واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير ارتباطات سرمايهگذاري غيراقتصادي مخابرات با يارانه دولتي انجام ميشود
وفا غفاريان در آييني كه شب گذشته - سه شنبه شب - به مناسبت عرضه پنج درصدي سهام شركت مخابرات در بورس برگزار شد، گفت: پس از خصوصيسازي مخابرات، چنانچه سرمايهگذاري از نظر اقتصادي توجيه نداشته باشد، اما مورد توجه دولت باشد، با يارانه دولتي انجام ميشود.
وي گفت: اين موضوع به شركت مخابرات كمك ميكند تا پس از خصوصيسازي گام هاي اساسي تر و بلندتري براي شاخصهاي اقتصادي بردارد .
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه حفظ اصل يكپارچگي مخابرات از جمله موضوعات مهمي است كه مخابرات براي خصوصيسازي به آن توجه ميكند، گفت: اصل يكپارچگي مخابرات از نظر فني و اقتصادي داراي اهميت است و مانع نوسانات احتمالي ناشي از تحولات منطقهاي ميشود.
غفاريان به روند خصوصيسازي شركتهاي مخابراتي در آسيا اشاره كرد و گفت:
اين روند از ۳۰سال پيش در آسيا آغاز شده است و شركتهاي مخابراتي دنيا در خصوصي شدن اهدافي چون جذب سرمايههاي داخلي و خارجي، افزايش بهره وري عملياتي و سرمايه و افزايش سرعت توسعه را دنبال ميكنند.
رييس هيات مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران گفت: از بعد ملي، خصوصي سازي شركتهاي مخابراتي به جز اين اهداف، توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي را به دنبال دارد.
وي به مطالعه كشور عربستان در ۱۲كشور در حال توسعه اشاره كرد و گفت: بر اساس اين مطالعه بالاترين جذب سرمايه مستقيم خارجي به بخش مخابرات و ارتباطات اختصاص داشته و پس از آن، صنايع غذايي و توريسم داراي بيشترين ميزان جذب سرمايه مستقيم خارجي بوده است.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بالا بودن جذب سرمايه در بخش مخابرات را به علت زودبازده بودن آن ذكر كرد و گفت: توان اقتصادي كشور در قالب درآمد سرانه يكي از شروط بازدهي سرمايهگذاري ها در بخش ارتباطات و مخابرات است.
غفاريان گفت: هر چه درآمد سرانه كشور بالاتر باشد، حجم ارتباطات در سبد هزينه خانوار افزايش مييابد.
وي ضريب نفوذ ارتباطات را نيز به عنوان يكي از شروط بازدهي سرمايهگذاري در بخش ارتباطات و مخابرات دانست و گفت: هر چه ضريب نفوذ پايين تر باشد، سرعت توسعه آن بيشتر ميشود.
رييس هيات مديره مخابرات به ضريب نفوذ ۳۴درصدي تلفن ثابت و حدود ۵۵ درصدي تلفن همراه در كشور اشاره كرد و اظهارداشت: اين در حالي است كه در بيشتر كشورها به عنوان نمونه ضريب نفوذ تلفن همراه به ۱۰۰درصد ميرسد كه با شرايط فعلي كشور در ضريب نفوذ، فضاي زيادي براي توسعه ارتباطات به ويژه تلفن همراه داريم.
غفاريان همچنين پروانه مخابرات را يكي ديگر از شروط بازدهي سرمايهگذاري ها در بخش ارتباطات و مخابرات دانست و گفت: پروانه مخابرات ايران بسيار وسيع و باز است و بسياري از حيطههايي كه اپراتورهاي مختلف ميتوانند داشته باشند، در پروانه مخابرات ايران پيش بيني شده است.
وي به ساختار و مكانيزم تعيين تعرفههاي مخابراتي نيز اشاره كرد و افزود:
براساس لايحهاي كه در آينده به صورت قانون در ميآيد، يك اپراتور مخابراتي مجاز است، براي خود ، تعرفه تعيين كند.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه شركتهاي متعدد خارجي آسيايي و اروپايي با شركت مخابرات ايران مذاكره كرده اند، گفت: ما علاقه مند به جذب سرمايههاي داخلي و خارجي هستيم و ورود به بازار بورس به ما كمك ميكند تا براي توسعه سريعتر بتوانيم از منابع سرمايه داخلي و خارجي كشور استفاده كنيم .
غفاريان گفت: بر اساس مطالعهاي كه در ۳۱اپراتور مخابراتي از ۲۵كشور دنيا در خصوص شاخصهاي بهره وري انجام شد، پس از خصوصي شدن، همه شاخص ها در يك شيب جهشي قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه مخابرات سريعترين رشد را در سبد هزينه خانوار به خود اختصاص داده است، گفت: تفاوت مخابرات با مسكن در اين است كه قيمت مسكن افزايش يافته، ولي نرخ مخابرات كاهش و ميزان بهره وري آن افزايش يافته است.
رييس هيات مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران اظهارداشت: مخابرات در سبد هزينه خانوار در سالهاي ۸۴و ،۸۵از رشدي معادي ۴۲/۹درصد برخوردار بوده است.
غفاريان با بيان اينكه هم اكنون سهم مخابرات در سبد هزينه خانوار شش در صد است، گفت: اميدواريم اين سهم پس از خصوصيسازي بيشتر نيز شود.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]