واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره "ني بري" در استان گيلان برگزارشد
اولين جشنواره "ني بري" با رويكرد استفاده خردمندانه از تالابها روز سهشنبه در پارك ملي بوجاق واقع در زيباكنار استان گيلان برگزار شد.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان گيلان در اين مراسم گفت: اين جشنواره به جهت اينكه امسال سال بحران خشكسالي است و اثرات آن در عرصههاي طبيعي مناطق شمالي كشور نيز نمايان شده، بسيار مهم است.
"كامران زلفي نژاد" افزود: ۴۰درصد تالاب اميركلايه لاهيجان خشك شدهاست و در تالاب بوجاق در پارك ملي زيباكنار و در ديگر تالابها احتمال از بين رفتن برخي گونهها وجود دارد.
وي بر مديريت تالابها تاكيد كرد و اظهارداشت: تالابها در مساله گردشگري، كاهش مصارف شيميايي، سلامت روح و روان بسيار مفيد هستند و در پرورش ماهيان كوچگر و تنوع زيستي جانوري و گياهي از اهميت زيادي برخوردارند.
وي خاطر نشان كرد: ني و لي كه بهعنوان مواد اوليه صنايع دستي مرسوم هستند در تالابها روييده ميشوند كه نقش مهمي در معيشت بوميان دارند.
وي تالابها را محل عبور و ماندگاري پرندگان مهاجر و محل ارتزاق اين پرندگان دانست و گفت: دو تالاب انزلي و اميركلايه لاهيجان از تالابهاي بين المللي هستند و در فهرست كنوانسيون رامسر قرار دارند.
وي همچنين از تالابهاي بوجاق در زيباكنار و آق در آستارا نيز به عنوان تالابهاي مهم در استان گيلان ذكر كرد كه اگر خشكسالي ادامه يابد اين تالاب ها در تهديد خشك شدن قرار خواهند گرفت.
زلفي نژاد افزود: هر نوع بهرهبرداري كه روي رودخانههاي منتهي به تالابها انجام ميگيرد بايد حق آبه تالابها در نظر گرفته شود.
دكتر "اسماعيل كهرم" استاد دانشگاه در اين جشنواره گفت: نيها در تالابها نقش سرباز در هر كشوري را دارند كه اين نيها با ساقه و ريشههاي خود آلودگيها را جذب ميكنند و آلايندههاي هوا را تصفيه ميكنند و در مقابل دشمنان مقابله ميكنند.
وي خاطر نشان كرد: دست اندازي بشر به عرصههاي طبيعت و تالابها شرايطي بوجود آورده است كه لزوم مديريت بر اين تالابها را ضروري ميسازد و دانش بشري واگذاري طبيعت به حالت خود را نميپذيرد.
وي اظهارداشت: حفظ تالابها براي كشور ما كه يك سوم معدل جهاني بارندگي را دارد و منطقه خاورميانه بسيار مهم است.
وي يادآور شد: توجه به حفظ تالابها از دهه ۱۹۷۰ميلادي مطرح شده است و كشورهاي اروپايي كه بيشترين ميزان بارندگي ساليانه جهاني را دارند هم به حفظ و مديريت تالابها توجه خاصي دارند.
دبير جشنواره ني بري نيز گفت: كارگاه پلانگتون شناسي و بازارچه صنايع دستي، مرواريد بافي ، سبدبافي و بادبادكسازي با استفاده از ني و توليدات تالابي دراين جشنواره برپا شده است.
محمود فرج پور افزود: اين جشنواره نشان ميدهد كه تالابها توان بالايي در توليد دارند و ميتوانند نقش مهمي در اقتصاد منطقه و معيشت مردم داشته باشند.
در پايان اين جشنواره مسابقه ني بري با شركت ده گروه پنج نفري در اين تالاب برگزار شد كه دو گروه برنده شدند و به عنوان گروه برتر جوايزي به آنها پرداخت شد.كد ۳
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 502]