واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تمام دغدغه «چيتيك» حل بحران معنويت در جهان معاصر است
گروه انديشه: تلاش علمي پروفسور «چيتيك» اين است كه چگونه در اين جهان متكثر ما ميتوانيم به «جان» برسيم و دغدغه اصلي او اين است كه در عصر بحران معنويت در جهان معاصر راهحلي ارائه كند و دستاويزي براي انسان بيابد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دكتر «مهدي محبتي»، عصر روز گذشته 21 خردادماه سال جاري در نشست «جهانشناسي و جانشناسي» كه به همت شهر كتاب مركزي برگزار شد، ضمن بيان مطلب فوق گفت: اين مسأله كه آيا مولوي زير نفوذ اينعربي بوده است و يا نه؟ سؤالي است كه مدتها انديشمندان اسلامي و عرفانپژوهان در حال پاسخ به آن هستند.
وي افزود: تلاش علمي پروفسور «چيتيك» اين است كه چگونه در اين جهان متكثر ما ميتوانيم به جان برسيم و دغدغه اصلي او اين است كه در عصر بحران معنويت ـ كه بشر ميتواند در اين قرن بر بسياري از مشكلات خود فائق شود، اما نميتواند اين بحران را حل كند ـ در جهان معاصر راهحلي ارائه كند و دستاويزي براي انسان بيابد.
اين محقق و استاد دانشگاه در ادامه سخنانش اظهار كرد: چيتيك در پي اين است كه پلي بين نهانيترين و عينيترين وجود انسان بزند و به خاطر همين مسأله به ابنعربي روي كرد، چون ابنعربي بهتر از همه انديشمندان توانسته اين وصل و وحدت را ايجاد كند. اين دغدغه چيتيك باعث شده كه وي به بررسي عرفان، خصوصا عرفان اسلامي بپردازد.
وي در ادامه سخنانش به ديدگاههاي متفاوت در مورد ابنعربي پرداخت و خاطرنشان كرد: يك نگاه، كاملا افراطي است و نگاه ديگر معتدل است، اما واقعيت اين است كه ابنعربي اگر نه مهمترين فيلسوف و متفكر جهان اسلام كه قطعا يكي از برجستهترين متفكران جهان اسلام است. همين ديدگاه در مورد مولوي نيز وجود دارد و گروهي معتقدند كه كتاب مثنوي وي براي عموم است و خود مولوي به اين انتقادها پاسخ داده است.
دكتر محبتي در ادامه سخنانش اظهار كرد: چيتيك با استادي كامل به پاسخ سؤال فوقالذكر پرداخته و ميگويد كه چرا اين تفكر وجود دارد كه وقتي ما ميگوييم ابنعربي عارف بزرگي است، فورا گروهي ميگويند پس مولانا چطور؟ و بالعكس. چيتيك طرح اين سؤال و انتقاد را نادرست ميداند.
وي تأكيد كرد: چيتيك با روششناسي به بررسي معناي وحدت وجود در دوران ابنعربي ميپردازد و با تحقيق كامل ميگويد كه در تمام آثار ابنعربي حتي يكبار واژه وحدت وجود استفاده نشده است. بنابراين معلوم ميشود كه استفاده از اين عبارت، مربوط به عارفان قبل از ابنعربي بوده است.
محبتي در پايان سخنانش خاطرنشان كرد: چيتيك در اين بحث حتي «نيكلسون» را به داوري ميكشد و در برابر ديدگاه نيكلسون انتقاد ميكند و اين امر نشاندهنده آن است كه چيتيك به عدالت و حقيقت ميخواهد برسد و در علمورزي حتي به نيكلسون هم انتقاد ميكند. چيتيك معتقد است كه مولوي زير نفوذ ابنعربي نيست، اگر چه از او تأثير پذيرفته است.
اين نشست عصر روز گذشته قرار بود با حضور پروفسور «ويليام چيتيك» برگزار شود كه به علت عدم حضور ايشان فقط با سخنراني دكتر «مجدالدين كيواني» و دكتر «مهدي محبتي» برگزار شد.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]