واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /رايزنان بازرگاني خواستار همكاري بيشتر اتاق شدند/ رييس اتاق تهران: تنها راهحل دستيابي به اهداف چشمانداز تعامل با دنياست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
نوع جديدي از رايزني بازرگاني در وزارت بازرگاني و با نهايي شدن حضور 15 رايزن در كويت، ازبكستان، روسيه، عربستان، پاكستان، امارات، قزاقستان، تركيه، افغانستان، الجزاير، هند، اتريش و ونزوئلا در مرحله اول، شكل گرفت و اين رايزنان به همراه رييس سازمان توسعه تجارت عصر ديروز نشست مشتركي با هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران برگزار كردند.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، محمد نهاونديان ـ ريس اتاق بازرگاني ايران ـ در اين نشست خطاب به رايزنان خواست تا انتظارات و توقعات خود را از اتاق بازرگاني بيان كنند.
وي گفت: شان نزول اين جلسه آن است كه چون قرار است پرچمداري تعامل سازنده و موثر با اقتصاد جهاني به بخش خصوصي و تعاوني داده شود جمع شدهايم تا چگونگي تعامل موثر با محوريت بخش خصوصي را سامان دهيم.
در اين نشست انتقادها و پيشنهادهايي از سوي رايزنان بازرگانان از اتاق ايران و اعضاي هيات رييسه اتاق ايران از رايزنان مطرح شد.
غضنفري ـ معاون وزير بازرگاني و رييس سازمان توسعه تجارت ـ نيز گزارشي از نحوه فعاليت و گزينش رايزنان جديد بيان كرد و افزود: در حال حاضر 15 رايزن به كشورهاي هدف اعزام شده، پنج رايزن در دوره آموزشي و 10 رايزن نيز در حال طي مراحل گزينشياند.
وي با اشاره به گلهمندي رايزنان از بخش خصوصي گفت: رايزنان از اينكه ارائه درخواستهاي سرمايهگذاري طرحهاي خارجي از سوي اتحاديه و تشكلهاي بخش خصوصي با پاسخهاي سردي مواجه ميشود اظهار گلهمندي دارند؛ لذا اتاق ايران بايد در اين خصوص به ضرورت تعريف مكانيزم ارتباط دو سويه توجه داشته باشد.
يحيي آل اسحاق ـ رييس اتاق تهران ـ نيز به همراه مشاور خود نقرهكار شيرازي كه در حال حاضر مسوولت معاونت و امور بينالملل وزارت نفت را بر عهده دارد اين جلسه حضور داشت و در سخناني توصيههايي به رايزنان داشت.
وي خطاب به رايزنان اهميت فعاليتشان را گوشزد كرد و گفت: اعتقاد بر اين است كه چنانچه بين دو كشور جنگي رخ دهد، بايد با سفيران آن دو برخورد كرد و چون شما نيز سفيران اقتصادي كشورمان محسوب ميشويد حداقل جريمه كم كاري حبس ابد است!
آل اسحاق گفت: براي ادامه مسير سه راه پيش رو داريم يا بايد از روابط اقتصادي جهان حذف شويم يا هضم! و يا تعامل منطقي را در پيش بگيريم و چون آينده ما به تعامل بستگي دارد و در حال حاضر نيز در شرايط ويژه قرار داريم، راه حل كليه حل مشكلات تعامل است.
رييس اتاق تهران توجه رايزنان را به نقش معنوي ماموريت آنان در كشورهاي هدف معطوف كرد و افزود: شما سربازان و بسيجيان حوزه اقتصادي هستيد و اگر كوتاهي كنيد بايد جواب پس دهيد بنابراين با احساس وظيفه به ميهن از عملكرد تعارضي و پروتكلي بپرهيزيد!
در ادامه ميرمحمد صادقي ـ نايب رييس اتاق ايران ـ هم گفت: اتاقهاي بازرگاني همراه رايزنان بازرگاني كشورمان در خارج از كشور هستند و در حال حاضر كميتههاي مشترك، شوراهاي مشترك و اتاقهاي مشترك علاوه بر تهران در شهرها و استانهاي معين هر كشور نيز تشكيل شدهاند.
ابراهيم جميلي ـ عضو هيات رييسه اتاق ايران ـ نيز خطاب به معاون وزير بازرگاني گفت: اگر معتقديد كه بخش خصوصي چگونگي برقراري ارتباط را نميداند بهتر است ما را راهنمايي كنيد، البته آن گونه هم كه ميگويند نيست و سرمايهگذاران بخش خصوصي در خارج از كشور سرگردان نيستند! شما در كشورهاي خارجي به دنبال معين التجار ميگرديد و امين التجارهاي داخلي را رها كردهايد!
