تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833265006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير مركز بين‌المللي مطالعات جنسيت دانشگاه آكسفورد در گفتگو با فارس: منع حجاب در دانشگاه‌هاي تركيه حقوق زنان را نقض مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير مركز بين‌المللي مطالعات جنسيت دانشگاه آكسفورد در گفتگو با فارس: منع حجاب در دانشگاه‌هاي تركيه حقوق زنان را نقض مي‌كند
خبرگزاري فارس: مدير مركز بين المللي مطالعات جنسيت در دانشگاه آكسفورد گفت: منع حجاب در تركيه حقوق دانشجويان زن را نقض كرده است.


دكتر ماريا يشاك، آلماني الاصل، مدير مركز بين المللي مطالعات جنسيت در دانشگاه آكسفورد ، كه تحقيق درباره توسعه فرهنگي زنان يكي از فعاليت‌هاي اين مركز به شمار مي رود ، در مصاحبه اي با خبرنگار فارس در لندن ، به اجرا در آمدن ممنوعيت حجاب را در دانشگاه هاي تركيه به منزله نقض حقوق دانشجويان زن در تركيه توصيف كرد.
ماريا يشاك در پاسخ به اين سوال كه آيا با گزارش ديده بان حقوق بشر كه گفته است ممنوعيت حجاب در دانشگاه هاي تركيه به اين معنا است كه زنان در تركيه ناچار هستند بين دين و تحصيل يكي را انتخاب كنند ، موافق است يا خير ، گفت: با آنچه كه در اين گزارش آمده است موافق هستم زيرا پذيرش افراد در دانشگاه ها و مراكز آموزشي نبايد بر اساس قوانين تبعيض آميز استوار باشد.
وي افزود : پذيرش افراد در دانشگاه ها و موسسات آموزشي بايد بر اساس توانايي آنها صورت گيرد و بايد اين مراكز به روي همه افراد باز باشند و نبايد پذيرش افراد در دانشگاه ها و محيط هاي آموزشي بر مبناي اصولي مانند پيشينه آنها و يا براي مثال مذهب آنها استوار باشد .
و ممنوعيت حجاب در دانشگاه ها در تركيه يك نوع تبعيض به شمار مي رود و به عقيده من اين اقدام بسيار محدود كننده است كه افرادي را به شمار آوريم و افرادي را به شمار نياوريم و بين افراد يك مرزي را ترسيم كنيم.
در واقع مسئوليت محيط هاي آموزشي و دانشگاهي اين است كه دانشجويان را بر مبناي توانايي هايشان انتخاب كنند و بعد چنانچه در نتيجه آن آموزش دانشگاهي ، دانشجويان براي مثال تصميم بگيرند كه حجاب داشته باشند و يا اينكه حجاب خود را بردارند، در آن موقع مسئله فرق مي كند و آن موضوعي جداگانه و متفاوت خواهد بود، اما براي پذيرش در دانشگاه ها بايد همه افراد از يك حق مساوي برخوردار باشند.
خانم يشاك گفت: دانشگاه محلي براي يادگيري است و ما نبايد در باورهايمان افرادي مستبد و يا ديكتاتور باشيم ، دانشگاه ها بايد به منزله مكان هايي باشند كه در آنها گفتگو صورت گيرد، نقطه نظرهاي مختلف مطرح شوند و به بحث گذاشته شوند و نبايد در ارتباط با پذيرش افراد به چنين مكان هايي تبعيضي به اجرا در آيد و بايد همه بر اساس توانايي شان ازحق حضور در اين مكانها به منظور شركت در آن بحث و تبادل نظرها برخوردار باشند.
ماريا يشاك در ادامه گفت: يك بار در زماني كه بحث هاي زيادي در باره احتمال اجازه ورود دانشجويان با حجاب به دانشگاه هاي تركيه در جريان بودند، من در لندن بودم و روزي در جلسه اي در كنار گروهي از زنان جوان مشغول صحبت بوديم و در آن جمع يك دختر دانشجوي اهل تركيه نيز وجود داشت.
آن دختر با حجاب اهل تركيه از گراني شهر لندن و بالا بودن هزينه دانشگاهي گله مي كرد ، من خيلي متعجب شده بودم از اينكه چرا اين دانشجوي اهل تركيه در حالي كه به سختي مي تواند هزينه تحصيلي خود را بپردازد ، به كشورش نمي رود و در آنجا تحصيل نمي كند و زماني كه اين علت را از وي پرسيدم ، آن دختر دانشجوي تركيه به من گفت حاضر نيست كه حجابش را بردارد .
آن دختر اهل تركيه در حالي كه خيلي ناراحت بود به من گفت كه در تركيه ناچار است كه براي رفتن به دانشگاه حجاب خود را كنار بگذارد و وي حاضر نيست كه براي پذيرش در دانشگاه به چنين كاري دست بزند.
ماريا يشاك افزود: من از اين مسئله خيلي ناراحت شدم و به عنوان يك آلماني به ياد دهه هاي سال 1930 و 1940 افتادم زماني كه در آلمان راي تبعيض آميزي عليه افرادي كه پيشينه يهودي داشتند و لباس خاصي را برتن مي كردند به اجرا در مي آمد .
و مشخص است كه افرادي كه داراي يك نوع الگوي خاصي از لباس هستند، در واقع آن نوع لباس بيانگر باور ، ايمان و يا پيشينه آنها است اما در همين حال بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه پذيرفته شدن آن الگوي لباس الزاما به اين معنا نيست كه براي همگان تمامي آن مذهب و يا ايدئولوژي نيز پذيرفته شده است.
