واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: داوودي: نميدانم چرا بحث ادغام بانكها بر روي آنتن رفت
اين مورد تنها يكي از موارد بود، اما من نميدانم بين اين همه نظرات مختلف كارشناسي كه ارايه شد و در گروههاي كارشناسي كار شد و هنوز هم در حال كار شدن است و به جمعبندي نهايي نرسيده است، چرا اين مورد بر روي آنتن رفت؟!
آفتاب: معاون اول رييس جمهور تصريح كرد كه بحث ادغام بانكها در حال بررسي است و هنوز هيچ جمعبندي نهايي در اين ارتباط نداشتهايم.
به گزارش خبرنگار پارلماني آفتاب، پرويز داوودي معاون اول رئيس جمهور ظهر امروز با حضور در ساختمان مجلس با علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ديدار و رياست وي در دوره هشتم مجلس را به وي تبريك گفت.
پرويز داوودي، پس از ديدار امروز خود با علي لاريجاني رييس مجلس هشتم، كه به مدت يك ساعت و نيم به طول انجاميد در جمع خبرنگاران درباره طرح ادغام بانكها و احتمال عملي شدن آن، گفت: «دولت در كنار فعاليتهاي جاري خود به يكسري اصلاحات ساختاري هم دست خواهد زد».
وي افزود: «در حكمي كه رييس جمهور به بنده داد، دو حكم وجود داشت، يكي اصلاح رفتارهاي بانكها و ديگري اصلاح ساختارها و قوانين، كه اصلاح رفتار بانكها نزديك 9 آييننامه مستقيم داشت و چند آييننامه نيز در دولت تصويب شد كه در مجموع شايد حدود 16 آييننامه و دستورالعمل بود كه توسط بانك مركزي ابلاغ شد. كاري كه خود بانك مركزي و وزارت اقتصاد و دارايي و دستگاهها انجام دادند كه هماكنون نيز در بانكها به تدريج اين موارد شكل گرفته و در حال انجام است».
داوودي با تاكيد بر اين نكته كه شكلگيري اين آييننامه در جهت انضباط بيشتر پولي و مالي كشور، انضباط بيشتر بانكها و سوق يافتن مسير تسهيلات براي راههايي است كه كارآيي و بهرهوري بالاتر داشته باشد، افزود: «بحث اصلاحات ساختاري و اصلاح قانون نيز حكم ديگر آقاي رييس جمهور به بنده بود كه در آن زمينه فعاليتهاي گستردهتري انجام شده است».
معاون اول رييس جمهور، ادامه داد: «براي اصلاحات ساختاري و اصلاح قوانين هم از گروههاي دانشگاهي و هم از گروههاي حوزوي و هم از دستگاههاي مختلف و كارشناسان بانكي و پولي و كارشناسان وزارت اقتصاد و دارايي استفاده شده است كه هماكنون كميتههاي مختلفي هم مشغول كار هستند».
داوودي با بيان اينكه بحث ادغام بانكها يكي از طرحها، در كنار طرحهاي ديگر بود كه براي اصلاح ساختار پيشنهادي داشتند، گفت: «ما اين مورد را هم مثل ساير پيشنهادات براي بررسي در دستور كار داريم».
وي افزود: «بررسيها و نظرات كارشناسي مختلفي كه ميرسد، را در دستور كار قرار ميدهيم، براي اينكه اگر نظرات كارشناسي متقني است، استفاده شود».
معاون اول رييس جمهور، گفت: «اين مورد تنها يكي از موارد بود، اما من نميدانم بين اين همه نظرات مختلف كارشناسي كه ارايه شد و در گروههاي كارشناسي كار شد و هنوز هم در حال كار شدن است و به جمعبندي نهايي نرسيده است، چرا اين مورد بر روي آنتن رفت»؟!
داوودي افزود: «اين مورد نيز مثل ساير موارد درحال بررسي است و هنوز هيچ جمعبندي نهايي در اين ارتباط نداشتهايم».
معاون اول رييس جمهور افزود: «اگر اين بحثهاي كارشناسي جمعبندي شد، حتما توسط رييس جمهور يا رييس كل بانك مركزي و يا بنده اعلام خواهد شد».
داوودي همچنين گفت: «در اين ديدار با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در ضرورت هماهنگي و همكاري و يكدلي كه بايد بين قوا وجود داشته باشد صحبتهايي شد».
داوودي تصريح كرد: «بنده ازجانب دولت و دكتر احمدي نژاد اعلام كردم دولت دربست در خدمت مجلس شوراي اسلامي و رياست مجلس است براي اينكه مسائل مختلف اعم از مسائل اقتصادي سياسي ، فرهنگي و ساير مسائل اجتماعي همه گونه هماهنگيها را انجام دهيم تا بتوانيم مسائل را با كارآيي بيشتر جلو ببريم».