وي تاكيد كرد: بهتر است به طور شفاف انتظاراتتان از اتاقهاي بازرگاني بگوييد تا در هيات رييسه اتاق ايران مطرح و راهكارهاي اجرايي آن مصوب شود.
نقره كار شيرازي ـ مشاور اتاق تهران و معاون امور بينالملل وزارت نفت ـ نيز درباره دليل حضورش در اين نشست مشترك سخن گفت و افزود: استراتژي فعلي معاونت بينالملل وزارت نفت افزايش سرمايهگذاري در بخش نفت، گاز و پتروشيمي با همسايگان است اما متاسفانه مراجعه بخش خصوصي به وزارت نفت بسيار كم بوده است در حالي كه با هر كشوري وارد مذاكره ميشويم درخواست همكاري با بخش خصوصي دارند.
مسعود دانشمند ديگر عضو هيات رييسه اتاق ايران نيز موضوع با اهميت در حوزه رايزنان بازرگاني را ايجاد زبان مشترك بين وزارت خارجه و عاملان اقتصادي برشمرد و تصريح كرد كه در حال حاضر چنين زباني وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: اتاق به شكل جدي از فعاليت رايزنان بازرگاني پشتيباني خواهد كرد بنابراين بهتر است نقش اتاق و انتظارات از سوي رايزنان مطرح شود.
به گزارش خبرنگار ايسنا در ادامه نشست مجتبايي ـ رايزن بازرگاني ايران در كويت ـ تصريح كرد: نهادينه شدن تعامل بخش خصوصي، به ويژه اتاق ايران خواسته مشخص رايزنان است.
وي به اتاقيها توصيه كرد كه در استفاده از فرصتهايي كه از سوي رايزنان به وجود ميآيد سرعت عمل بيشتري به خرج دهند و سعي كنند تا در تشكلها و استانها استراتژيهايي براي بازار هدف و كالا تعريف كنند.
مجتبايي همچنين از اينكه تجار بخش خصوصي همچنان به استفاده از روشهاي سنتي تجارت اصرار دارند، اظهار تاسف كرد و گفت: علاوه بر وجود چنين مشكلاتي بنگاههاي كشورمان نيز هنچنان نگاه توليد صادراتگرا نداشته و حتي به بستهبندي هم توجه ندارند كه اين موضوعات باعث كاهش سود و كم شدن ماندگاري آنها در بازار ميشود.
وي افزود: تجار كويتي معتقدند كه تجار ايراني بدقول بوده و قادر به استمرار كيفيت كالاي توليدي خود نيستند!
دكتر عباس باقري ـ رايزن كشورمان در رياض ـ نيز خواستار مشاركت جديتر اتاق ايران در ايجاد دفاتر خدمات اقتصادي در كشورهاي هدف شد و آمادگي رايزنان بازرگاني در هماهنگي تبادل هياتهاي تجاري را مورد تاكيد قرار دارد.
موسويان ـ رايزن ايران در روسيه ـ نيز به برخي مشكلات در پيش روي حضور تجار ايران در اين كشور اشاره و پيشنهاد كرد تا تجار ايراني نسبت به ايجاد فروشگاههاي زنجيرهاي اقدام كنند.
وي گفت: در حال حاضر اتحاديه تجار ايراني در آستاراخان فعاليت داشته و بيش از 120 شركت ايراني نيز در اين بند حضور دارند.
موسويان عنوان كرد كه چنانچه گذرگاه زميني ايران به روسيه اتصال يابد زمينه گسترش هر چه بيشتر روابط فراهم خواهد شد.
بهشتيان ـ رايزن ايران در ازبكستان ـ هم خواستار تبادل هيات تجاري بين اتاق ايران و ازبكستان و نيز اطلاعرساني بيشتر اتاق به اعضاي بخش خصوصي در رابطه با بازار ازبكستان شد.
وي گفت: به دليل ساختار اقتصادي كه در ازبكستان وجود دارد اين كشور از پتانسيل سرمايهپذيري بالايي برخوردار است.
رايزن ايران در ازبكستان افزود: حجم مبادلات ايران با ازبكستان در سال گذشته 650 ميليون دلار بوده و اقلامي چون؛ پنبه، مس و روي و انواع مواد شيمايي به اين كشور صادر شده اما تراز همچنان به نفع ازبكستان منفي است.
حسين باميري ـ رايزن ايران در قزاقستان ـ هم خواستار پيگيري توافقنامه اتاق قزاقستان با اتاق ايران شد.
همچنين نجاتنيا ـ رايزن ايران در عراق ـ مصالح ساختمان و مواد غذايي را از مهمترين نيازهاي فعلي بازار عراق برشمرد و گفت: ارزش پروژههاي ساخت و ساز در عراق بالغ بر 200 ميليارد دلار برآورد ميشود.
