واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران در روسيه : زمان بازگشت پرونده ايران از شوراي امنيت به آژانس فرا رسيده است
مسكو- سفير ايران در روسيه با اشاره به همكاري خوب ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي و دادن پاسخ به تمام سوالات مطرح شده از سوي اين سازمان گفت: زمان آن فرا رسيده است كه پرونده هستهاي ايران از شوراي امنيت به آژانس بازگردد.
غلامرضا انصاري روز چهارشنبه در ميزگردي در انستيتو اقتصاد جهاني و روابط بينالمللي وابسته به آكادمي علوم روسيه كه در آن گروهي از كارشناسان برجسته روس شركت داشتند ، به تشريح سه موضوع بسته پيشنهادي ايران به كشورهاي مختلف، گزارش اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامههاي هستهاي ايران و ديدگاههاي ايران درباره بسته پيشنهادي گروه ۵+۱پرداخت.
به گزارش ايرنا، سفير ايران در خصوص ويژگيهاي بسته پيشنهادي ايران گفت:
ايران براي نخستين بار پيشنهادهايي براي حل مسايل هستهاي خود ارائه كرده است.
وي نگاه جامع ايران به مسايل و بحرانهاي منطقهاي و بينالمللي در بسته پيشنهادهاي خود و نيز طرح زمانبندي براي روند مذاكرات هستهاي را دو ويژگي ديگر بسته پيشنهادي ايران عنوان كرد و افزود: علاقه منديم كه بسته پيشنهادهاي ايران مورد توجه قرار گيرد و چارچوبي براي مذاكرات آينده ايران و كشورهاي ذينفع شود.
انصاري سپس گزارش اخير محمد البرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص مساله اتمي ايران را تشريح كرد و افزود: گزارش به دو بخش پادمانهاي آژانس و مطالعات ادعايي تقسيم ميشود.
سفير ايران گفت: در بخش پادمانهاي گزارش، نقاط قوت زيادي ميبينيم كه نتيجه همكاريهاي ايران با اين سازمان است و از نظر ما در چارچوب پادمان، پرونده هستهاي ايران بايد عادي شود.
انصاري گفت: ايران در اين بخش توانست به شش سوال آژانس بطور كامل پاسخ دهد و براي هر كدام از سوالات خود رضايت كتبي آژانس را دارد.
وي در اين بخش از سخنان خود، چندين بند گزارش رييس آژانس ازجمله بند دوم آن را كه به كنترل آژانس بر تمام دستگاههاي نصب شده در مركز اتمي نطنز پرداخته، تشريح كرد.
سفير ايران سپس به بخش دوم گزارش البرادعي مربوط به مطالعات ادعايي اشاره كرد و گفت:اين بخش مشتمل بر اطلاعاتي است كه از سوي سازمانهاي امنيتي برخي كشورها ازجمله آمريكا به آژانس داده شده است.
وي با ابراز تاسف از خودداري اولي هاينونن معاون امور پادماني آژانس بينالمللي انرژي اتمي از دادن اطلاعات مربوط به مطالعات ادعايي به مقامات ايراني گفت: اين اطلاعات ديجيتالي است و فقط تصوير آنها به ايران نشان داده شده و لي با اين وجود كشور ما جوابهاي آنها را در ۸۶صفحه به آژانس داده است.
سفير ايران اين اطلاعات را جعلي و فاقد اعتبار خواند كه از اطلاعات رايانهاي استخراج شده است.
انصاري سپس گفت: ما اعتقاد داريم شيوه برخورد آژانس با پرونده ايران اعتبار آن را بشدت خدشه دار ميكند.
وي افزود: اين در حالي است كه كشورهايي كه عضو آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيستند براحتي به اقدامات هستهاي خود ادامه ميدهند و جايزه هم دريافت ميكنند به عنوان مثال به وضعيت هند نگاه كنيد كه عضو ان.پي .تي نيست ولي آمريكا مذاكرات هستهاي را با آن كشور آغاز كرده است.
سفير ايران سپس به زرادخانه سلاح هستهاي اسراييل و حمايت آمريكا از آن و نيزحملات اسراييل به عراق و سوريه دو كشور عضو پيمان ان.پي .تي اشاره كرد.