مدير مركز بين المللي مطالعات جنسيت در دانشگاه آكسفورد در پاسخ به اين سوال كه چرا برخي در تركيه به حجاب به عنوان اقدامي كه با انگيزه اي سياسي همراه است نگاه مي كنند و آن را به منزله نشانه اي از تهديد مي بينند، گفت: با توجه به شرايط و تنشي كه در جامعه تركيه وجود دارند ، طبيعي است كه هر فردي كه حجاب اسلامي بپوشد و براي مثال بر روي بدست آوردن حقش براي كسب پذيرش به دانشگاه پافشاري كند ، عملكردش به عنوان بيان ايده اي سياسي محسوب مي شود.
ماريا يشاك به مسائلي كه موجب شده اند تا در تركيه يك نوع تنش به وجود آيد اشاره كرد و در برشمردن برخي از اين تنش ها گفت: تفاوت بسيار زيادي بين دو جامعه شهري و روستايي در تركيه وجود دارند، در تركيه جامعه شهري جامعه اي نسبتا تحصيل كرده و اغلب تمايل هاي سكولاري دارند اما جامعه روستايي كه جامعه بزرگتري است در سنت هاي مسلمان ريشه دارد .
همچنين پيچيدگي هاي ديگري كه در تركيه وجود دارند از قبيل روندي كه تركيه به منظور كسب عضويت در اتحاديه اروپا سرگرم پيمودن آن است و مدت هاي مديدي است كه همچنان ادامه داشته است و وجود يك برداشت بين المللي از تركيه به عنوان منطقه مرزي بين شرق و غرب بين اسلام و مسيحيت همگي عواملي هستند كه موجب شده اند تا كشور تركيه به منطقه اي تبديل شود كه مدام در آن تغييرات ناگهاني رخ مي دهند و به منطقه اي تحت فشار مبدل گردد.
و طبيعي است كه با توجه به وجود چنين شرايطي در تركيه ، يك وضعيت بي طرف به وجود نمي آيد و براي مثال حجاب به عنوان يك تهديد در نظر گرفته مي شود و به حجاب فقط به عنوان وسيله اي براي ابراز ايمان و عقيده نگاه نمي شود بلكه به عنوان نمادي كه با انگيزه سياسي جلوه گر شده است ، نگريسته مي شود.
خانم يشاك افزود: زماني كه بحث جنجال برانگيز گسترده اي در جريان بود و همه جا صحبت از اين بود كه قرار است دولتي با تمايلات اسلامي در تركيه بر روي كار آيد ، در سراسر اروپا اعتراض هايي شنيده مي شدند و نگراني هايي به وجود آمده بودند مبني بر اينكه دولتي اسلامي بر روي تركيه مسلط خواهد شد و با به قدرت رسيدن چنين دولتي ، تركيه هم به يك كشور مسلمان تبديل خواهد شد .
اما رئيس دولت كنوني تركيه در آن زمان اين مسئله را اعلام كرده بود كه قصد ندارد يك مذهب خاص را بر روي تركيه تحميل كند و اين مطلب را بيان كرده بود كه دولت تركيه به حكمراني قانون اساسي تركيه پايبند باقي خواهد ماند .
ماريا يشاك گفت : اگرچه من با حكم دادگاه قانون اساسي در تركيه در ارتباط با ممنوعيت حجاب مخالف هستم ، اين نكته جالب است كه دولت تركيه بر سر حرف خودش باقي مانده است و همانطور كه در ابتدا هم وعده داده بود ، واقعا بر اساس وعده اش عمل كرده است و به حكمراني قانون اساسي پايبند باقي مانده است و اين نكته جالبي است .
ماريا يشاك تصريح كرد: وجود دو جامعه مذهبي و سكولار در تركيه الزاما به اين معنا نيست كه يكي بر ديگري غلبه پيدا مي كند اما چنانچه روشنفكران ، رهبران مذهبي ، سياستمداران و اقشار معمولي جامعه همگي دركنار يكديگر به بحث بپردازند، در آن موقع شرايط حاكي از اين خواهد بود كه فضايي سالم بر تركيه حاكم است.
و حال چگونه مي توان چنين فضايي را در تركيه به وجود آورد، بايد گفت كه عوامل زيادي در شكل گيري چنين فضايي در تركيه نقش خواهند داشت.
براي مثال از نقطه نظر عوامل داخلي مي توان گفت ايجاد توسعه هايي در جوامع روستايي و پديد آوردن پيشرفت هايي در مناطق حومه، ايجاد تحولاتي مهم بين جمعيت هاي روستايي و شهري و بين جمعيت هاي سكولار و سياسي در تركيه و همچنين از نقطه نظر عوامل خارجي ، چگونگي روابط تركيه با همسايگانش، چگونگي سياست خارجي امريكا و نحوه رفتار رهبران كشورهاي اروپايي همگي مي توانند نقش موثري را در برقراري روابطي خوب بين جامعه سكولار و مذهبي درتركيه ايفا كنند.
مدير مركز بين المللي مطالعات جنسيت در دانشگاه آكسفورد در پايان اظهارات خود گفت معتقد است اتحاديه اروپا نقش بسيار مهمي را در تسهيل برقراري توسعه اي دمكراتيك تر در تركيه ايفا خواهد كرد.
مركز بين المللي مطالعات جنسيت بخشي از مركز توسعه بين الملل در دانشگاه آكسفورد است و كارشناسان در مركز بين المللي مطالعات جنسيت بر روي پيشبرد تحقيقات در باره مسائلي از قبيل جنسيت ، فرهنگ و توسعه كار مي كنند .
انتهاي پيام/.
 چهارشنبه 22 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن