واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پيام دبير همايش
مهندس محمد هادي حيدرزاده*بر مبناي تحليل مقايسهاي چشماندازهاي آژانس بينالمللي انرژي، وزارت انرژي آمريكا و دبيرخانه اوپك، پيشبيني ميشود كه رشد مصرف انرژي در دو دهه آينده بيش از 2 درصد باشد كه در اين ميان، رشد مصرف گاز طبيعي با بيش از 9/2 درصد، بيشترين سرعت را در رشد تقاضاي انواع حاملهاي انرژي خواهد داشت.
بر اين اساس، تقاضاي انرژيهاي تجديدپذير و هستهاي با رشدي در حدود 4/1درصد، كمترين سرعت رشد را در اين ميان دارد. همچنين تقاضاي مصرف نفت 9/1درصد تا 7/1درصد و زغال سنگ 7/1درصد تا 5/1 درصد پيشبيني شده است كه از اهميت دوباره نفت در دو دهه آينده حكايت ميكند. با اين توصيف، در دو دهه آينده اگر چه سهم نفت در سبد تقاضاي مصرف انرژي جهاني از 40 درصد به حدود 38 درصد كاهش مييابد، اما همچنان به منزله مهمترين سوخت جهاني تلقي ميشود.
در سالهاي اخير كاهش اعطاي يارانههاي مربوط به انرژي مد نظر دولتمردان قرار گرفته است. در سال 1385، به ميزان 40 هزار ميليارد تومان يارانه انرژي پرداخت شد. حدود 13هزار ميليارد تومان يارانه فقط صرف بنزين گرديد؛ معادل اين رقم در بخش نفت، گاز و همچنين نزديك به اين ميزان در حوزه گاز طبيعي يارانه انرژي پرداخت شد.
از طرفي بيش از 40 درصد مصرف انرژي در كشور در بخش ساختمان و مسكن ميباشد. با توجه به چشماندازهاي پيشبيني شده توسط آژانس بينالمللي انرژي، بخش ساختمان و مسكن اهميت قابل توجهي در مصرف انرژي در جهان خواهد داشت. همچنين با توجه به نقش حاملهاي انرژي و مخصوصا گاز طبيعي در مصارف شهري با يادآوري وضعيت به وجود آمده در زمستان 86 اهميت مصرف بهينه براي نسلهاي آينده به درستي احساس ميشود.به اين منظور نخستين همايش، نمايشگاه و كارگاه آموزشي مبحث 19 و صرفهجويي انرژي در ساختمان با تكيه بر مصالح و روشهاي نوين ساخت با محورهاي اصلي ذيل در 22 و 23 خردادماه سالجاري برگزار گرديدهاست.
محورهاي اصلي همايش
1 - رهيافتهاي نوين در صنعت ساختمان و معماري در جهت كاهش مصرف انرژي در مراحل ساخت و بهرهبرداري.
2 - صرفهجويي انرژي در ساختمان و نقش آن در كاهش تقاضاي انرژي و آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ.
3 - بررسي الگوهاي مصرف انرژي در كشور، فرهنگ سازي و تبيين الگوهاي جديد با توجه به تجربيات كشورهاي توسعه يافته در اين امر.
4 - شيوههاي تامين مالي و روشهاي جذب تسهيلات داخلي و بينالمللي در راستاي طراحي و ساخت ساختمانهاي مدرن.
5 - مصالح نوين و نقش آنها در كاهش ميزان مصرف انرژي در ساختمانهاي مسكوني، تجاري و صنعتي.
6 - دستاوردهاي شركتهاي ايراني و نمايندگيهاي فعال شركتهاي خارجي در اين بخش.
7 - ايجاد تسهيلات براي واردات و انتقال تكنولوژيهاي جديد ساخت.
8 - كالاهاي صنعتي مرتبط با كاهش مصرف انرژي در ساختمان.
9 - بررسي روشهاي نظارت بر عملكرد پيمانكاران در مبحث 19 و چالشهاي پيش رو.
10 - معرفي شركتهاي پيشگام در امر عايقكاري حرارتي و برودتي ساختمان.
11 - معرفي پيمانكاران و مشاوران ثبت مسكن.
اميد است برگزاري اين نشست علمي افق روشني را در بهبود مصرف انرژي در ساختمان ترسيم نمايد.
* مشاور شهردار و رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]