وي خواستار ارائه بانك اطلاعات صادركنندگان و توليدكنندگان به شكل تضمين شده از سوي اتاق ايران به رايزنيهاي بازرگاني شد تا از بدنامي كالاهاي ايراني در بازارها جلوگيري شود.
نجات نيا از عملكرد اتاق مشترك ايران و عراق نيز انتقاد كرد و گفت: احساسم درباره اتاق مشترك عراق اين است كه سعي در حركت انفرادي دارند در حالي كه رويكرد ما ملي است.
دكتر سنجر ـ رايزن ايران در اتريش ـ تنها رايزن فعلي ايران در اروپا نيز گفت: اتاق تعيين كند كه نقش يك رايزن در بحث شاخصهاي صادرات و واردات و تراز تجاري چگونه باشد.
وي افزود: در حال حاضر كل تجارت و اقتصاد اتريش در دست بخش خصوصي اين كشور است و به نظر ميآيد اتاق ايران بايد نقش پررنگتري در اين كشور ايفا كند.
فرهاد مجللي ـ رايزن ايران در افغانستان ـ هم خواستار تعيين يك تيم حرفهاي براي گرفتن امتياز مناقصات در افغانستان شد و گفت: براي دريافت اسناد مناقصه در افغانستان بايد رشوه پرداخت كرد و متاسفانه بدون رشوه نميتوان امتياز مناقصهاي را دريافت كرد.
در ادامه قرباني فراز ـ رايزن ايران در الجزاير ـ هم خواستار ايجاد شوراي مشترك و يا اتاق مشترك ايران و الجزاير و فعالتر عمل كردن اتاق شد.
همچنين پايبنداني ـ رايزن ايران در هند ـ هم توصيه كرد كه اتاق در همكاري با رايزنان به نقش استراتژيهاي كوتاه مدت هم توجه كند.
در عين حال ملكي ـ رايزن ايران در تركيه ـ نيز توصيه كرد تا اتاق بازرگاني در زمينه آموزش مراحل اوليه تجارت نوين به تجار كشورمان فعالتر عمل كند.
وي خواستار تدوين ليست توانمنديهاي صادراتي و فرصتهاي سرمايهگذاري كشور به ترتيب استانها شد.
ملكي خاطر نشان كرد كه در حال حاضر مهمترين مانعي كه بر سر راه حضور تجار و سرمايهگذاران ترك در ايران مشاهده ميشود مربوط به نارساييهاي قانون كار است و بهتر است اتاق در اين زمينه نيز تلاش بيشتري براي اصلاح قانون كار انجام دهد.
علاوه بر اين آذري مجلسي ـ رايزن ايران در ونزوئلا و تنها رايزن ايران در قاره آمريكا ـ هم گفت كه قرار است اتاق مشتركي بين ايران و ونزوئلا با نام اتاق آلبا تشكيل شود چرا كه استفاده از كلمه آلبا بسياري از كارها را در ونزوئلا پيش ميبرد چرا كه آنها بر خلاف ساير كشورها تمايل بسياري به برقراري روابط تجاري با دولتها دارند.
وي گفت: بحث تشكيل شركت مشترك بين دو كشور نيز به دلايل حقوقي همچنان بلاتكليف است.
به گزارش ايسنا در اين نشست اعلام شد كه سامانه مشورت اتاق ايران راهاندازي شده و به سرعت مشورتها در اختيار هيات مشاوران اتاق ايران قرار ميگيرد.
همچنين بر لزوم حل مشكلات مربوط به تاجران تاكيد و عنوان شد كه اتاقهاي بازرگاني از طريق رتبهبندي كارتهاي بازرگاني اعضاء با همكاري دستگاههاي دولتي به دنبال حل اين مشكلات نيز هستند تا با حمايت دستگاهها دوغ و دوشاب از هم تميز داده شود.
علاوه بر اين اعلام شد كه همايش سرمايهگذاري ايران 2008 تنظيم شده و با همكاري سازمان سرمايهگذاري و معاونت گردشگري رييس جمهور اول تا چهارم بهمن برگزار ميشود.
به گزارش ايسنا، از حاشيههاي اين نشست ميتوان به بيميلي مسوولان برگزاري نشست نسبت به حضور خبرنگاران اشاره كرد كه بعضا با برخوردهاي نامناسب مسوولان روابط عمومي اتاق نيز همراه بود.
در اين نشست از خبرنگاراني كه به دعوت ساير اعضا خواستار پوشش خبري اين نشست بودند درخواست برگه كتبي اجازه ورود به جلسه از رييس اتاق ايران شد و از ورود آنها به جلسه خودداري ميشد. اين چندمين نشستي است كه در ماه جاري بدون دعوت رسمي براي پوشش خبري از سوي رسانههاي جمعي برگزار شده كه گفته ميشود اين امر با دستور مستقيم رييس اتاق ايران انجام ميگيرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]