انصاري خطاب به حاضران سوال كرد آيا اگر رييس كشوري بوديد حاضر به عضويت كشورتان درپيمان ان.پي م.تي ميشديد؟
وي در قسمت ديگري از سخنان خود بر موضع جمهوري اسلامي ايران براي ادامه همكاريها با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاكيد كرده و در مورد طرح پيشنهادي گروه ۵+۱نيز كه در روزهاي آينده به ايران تحويل ميشود، گفت:
مقامات ايراني اعلام كردهاند كه هيات سولانا را ميپذيرند و پيشنهادهاي گروه ۵+۱را بدقت مورد بررسي قرار خواهند داد.
سفير ايران وجود آژانس براي صلح جهاني را بسيار مهم دانسته و بر لزوم كمك همه كشورها براي توانمند شدن اين سازمان تاكيد كرد.
معاون انستيتو اقتصاد جهاني و روابط بينالمللي شركتكننده ديگر اين ميزگرد با اشاره به سوال انصاري كه آيا در صورتي كه رييس كشوري بوديد حاضر به عضويت در ان.پي.تي ميشديد، گفت: اين سوال بسيار جدي است ولي اين نكته را درنظر داشته باشيد كه آژانس سازماني است كه معيارهاي اصلي را درنظر ميگيرد و در صورتي كه سازمان مذكور وجود نداشت وضعيت جهان بدتر از حال بود.
گنادي چوفرين گفت: وضعيت پيرامون مساله اتمي ايران را فاجعه آميز نمي دانيم بلكه وضعيت بسيار دشواري است كه در آن منافع چند كشور برخورد كرده است.
الكساندر پيكايفرييس بخش حل و فصل بحرانهاي انستيتو اقتصاد جهاني گفت:
وضعيت مربوط به ادعاهاي آمريكا عليه ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي، يادآور وضعيت مربوط به درخواست واشنگتن از حكومت بوريس يلتسين در اواسط دهه ۹۰براي محدود كردن همكاريها با ايران است كه با ادعاي واهي و اثبات نشده عليه ايران همراه بود.
اين كارشناس روس از اعمال فشار برخي كشورها از جمله آمريكا بر آژانس بينالمللي انرژي اتمي درخصوص مساله اتمي ايران انتقاد كرد و افزود: فكر مي كنم سرانجام عدالت در گزارش البرادعي برتري خواهد يافت.
وي با اشاره به دفاع روسيه از حقوق هستهاي ايران گفت: ارسال سوخت هستهاي به نيروگاه اتمي بوشهر نشانگر اين موضع است.
پيكايف گفت: بسيار خوشحاليم كه ايران در بسياري موارد به استقبال آژانس ميرود و برخلاف بسياري كشورها درهاي مراكز نظامي خود را به روي اين سازمان ميگشايد.
ژنرال ولاديمير بلائوس يك كارشناس امور موشكي انستيتو اقتصاد جهاني نيز گفت: از ايران ميخواهيم كه ارتباط بين برنامههاي موشكي و هستهاي را درك كند.
وي افزود: آمريكا با ادعاي واهي تهديد ايران حلقه سوم پدافند موشكي خود را برپا ميكند كه در واقع عليه روسيه است.
اين نظامي روس تغيير موضع رييس جمهوري جديد آمريكا در مورد ايران را بعيد دانست و افزود: آمريكا بدون حل مساله سوخت هستهاي ايران به سياست تهديد اين كشور ادامه خواهد داد.
ويكتور ميزين استاد دانشگاه روابط بينالملل وابسته به وزارت امور خارجه روسيه نيز همكاري ايران با آژانس در بخش پادماني را سودمند دانسته وبا تاكيد بر لزوم ادامه اين همكاريها گفت: متاسفانه برغم نواقص آژانس، سازمان ديگري براي حل و فصل مسايل هستهاي در جهان وجود ندارد.
وي با ابراز تاسف از فشار آمريكا و برخي كشورها بر آژانس گفت : ولي صحيح نيست كه بگوييم آژانس كاملا تحت كنترل آمريكا قرار دارد.
آنتون خلوپكوف رييس مركز مطالعات سياسي روسيه موسوم به پيرسنتر نيز گفت : اقدامات آژانس تا اندازهاي از تنش پيرامون مساله اتمي ايران ميكاهد.
وي سياست آمريكا در زمينه عدم انتشار سلاحهاي هستهاي را غيرمستمر و مساله دار دانست و پيش بيني كرد در يك سال و نيم آينده باتوجه به تغييرات در درون دستگاه حاكمه آمريكا گامهاي جديدي در مورد ايران برداشته نخواهد شد.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]