واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خانه سينما و مدار تعامل با مديريت فرهنگي كشور
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): اساسنامه جديد خانه سينما پس از ماهها بحث و بررسي دوشنبه شب با حضور نمايندگان اصناف سينمايي تصويب شد.
ترميم اساسنامه اين نهاد در طول ساليان اخير محور مناقشه برخي جريان هاي كاري از جمله كارگردانان وتهيه كنندگان نيز بوده است به نحوي كه هريك از اين اصناف سهم و يا حضور خود در آن كمرنگ و محدوده اختيار خانه سينما را غيرشفاف عنوان مي كردند.
جامعه اصناف سينمايي ايران يا به تعبيري خانه سينما، نهادي است كه از برآيند 29 صنف سينمايي فعال در كشور بوجود آمده است.
طرح تاسيس اين نهاد در سال 1365 همزمان با تصويب اختصاص دو درصد از فروش فيلم ها جهت كمك به امور رفاهي و صنفي شاغلان سينما در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد و بعدها مبالغ حاصل از همين دودرصد مبناي بودجه خانه سينما شد.
هيات مؤسس خانه سينما در سال 68 با حضور فخرالدين انوار معاون امور سينمايي وقت ، سيد محمد بهشتي مديرعامل وقت بنياد سينمايي فارابي و محمد مهدي حيدريان مديركل نظارت و ارزشيابي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي تشكيل شد.
نخستين هيات مديره خانه سينما نيز در آن سال از طرف هيات مؤسس منصوب شد،اين هيات در زماني حدود سهسال و نيم شكلدادن به انجمن ها و صنوف مختلف سينمايي را دستمايه كار قرار داد.
نخستين مجمع عمومي خانه سينما در سال 72 با 19 صنف تشكيل شد و نخستين هيات مديره انتخابي اين مجمع مشغول به كار شدند.
- نقش دولت در تأسيس خانه سينما
جامعه اصناف سينمايي در ايران بر خلاف جاهاي ديگر كه خود اهالي سينما بايد در تشكيل آن براي تبيين و حركت به سوي هدفي مشترك پيشقدم مي شدند توسط مديريت فرهنگي كشور پايه گذاري شد.
خانه سينما در طول حيات خود همواره با چالش هايي روبه رو بوده كه گاه اين مشكلات آن را تا مرز انحلال پيش برده، بگو مگوهاي صنفي بويژه در حوزه كارگرداني و تهيه كنندگان همواره در فعاليت صنفي اين نهاد مشكل آفرين بوده و هرگاه كه اصطحكاك ها به مرز خطر رسيده، موضوع با پادرمياني و به اصطلاح ريش سفيدي مديريت سينمايي كشور پايان يافته است.
جامعه اصناف سينمايي براي تشكيل مجمع عمومي، تغيير اساسنامه و در نهايت درآمدزايي تابع فرآيندي قانوني و هماهنگ با مديريت سينمايي كشور است.
به عقيده صاحب نظران، تغييرات اساسنامه خانه سينما و حركت اين نهاد به سمت استقلال بيشتر و تعامل نزديك ، منطقي و حرفه اي با مديريت سينما در جهت حركت در مدار سياست هاي كلان دولت مبتني بر حمايت و نظارت منطقي - حرفه اي بر سينما مي تواند شكوفايي و ايجاد زمينه هاي مناسب امكانات رفاهي را براي مشاغل سينمايي فراهم آورد.
خانه سينما در طول ساليان شكل گيري خود با تضادها و تناقض هاي روبه رو بوده كه برخي ريشه آن را در اساسنامه و به نوعي صنف سالاري در آن مي دانستند اما اين نهاد همواره در بزنگاههاي مختلف و در كنار مديريت سينما نقش آفرين بوده است.
با تشكيل مجمع عمومي اين نهاد و ارايه اساسنامه كارشناسانه با رعايت مصالح خانواده سينماي ايران و مشخص شدن جايگاه كلان دولت در چرخه حمايتي - نظارتي سينما و پرهيز از شخصي نگري در تبيين جايگاه صنوف در اركان جامعه اصناف سينمايي، حياتي دوباره و اميدآفرين را مي توان براي خانه سينما ترسيم كرد.
خانه سينما حلقه واسط اصناف سينمايي با مديريت سينماست، اعتلاي سينماي ملي و حركت به سمت احياي اين سينما، هدف كلان اهالي و مديريت سينماست.
گردهمايي نمايندگان اصناف سينمايي و تصويب اساسنامه جديد خانه سينما كه شب گذشته انجام شد با وجود برخي تناقض ها در ماهيت نشانگر عزم دست اندركاران نظام صنفي براي تعامل با مديرت فرهنگي كشور در جهت تحقق برنامه هاي كلان سينماست.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]