واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: 30 ميليارد ريال اعتبار براي مبارزه با بيابانزايي
معاون فني امور بيابان "سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور" گفت: امسال 30 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح بيابانزدايي كشور اختصاص يافته است.
به گزارش شبكه خبر و به نقل از ايرنا، مهندس ايرج شاهسوار، امروز در حاشيه نشست خبري "همايش استاني بيابانزدايي" در آران و بيدگل گفت: بر اساس شاخص ها و احتياجات استان ها و بر اساس وسعت مراتع و جنگل هاي دست كاشت، اين اعتبار بين استان ها توزيع مي شود.
معاون "سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور"، به حدود 2 ميليون و 150 هزار هكتار جنگل هاي دست كاشت موفق در كشور اشاره كرد و افزود: اين جنگل ها با انواع گونه هاي گياهي، بذركاري و نهالكاري شده كه مقداري از آن بر اثر خشكسالي از بين رفته است.
به گفته وي ايران با در اختيار داشتن يك و دو دهم درصد خشكي هاي جهان و 34 ميليون هكتار زمين هاي بياباني، داراي 2 و چهار دهم درصد بيابان هاي جهان است و حدود 90 درصد مساحت ايران در معرض تهديد خطر پديده بيابانزايي است.
شاهسوار، استفاده بي رويه از آب هاي زيرزميني، دام مازاد، توسعه مناطق شهري و روستايي، زمين هاي رها شده در بعضي مناطق به صورت آيش را از جمله مشكلات عرصه هاي بياباني عنوان كرد.
اين مقام مسئول در "سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور" در ادامه با اشاره به اينكه سرماي سال گذشته، موجب از بين رفتن مقداري از گونه هاي جنگل هاي "سمر" از خوزستان تا چهارمحال و بختياري شد، به طرح برنامه عملي منطقه اي مقابله با بيابانزدايي در سال جاري اشاره كرد و گفت: اين طرح پايلوت، جهت مقابله با بيابانزدايي در بهاباد بافق تهيه و اجرا مي شود.
به گفته شاهسوار، در اين طرح، سازمان ها و وزارتخانه هاي دست اندركار، جنبه هاي مختلف مراتع كشاورزي، معادن، صنايع، راه، هواشناسي و دانشگاه را بررسي و طرح هاي جديد و راهكارهايي را در راستاي حفظ مرتع اجرا مي كنند.
شاهسوار از ديگر طرح هاي امسال را طرح ظرفيت سازي برنامه اقدام ملي مقابله با بيابانزايي عنوان كرد و گفت: اين طرح هم با همكاري FAO و UNDP پذيرفته و در ايران اجرا مي شود كه اين طرح زمينه ساز طرح هاي بيابانزدايي كشوري است.
معاون "سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور"، حركت ماسه ها و شن هاي روان را به دو شيوه مستقيم و غيرمستقيم اعلام كرد و گفت: در روش مستقيم حركت ماسه ها كه روي منابع زيستي را مي پوشانند، از حركت قطارها و ماشين ها جلوگيري مي كنند و در روش غير مستقيم به حالت غبارآلود و پخش، ذرات خيلي ريز غبار در فضا مشاهده مي شود.
شاهسوار با اشاره به هجوم و حركت شن هاي روان غبارآلود از كشور عراق و عربستان سعودي به ايران گفت: با همكاري دولت هاي عراق و عربستان سعودي، طرح مشتركي جهت جلوگيري از حركت ماسه هاي روان به كشور ايران در دست اقدام است.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]