واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آصفي تاكيد كرد:اولويت ايران تقويت روابط با اعراب است/ لزوم استفاده از نام خليج فارس
سفير جمهوري اسلامي ايران در امارات با تاكيد بر روابط رو به گسترش كشورمان با كشورهاي عربي منطقه به ويژه امارات تصريح كرد كه كشورهاي عربي بايد از واژه خليج فارس استفاده و از به كارگيري واژه هاي جعلي پرهيز كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، "حميد رضا آصفي" درگفتگو با روزنامه الشرق الاوسط درباره علت مخالفت اصولي تهران با درخواستهاي غيرمعقول و غيرمنطقي امارات براي گفتگو درباره جزاير سه گانه ايران گفت : چه كسي مي گويد كه ما ( ايران) مذاكرات دراين باره را رد مي كنيم؟. ما به انجام گفتگو علاقه مند هستيم،اما به اعتقاد من، نبايد اين مسئله را به مطبوعات و رسانه ها كشاند، زيرا طرح آن سبب تشديد اختلافات مي شود؛ تجربه به من مي گويد كه اين مسئله هرگز از طريق روزنامه ها حل نخواهد شد، بلكه مناقشه درباره آن را افزايش مي يابد. به اين ترتيب براين باورم كه جايگاه مذاكره درباره جزاير سه گانه (ايراني) بين تهران و ابوظبي در مطبوعات نيست.
"حميد رضا آصفي" درباره نگراني غيرقابل توجيه كشورهاي حاشيه خليج فارس از ايران كه البته غرب به ويژه آمريكا به آن دامن مي زنند،اظهار داشت : از اولويتهاي سياست جمهوري اسلامي ايران، روابط خوب با همه كشورهاي عربي و به ويژه همسايگان حاشيه خليج فارس است.
سفير ايران درامارات افزود: ما مراحل زيادي را در زمينه بهبود روابط ايران با كشورهاي حاشيه خليج فارس پشت سرگذرانديم و به شما تاكيد مي كنم كه خواستار ايجاد روابط قوي و محكم با كشورهاي منطقه خاورميانه به تمام معني كلمه هستيم و اين موضوع، تاكتيكي مرحله اي نيست، بلكه براي ايران يك استراتژي طولاني مدت به شمار مي رود.
"آصفي" درادامه خاطر نشان كرد: ما به لحاظ ديني و فرهنگي ازنقاط مشتركي برخورداريم و مهم اين است كه يك سرنوشت واحد و مشترك داريم.
وي تاكيد كرد: غربي ها مي آيند و مي روند و فقط به عميق كردن شكاف و تفرقه بين ما دست مي زنند، اما ما هميشه در اين منطقه هستيم و اگر اختلافي وجود دارد بايد آن را از از راه گفتگو و به شكل مسالمت آميز حل كنيم .
آصفي درادامه با تاكيد بر اين موضوع كه هر اختلافي بين ما (امارات و ايران) بايد از طريق گفتگو و با روشهاي دوستانه حل شود، گفت : بنابراين نقاط مشترك بين ما از نقاط اختلاف بيشتر است، اما بعضي از محافل دائما براي دامن زدن به اين اختلافات تلاش مي كنند.
سفيرايران در امارات افزود: وجود اختلاف بين كشورها مسئله اي طبيعي است؛ كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و همچنين كشورهاي عضو اتحاديه عرب نيز اختلافاتي با يكديگر دارند.
آصفي اظهارداشت : ما براين باوريم كه سفر منطقه اي محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران، پيام مهمي براي كشورهاي منطقه در راستاي برقراري امنيت و تقويت روابط داشت و عملا بعد از انجام اين سفرها شاهد اين بوديم كه روابط مذكور به شكل قابل ملاحظه اي بهبود يافت.
وي در ادامه با اشاره به اظهارات خصمانه و كينه توزانه يكي از مقامهاي اماراتي كه حاكميت قانوني و ابدي ايران بر جزاير سه گانه را به اشغالگري رژيم اسرائيل در فلسطين تشبيه كرد، گفت : همه كساني كه تاريخ ايران و امارات را خواندند به خوبي مي دانند كه تشبيه ايران به اسرائيل ممكن نيست و من معتقدم كه اين اظهارات تنها لغزش كلامي است.
وي پاسخ به اين پرسش روزنامه چاپ لندن كه به عنوان سفير چه نقشي را آنچه اين روزنامه كاهش برخي نگراني ها از جمله ميان ايران و امارات خواند، ايفا كرده است، اظهار داشت : يكي از مهمترين وظايف من تقويت روابط دوجانبه بين تهران و ابوظبي است و به نظر من روز به روز ما درحال تقويت نقاط وحدت و يكپارچگي و كاهش نقاط اختلاف هستيم و من ازهمين جا براين مسئله تاكيد مي كنم كه ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس با يكديگر در رقابت نيستند، بلكه مكمل يكديگر هستيم.
سفير ايران در امارات درپاسخ به اين پرسش جهت دار و مغرضانه الشرق الاوسط به اينكه چرا ايران نسبت به استفاده اعراب از واژه جعلي خليج عربي حساسيت نشان مي دهد و آيا يك گذرگاه آبي شايستگي آن را دارد كه روابط بين دو كشور به خاطر نام آن متشنج شود؟ گفت : خليج فارس نامي است كه به لحاظ تاريخي به ثبت رسيده و اسناد بين المللي و حتي اسناد و مداركي در سازمان ملل متحد گواه اين موضوع است و اگر نام خليج برايتان مهم نيست؛ پس آن را خليج فارس بناميد. اين غير ممكن است كه نامي تاريخي تغيير كند.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 384]