معاون اول رئيس جمهور افزود: «روي موضوعات مختلفي هم صحبت كرديم در خصوص طرحهايي كه در آينده بايد انجام شود، همچنين در مورد بحث تورم و كنترل آن و هماهنگيهايي كه بايد بين دو قوه در اين مورد باشد صحبت شد. هم اكنون كالاهاي اساسي مورد نياز ما در بازارهاي بين المللي افزايش قيمت 2-3 برابر پيدا كردهاست و با توجه به افزايش قيمت نفت، حمل و نقل
” ما كه حدود 40 ميليارد دلار واردات داريم طبيعتا از اين افزايش قيمتِها متاثر ميشويم و اين افزايش قيمتها قيمتهاي داخلي ما را هم گران ميكند بنابراين ما بايد تمهيدات لازم را در اين ارتباط بينديشيم... “
نيز در دنيا به شدت گران شدهاست».
وي افزود: «ما كه حدود 40 ميليارد دلار واردات داريم طبيعتا از اين افزايش قيمتِها متاثر ميشويم و اين افزايش قيمتها قيمتهاي داخلي ما را هم گران ميكند بنابراين ما بايد تمهيدات لازم را در اين ارتباط بينديشيم».
داوودي خاطرنشان كرد: «دكترلاريجاني نيز اين قول را دادند كه مجلس شوراي اسلامي تمام همت خود با بگذارند تا با هماهنگي دولت ما بتوانيم اين آثار تورم را تعديل كنيم و سياستهاي جبراني لازم را داشته باشيم».
وي به لايحه دو فوريتي دولت مبني بر اصلاح قانون برنامه چهارم كه روز گذشته در مجلس مطرح و يك فوريت آن براي حل مشكلات ناشي از خشكسالي و سرمازدگي به تصويب رسيد، اشاره كرد و گفت: «با كارشناسي خوبي كه مجلس بر روي اين لايحه خواهد داشت اميدواريم اين لايحه زودتربه صحن بيايد و بتوانيم ازمحل ارز ناشي ازاين قانون هم درجهت واردات كالاهاي اساسي براي تعديل آثارتورمي و هم درجهت بهبود وكارايي بخشيدن به نظام توليد به ويژه دربخش كشاورزي براي اينكه بتوانيم باكارايي بالاتري محصولات را به دست آوريم، اقداماتي انجام دهيم».
داوودي به رشد7 درصدي توليد در سال 86 اشاره و ابراز اميدواري كرد: «در سال 87 بتوانيم با همين هماهنگيها رشد توليد ناخالص داخلي را از اين رقم بالا ببريم و بيكاري 9 درصدي را بتوانيم براي سال 87 كمتر كنيم و بتوانيم فشارهاي تورمي بين المللي را نيز تا آنجا ميتوانيم تعديل كنيم».
معاون اول رئيس جمهور يادآور شد: «رياست مجلس نيز قول دادند تمام همكاريهاي لازم را با دولت انجام دهند تا بتوانيم اين بار سنگين را به جلو ببريم».
علي لاريجاني رئيس مجلس نيز در خصوص راهكارهاي تعامل بهتر با دولت از حضور داوودي در خانه ملت تشكر كرد و گفت: «سپاسگزاريم كه با ديد بازي تلاش مي شود مسائل و مشكلات اصلي كشور حل شود مخصوصا نكاتي كه آقاي داوودي در باره تورم و كنترل آثار مشكلات مربوط به خشكسالي وسرمازدگي درباره آن صحبت كردند، اهتمام دولت در اين موضوع حتما مورد تاييد مجلس است و كمك كننده خواهد بود تا دولت در جهت كنترل تورم توفيق داشته باشد».
وي افزود: «در خصوص راهكارهاي تعامل بهتر با دولت پيشتر نيز در زمان حضور رياست جمهوري بحث شده بود كه كميته اي براي حل اختلافات نظر و تفاوت رايها بين دو قوه تشكيل شود تا بتوانند در جلسات خود اين اختلافات را مورد توجه قرار دهند و بعضي از كارهايي كه از قبل بايد مورد همفكري واقع شود در جلسات مشتركي بين مجلس و دولت مورد توجه قرار گيرد و از نظرات تخصصي نمايندگان مجلس استفاده شود تا طرحها پختهتر و دقيقتر به صحنه آيد كه همه نيروهاي نخبه در جامعه حامي آن باشند».
وي ابراز اميدواري كرد اين ارتباطي كه بين قوا به وجود ميآيد شرايط را دقيقتر و منطقيتر و طراحها را از يك پتانسيل عقلاني قويتر برخوردار كند تا انشاءالله نتايج آن در پيشرفت كشور و توسعه كشور با همان رويكرد عدالتخواهانه نيز محقق شود.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]