واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سناتور آمريكايي درگفتگو با مهرآمريكا بايد به نقش ايران در منطقه احترام بگذارد/ ضرورت مذاكرات علني
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل : سناتور" آرلن اسپكتر" از جمهوريخواهان حاضر در سناي آمريكا، در مكاتبه با مهر با اشاره به قدرت و نفوذ كشورمان در منطقه خاورميانه خواستار مذاكره مستقيم و بي پرده واشنگتن با تهران شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، سناتور "آرلن اسپكتر" كه به شدت مخالف سياستهاي فعلي كاخ سفيد در قبال ايران است و در جلسه استماع جديد سنا، در انتقاد از سياستهاي بوش از "رابرت گيتس" وزير دفاع آمريكا خواسته بود تا واشنگتن سياستهاي خود در قبال تهران را تغيير دهد، در پاسخ به اين پرسش مهر كه در حال حاضر مهمترين نگرانيهاي آمريكا چه مسائلي هستند و اينكه آيا بهبود روابط واشنگتن با تهران مي تواند به كاهش نگراني هاي آمريكا كمك كند، نوشت : صلح ميان اسرائيل و فلسطين، عراق، تسليحات هسته اي و تروريسم از مهمترين نگراني هاي آمريكا به شمار مي روند.
اسپكتر در ادامه نوشت: هرچند آمريكا از سال 1980 تاكنون روابط ديپلماتيكي با ايران نداشته، اما من معتقدم آمريكا در صورت مذاكره با ايران و درنظر گرفتن نقش ايران در منطقه، بهتر مي تواند بر اين نگرانيهاي خود فائق آيد.
« من با نظر "ريچارد آرميتاژ" معاون وزير امور خارجه اسبق آمريكا كه مي گويد " اعتماد ما به توانايي هايمان بايد به حدي زياد باشد كه ديپلماتها رو در روي مردم قرار بگيرند، زيرا حتي اگر در اين مذاكرات به توافق نرسيده و دست خالي هم از آن برگردند بازهم ما چيزي را از دست نداده ايم" موافق هستم و معتقدم كه مقامهاي دو كشور بايد با يكديگر مذاكره كنند.»
اين سناتور جمهوريخواه درپاسخ به اين سوال كه چرا آمريكا تا اين اندازه درباره برنامه هسته اي صلح آميز ايران با وجود تاكيد آژانس بر انحراف نداشتن آن از مسير صلح آميز، جوسازي و فرافكني مي كند، چنين پاسخ داد : در سال 2002 آژانس بين المللي انرژي اتمي از وجود برنامه تحقيقات هسته اي در ايران خبر داد. وي درادامه ادعا نمود: هرچند ايران همواره اعلام كرده كه اين برنامه فقط براي مقاصد صلح آميز است، اما برنامه هسته اي ايران مدتي به صورت مخفيانه دنبال مي شده و همين امر سبب شده تا ترديدهايي درباره صحت گفته هاي ايران وجود داشته باشد!
سناتور اسپكتر درباره لزوم مذاكره آمريكا با ايران نوشت : من معتقدم مذاكره حتي با بدترين نوع رقيبان هم نتايج بسيار مثبتي در بر خواهد داشت. زماني كه جنگ سرد در اوج خود بود " رونالد ريگان" رئيس جمهور وقت آمريكا " لئونيد برژنف " رهبر وقت اتحاد جماهير شوروي را درست چند هفته بعد از آنكه اين كشور را "امپراطوري شيطان"خوانده بود تشويق به مذاكره كرد. خوب اگر در آن زمان ما خواهان مذاكره با شوروي شديم اكنون نيز بايد در انديشه مذاكرات باز (علني) با ايرانيها باشيم. به همين دليل من به طور مكرربا سه نماينده اخير ايران درسازمان ملل متحد ديداركرده و مرتبا بر"كاندوليزا رايس" وزير امور خارجه آمريكا و ساير مقامهاي دولت بوش فشار آورده ام تا تهران را تشويق به برگزاري مذاكرات دو جانبه كنند.
آرلن اسپكتر از جمله سناتورهاي است كه به طرز بي سابقه اي در سال گذشته راي به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران كه سازمان رسمي نظامي ايران است در ليست گروه هاي حامي تروريسم داد. وي در پاسخ به سئوال مهر درباره چرايي اين اقدام خود اينگونه توجيه كرد : من در 26 سپتامبر 2007 فقط به قانوني كه توسط سناتور"كيل" و "ليبرمن" حمايت مي شد راي مثبت دادم اما اين اقدام درهمراهي با قطعنامه هاي شوراي امنيت عليه ايران بود و نه مجوز و يا هر گونه تاييده اي براي استفاده از گزينه نظامي عليه تهران.
اسپكتر درپايان با تاكيد مجدد برلزوم استفاده از ديپلماسي نوشت: هر چند هنوز تنشهاي ميان آمريكا و ايران در اوج قرار دارد،اما من معتقدم كه هنوز فرصت براي استفاده از ديپلماسي براي كمك به حل اختلافهاي ميان دو كشور وجود دارد و من به تلاشهاي خود براي تشويق كردن مقامهاي آمريكا و ايران براي كاهش تنشها از راه مذاكره ادامه مي دهم.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]