واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آيتالله حائريشيرازي: كاهش نرخ بهره بانكي بايد پلهپله صورت بگيرد بسياري از اقدامات بانكها تورمزاست قوه مجريه بدون كمك مردم نميتواند كاري كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
نشست فصلي اصحاب رسانههاي فارس با آيتالله محيالدين حائري شيرازي، نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز، امروز پس از پيادهروي در محل باغ شهرهاي دشتكوه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه فارس، آيتالله حائري شيرازي در اين نشست گفت: روزنامهنگاران، فرصت طلايي در خصوص نعمت آگاهي بخشيدن به جامعه دارند.
وي گفت: دشمن هم از راه اطلاعرساني، تفرقهاندازي ميكند. اگر تفرقه را از دست دشمن بگيرند، خلع سلاح ميشود.
امام جمعه شيراز افزود: بمب اتم عقبه سلاح دشمن است. اگر حرف حسابي داشته باشيم، از سلاح هستهيي كاربرد بيشتري دارد و واي به روزي كه حرفي براي گفتن نداشته باشيم كه اگر همه اقتدار و سلاح و ثروت دنيا را داشته باشيم، شكست ميخوريم.
وي با اشاره به مناظره اخير خود با يكي از برندگان جايزه نوبل، گفت: دانش بشري نميتواند انسان را ضد تجاوز به ديگران بار بياورد، بلكه اين، كار دين است.
آيتالله حائري شيرازي افزود: دين و دانش مثل اكسيژن و هيدروژن هستند كه هيچ كدام كار آب را نميكنند. دين بدون دانش و دانش بدون دين مثل اكسيژن بدون هيدروژن است.
امام جمعه شيراز خاطرنشان كرد: اگر تركيبي از دين و دانش داشته باشيم، يعني تلفيقي از باز دارندگي ديگران و بازداري خود، امنيت حاصل ميشود.
وي ادامه داد: حرف اصيل نظام ما اين است كه امنيت يا بازدارندگي ديگران، از خود بازداري حاصل ميشود و با اسلحه و دانش تنها، نميتوان امنيت ايجاد كرد.
به گزارش ايسنا، نماينده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبري در ادامه بر ضرورت نگرش علمي به موضوعات جامعه تأكيد كرد و گفت: علت گراني مسكن و زمين، تورم، بيكاري و عدم امنيت در سرمايهگذاري، سيستم دولتي است.
وي گفت: سيستم دولتي پيمانكاري است كه نميتوان از او ضمانت و غرامت گرفت چرا كه اساساً دولت ضمانتپذير نيست و مگر ميشود در برابر تخلفات سيستم، اعتراض كرد؟
امام جمعه شيراز ادامه داد: چرا كار را بايد به بخش دولتي واگذار كنيم، كه ضمانتپذير نيست؟ در حالي كه بخش خصوصي هم ضمانتپذير است و هم غرامت ميدهد.
وي، مشكلات اصلي كشور را ناشي از تصديگري دولت دانست و گفت: هر جا كه دولتيتر عمل كرديم، تورم شديدتر شد. مثل تورم شديد در مسكن كه ناشي از وابستگي شديد مسكن به دولت است.
به گزارش ايسنا، نماينده مقام معظم رهبري در فارس خاطرنشان كرد: اصل 44 تنها گوشهاي از انتقال به بخش خصوصي است و مسأله آب و زمين در اين اصل مشخص نشده است.
به گفته وي، دولت در اسلام داور است. داور بايد اقتدار و ابهت داشته باشد. اين داور است كه بازي را اداره ميكند.
آيتالله حائري شيرازي در ادامه به جايگاه پول در اقتصاد اسلامي اشاره كرد و با تشبيه پول به جريان خون در بدن، گفت: خوني كه فشار، قند، اوره و چربي متغيري دارد، جريان سالمي ندارد. پول هم همين طور است.
به گزارش ايسنا، امامجمعه شيراز افزود: پول اعتباري در دنياي امروز با نرخ بهره يك تا 5/1 درصد به سلامت نزديكتر است تا نرخ بهره ظاهراً 11 درصدي و باطناً 24 درصدي در بانكهاي ايران.
وي گفت: دولت علاقهمند است كه نرخ بهره را كاهش دهد اما اين كاهش بايد پلهپله صورت بگيرد تا كمترين عوارض را داشته باشد. بايد راهكارهايي را پيدا كنيم چراكه جهان علاقهاي به حذف بهره سيستم اقتصادي خود ندارد.
امام جمعه شيراز گفت: بانك سيستم خاص خود را دارد و ترجيح ميدهد با سرمايهداران بزرگ كار كنند؛ لذا طبيعت آن، طبيعتي بيرحم و سرمايهداري است.
وي افزود: آقاي احمدينژاد اگر بگويد بهره را يك درصد كاهش ميدهيم، حتماً عوارض دارد و از طرفي بسياري از اقدامات بانكها تورمزاست. منتهي بايد نقدينگي را كنترل كنند و با مديريت صحيح، بسترسازي كنند كه اين نقدينگي به سمت توليد هدايت شود.
به گزارش ايسنا، نماينده مردم فارس در خبرگان رهبري، نرخ تورم را ناشي از كاهش بهرهوري و افزايش مصرف دانست و گفت: تورم نسبت مستقيمي با مصرف و نسبت معكوس با توليد دارد.
وي گفت: وقتي بيشترين ميزان مصرف و اسراف را در بين كشورهاي عالم داريم، بايد بيشترين نرخ تورم را هم داشته باشيم. بنابراين زماني از تورم نجات پيدا ميكنيم كه بهرهوري را افزايش دهيم.
حائري شيرازي گفت: هرچه دولت خود را از كارهاي اجرايي كنار بكشد و ادعاي مالكيت نكند، مردم خودشان بهرهوري را افزايش و مصرف را كاهش ميدهند.
به گزارش ايسنا، حائري شيرازي در پاسخ به سئوالي در خصوص ارزيابي عملكرد دولت نهم، گفت: من به اين دولت و تفكر او اعتقاد دارم و اين كه با تلاش زياد كار ميكنند، اما اين دولت نتوانسته كاري بكند و اگر ديگر قوا هم با او همراه شوند، نميتوانند كاري كنند مگر اين كه مردم هم به قوه مجريه كمك كنند.
وي گفت: قوه مجريه بدون كمك مردم نميتواند كاري كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]