدينگى سرگردان در جامعه شود، اين براى اقتصاد مضر است و راه حل آن مشخص است.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]