واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به سفر نخستوزير عراق به تهران- 5 هانيزاده: آمريكا منافقين را براي علميات تروريستي در ايران آموزش ميدهد
خبرگزاري فارس: يك كارشناس عراق هدف آمريكا از امضاي توافقنامهامنيتي با عراق را استقرار منافقين در يكي از پايگاههاي ارتش خود در مرزهاي ايران دانست تا بعد از آموزش نظامي، از آنها براي انجام عمليات تروريستي در داخل خاك ايران استفاده كند.
حسن هانيزاده كارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با خبرنگار سياستخارجي خبرگزاري فارس با اشاره به سفر نوري مالكي نخست وزير عراق به تهران گفت: سفر نوري المالكي به تهران از چند جنبه حائز اهميت است، در درجه اول مساله توافقنامه امنيتي واشنگتن - بغداد كه هنوز جزئيات و مفاد آن افشاء نشده است بر اين سفر سايه افكنده است.اين توافقنامه براي دهها سال استقلال عراق را خدشهدار ميكند و اين ملت عراق تاكنون به آن اعتراضهاي شديدي كردهاند.
وي در ادامه افزود: نكته حائز اهميت ديگر موضوع داير كردن پايگاههاي نظامي آمريكا در عراق است و اين پايگاهها به طور طبيعي مزاحمتهايي را براي كشورهاي همسايه خواهد داشت.
هانيزاده با اشاره به اعلام نگراني جمهوري اسلامي ايران از انعقاد اين توافقنامه ميان عراق و آمريكا، گفت: در اين سفر مسؤلين جمهوري اسلامي نگراني خود را از پيامدهاي امضاي اين توافقنامه به طرفهاي عراقي منعكس كردند. نوري مالكي در سفر به تهران ميخواست به مقامات ايراني اطمينان دهد كه اين توافقنامه خطري براي ايران محسوب نميشود و مالكي هم تلاش ميكند اين موافقتنامه امضاء شود و آنها به اين مطلب اكتفا كردهاند كه تنها بندهايي از آن را امضاء كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه اطمينان مالكي به مقامات ايراني در مورد پايگاههاي آمريكايي، كافي است؟، گفت: مالكي در ملاقات با آقاي احمدينژاد اعلام كرد كه ما به ايران اطمينان ميدهيم كه اين پايگاهها هيچ تهديدي عليه ايران نيست درحالي كه گفتههاي نوري مالكي تضمين كننده امنيت مرزهاي جمهوري اسلامي نيست؛ چرا كه اگر بلافاصله بعد از امضاي اين توافقنامه آمريكا دولت مالكي را بركنار كرد و رژيمي مانند صدام در عراق روي كار آمد و براي جمهوري اسلامي ايران مزاحمي به وجود آمد ديگر مرزهاي غربي ايران دوباره ناامن خواهد شد. تضمينهاي نوري مالكي نگرانيهاي ما را برطرف نميكند.
اين كارشناس مسائل عراق خاطر نشان كرد: آقاي مالكي آيا ميتواند تضمين ابدي به ما بدهد كه از اين پايگاهها عليه خاك جمهوري اسلامي استفاده نخواهد شد؟ جمهوري اسلامي با اصل اين موافقتنامه مشكل دارد و نه بندهايي از آن . ما از آينده نگران هستيم؛ آيندهاي كه آمريكاييها بخواهند همه منافقين را در يكي از پايگاههاي مجاور مرزهاي ايران مستقر كنند و از آنها براي تهديد و نا امن كردن مرزهاي ما استفاده كنند.
وي افزود: آمريكا قصد دارد منافقين را در يكي از پايگاههاي ارتش خود در مرزهاي ايران مستقر كند و بعد از آموزش نظامي، از آنها براي ماموريتهايي در داخل خاك ايران استفاده كند.
هانيزاده در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: نوري مالكي با همه مقامات جمهوري اسلامي از جمله رهبر معظم انقلاب ديدار كرد و اين نشان ميدهد كه مقامات ايران مايل هستند روابط خود با دولت عراق را در سطوح عالي حفظ كنند. ايران تنها كشوري است كه بعد از سقوط صدام دولت عراق جديد را به رسميت شناخت و به مسؤلين عراقي كمك كرد تا استقرار يابند و اكنون كه دولت عراق قوام نسبي يافته است و اوضاع اقتصادي اين كشور رو به بهود است، همه اينها ناشي از كمك جمهوري اسلامي به اين كشور بود.
وي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران نسبت به تحولات و سرنوشت ساختار جامعه عراق بسيار حساس است خاطرنشان كرد: هر اتفاقي كه در عراق بيافتد به طور طبيعي در جامعه ما هم انعكاس خواهد داشت. در طول جنگ تحميلي كه صدام بيشترين جنايتها را عليه ايران به كار گرفت اما ملت ايران با آغوش باز بيش از يك و نيم ميليون عراقي را در ميان خود پذيرفت. علقههاي فرهنگي، مذهبي و ديني ميان دو ملت هميشه مستحكم بوده و آمريكاييها با توجه به اين روابط تلاش ميكنند بين دوملت شكاف ايجاد كنند.
هانيزاده با اشاره به اينكه اين سفر براي طرف عراقي از اهميت زيادي برخوردار بود افزود: ايران با توجه به تجريه بسيار زيادي كه براي بازسازي مناطق جنگزده دارد، سدسازي، توليد انرژي، احداث پالايشگاه، بهداشت و ديگر بخشهاي اقتصادي و صنعتي دارد ميتواند به عراقيها كمك كند.
وي با اشاره به اينكه مالكي تحت فشار زيادي براي امضاي اين توافقنامه قراردارد گفت: مالكي به دنبال تعديل برخي از بندهاي اين توافقنامه است و با چانهزني ميخواهند برخي مفاد آن را اصلاح كنند و يا تغيير دهند. موافقتامه اصلي در دست آمريكاييها بسيار خطرناك است و مفاد كامل آن هنوز افشاء نشده است.
هانيزاده يادآور شد: جمهوري اسلامي در اين سفر كوشيد ابعاد و تبعات زيانبار امضاي اين توافقنامه را براي براي دولت مالكي تشريح كند و مالكي هم به هر حال تلاش كرد اطمينان جمهوري اسلامي را جلب كند و تضمينهايي بدهد. اما ايران هم با بهره گيري از سازوكارهايي كه دارد ميكوشد اجازه ندهد آمريكايي ها به مقاصد خود برسد چون هر اتفاقي كه در ساختار عراق اتفاق بيافتد اثرش در ايران قابل مشاهده است و سرنوشت ما به نوعي با سرنوشت عراق گره خورده است.
وي در پايان تصريح كرد: ايران بايد در چارچوب امضاي اين توافقنامه حضور داشته باشد و بر امضاي آن نظارت داشته باشد و از نقض نظارتي خود كوتاه نيايد. اصلا دولت آمريكا بايد رونوشتي از اين توافقنامه را در اختيار ايران بگذارد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]