تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833518945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديپلماسي خاموش امبكي در زيمبابوه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ديپلماسي خاموش امبكي در زيمبابوه


آفريقا- اميررضا نوري‌زاده:
در كنار تحولات خشونت بار زيمبابوه در هفته جاري، نامه مورگان تسوانگيراي رهبر اپوزيسيون زيمبابوه و رقيب رابرت موگابه در انتخابات رياست جمهوري روز 27 ژوئن به تابو امبكي رئيس‌جمهور آفريقاي جنوبي موضوع ديگري بود كه توجه رسانه‌هاي جهاني را به خود جلب كرد

به‌دنبال دستگيري تسوانگيراي در هفته گذشته كه بازتاب گسترده‌اي در مطبوعات آفريقاي‌جنوبي داشت نامه‌اي از او خطاب به امبكي به چاپ رسيد كه تاريخ نگارش آن به 13 مي برمي‌گشت و طي اين نامه خصوصي و محرمانه تسوانگيراي عنوان كرده بود كه امبكي به عنوان يكي از حاميان رابرت موگابه صلاحيت ميانجيگري در اختلافات جاري در زيمبابوه را ندارد و بايستي از اين سمت كناره‌گيري كند.

ظاهرا تسوانگيراي پس از اينكه در روز 12 آوريل شاهد ديدار دوستانه موگابه و امبكي در هراره بود تصميم به نگارش اين نامه گرفته بود .امبكي در اين ديدار عنوان كرده بود كه شرايط در زيمبابوه عادي است و بحراني در اين كشور وجود ندارد. اين اتفاق در شرايطي رخ داد كه سران كشورهاي منطقه جنوب آفريقا در شهر لوزاكا كشور زامبيا براي بررسي اوضاع سياسي زيمبابوه و بحراني كه پس از تاخير در اعلام نتايج انتخابات در اين كشور ايجاد شد ه بود گرد هم آمده بودند.

تسوانگيراي در اين نامه خطاب به رئيس‌جمهور آفريقاي جنوبي نوشته بود: در حالي كه از زمان برگزاري انتخابات 29 مارس شما نقش ميانجي را در زيمبابوه ايفا مي‌كرديد خشونتي بي‌حدوحصر تمامي كشور را فرا گرفته است و اگر شرايط به اين گونه ادامه يابد ديگر كشوري باقي نخواهد ماند.

اما در اين روزها داستان اين نامه جنجالي صورت ديگري پيدا كرده است و فرانك چيكان رئيس دفتر امبكي در يك كنفرانس خبري اعلام كرد كه نه تنها رئيس‌جمهور آفريقاي‌جنوبي چنين نامه‌اي را دريافت نكرده است بلكه اصولا چنين نامه‌اي وجود خارجي ندارد و ساخته و پرداخته رسانه‌ها است !در اين كنفرانس خبري همچنين دلايلي كه رسانه‌هاي آفريقاي جنوبي براي سكوت امبكي در مقابل دستگيري صدها تن از حاميان اپوزيسيون در زيمبابوه برشمرده بودند از سوي چيكان رد شد. يكي از اين شايعات ارتباط خانوادگي امبكي با همسر رابرت موگابه بود.

اما روزنامه‌هاي وابسته به جناح اپوزيسيون در آفريقاي جنوبي همچنان به طرح سئوالاتي در مورد عملكرد دولت و رئيس‌جمهور اين كشور ادامه مي‌دهند. يكي از اين سئوالات اين است كه چرا با وجودي كه شرايط وخيم اقتصادي در زيمبابوه ميليون‌ها نفر از ساكنان اين كشور را راهي آفريقاي‌جنوبي كرده است امبكي همچنان به ديپلماسي سكوت ادامه مي‌دهد؟ آيا دليل اين اقدام او جنبشي است كه موگابه دو دهه قبل در برابر حاكميت سفيد پوستان در زيمبابوه رهبري كرد و يا اينكه امبكي مخالفت پيروزي سياسي تسوانگيراي است؟ پاسخ‌هاي تسوانگيراي در گفت‌وگويي در اواسط ماه مي نشان مي‌داد كه او بيشتر با تئوري داستان مشترك مبارزه با حاكميت سفيدپوستان موافق است اما زماني كه در اين گفت‌وگو از او در مورد ارتباطش با امبكي سئوال شد، با كنايه پاسخ داد :اگر انتخاب رئيس‌جمهور زيمبابوه را به امبكي واگذار كنيم تصور نمي‌كنم كه او در پشت تريبون اعلام كند تسوانگيراي رئيس‌جمهور زيمبابوه است.

تسوانگيراي در ادامه گفت: "به عقيده امبكي زيمبابوه خود مي‌تواند مشكلات سياسي‌اش را حل كند اما باتوجه به حضور مردم در پاي صندوق‌هاي راي در روز 29 مارس آيا واقعا راه ديگري براي حل مشكلات سياسي كشور به دست مردم زيمبابوه باقي مانده است؟"
اما در برابر اظهارات تازه رئيس دفتر امبكي تسوانگيراي سرانجام در روز گذشته موضعگيري رسمي‌اش را اعلام كرد و جورج سيبوتشيو –سخنگوي تسوانگيراي – اعلام كرد كه نامه تسوانگيراي در همان تاريخ قبلي براي امبكي ارسال شده است و تاييديه‌اي هم در اين زمينه وجود دارد كه در روزهاي آتي به دست رسانه‌ها خواهد رسيد.

منبع: همشهري امارات به نقل از نيويورك تايمز

تاريخ درج: 21 خرداد 1387 ساعت 12:27 تاريخ تاييد: 21 خرداد 1387 ساعت 22:18 تاريخ به روز رساني: 21 خرداد 1387 ساعت 22:16
 سه شنبه 21 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن