واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبيرانجمن انبوهسازان خراسان رضوي تاكيدكرد: لزوم سازماندهي وامهاي مسكن عدم تاثيرگذاري طرح مهردر ركود اين بازار نبود واحدهاي توليدي مسكن پيش ساخته در استان
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
دبير انجمن صنفي انبوه سازان مسكن خراسان رضوي گفت: ركود موجود در بازار مسكن ميتواند موجب ثبات نسبي قيمت مسكن و زمين تا پايان سال شود.
مهندس ثنايي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، اظهار كرد: كاهش قيمت چشمگيري براي زمين و مسكن پيش بيني نميشود و به دليل ركود موجود، تا پايان سال شاهد ثبات نسبي در قيمت مسكن و زمين خواهيم بود.
وي در ادامه اين ثبات قيمت را در مسكنهاي مورد استفاده عامه مردم دانست و تصريح كرد: دليل اين امر ركود مالي و عدم قدرت خريد مسكن توسط مردم است.
دبير انجمن صنفي انبوه سازان مسكن خراسان رضوي اظهار كرد: سال گذشته در همين ايام قيمتهاي رو به رشدي براي مسكن داشتيم به طوري كه از ابتداي سال تا آخر سال در بعضي از موارد بيش از 100 درصد افزايش قيمت ديده ميشد.
ثنايي افزود: در سال جاري در ماههاي مشابه افزايش قيمتي نداشتيم و در زمينه واحدهاي كوچك و مورد مصرف طبقات عموم جامعه، قيمتها كاهشي نداشته است.
وي زمينهاي خارج شهر را با كاهش 10 تا 20 درصدي مواجه دانست و گفت: براي مسكنهاي گران قيمت و بالاتر از يك ميليارد تومان نيز كاهش 5 درصدي را شاهد بودهايم.
دبيرانجمن صنفي انبوهسازان مسكن خراسان رضوي طرح واگذاري مسكن مهر را تاثيرگذار در ركود قيمت مسكن و زمين ندانست و خاطرنشان كرد: طرح تعاونيهاي مسكن مهر نميتواند يك يا دو ساله پاسخگوي مردم باشد.
ثنايي گفت: در بعضي از قسمتها سازمان مسكن و شهرسازي اقدام به فروش زمين به تعاونيها شده ولي به علت همكاري نكردن بانكها در تحويل تسهيلات به اين تعاونيها ابتداييترين قدم كه آماده سازي و قطعه بندي زمينها است هنوز انجام نشده است.
وي حركت انقباضي بانكها را به دليل اختلاف در سياستهاي دولت و بانك مركزي دانست و تصريح كرد: هنگامي كه بخش هاي خصوصي مانند انبوه سازان كارهاي اوليه را انجام مي دهند و براي دريافت تسهيلات به بانك ها مراجعه مي كنند با يك سرگرداني و عدم پاسخگويي مواجه مي شوند و اين باعث توقف كامل ساخت و ساز اين چنيني مي شود.
ثنايي با بيان اين مطلب كه آن انتظار شتاب آلودي كه از حركت هاي اوليه تشكيل تعاوني هاي مسكن مهر بود به يك باره به ركود تبديل شد، اظهار داشت: اگر مشكل تسهيلات بانكي حل شود، مردم مي توانند شاهد سرعت زياد در امر سازندگي اين مسكن ها باشند.
دبير انجمن انبوه سازان خراسان رضوي اذعان داشت: علاوه بر مشكلات بانكي، عدم مديريت صحيح در استان ها و عدم هماهنگي بين مجريان با مديريت دولتي از ديگر موانع بر سر راه اين طرح است.
وي افزود: دولت بايد در كميته هايي بين اين دو ركن اجرايي هماهنگي ايجاد كند و متولي اجراي سياست مسكن مهر، سازمان مسكن و شهرسازي فعال تر عمل كند و استانداري ها از توانمندي بخش خصوصي استفاده كامل كنند چراكه بخش دولتي هيچ توان اجرايي در اجراي طرح مسكن مهر را نداشته و ندارد.
وي توان اجرايي و كيفي انبوه سازان و شركت هاي پيمانكاري و تاسيسات استان را بسيار بيشتر از اين پروژه ها دانست و تاكيد كرد: در مجموع توان اجرايي شركت هاي انبوه سازان خصوصي بيشتر از نياز سطح استان است و اگر دولت سياست هاي لازم را به كار گيرد ديگر نيازي به استفاده از سياست گذاري خارجي نداريم و نخواهيم داشت.
ثنايي سطح كيفي ساختمان سازي را در مجموع رو به ارتقاء دانست و افزود: چون مردم به اين نتيجه رسيده اند كه استفاده از دانش مهندسي بسيار به صرفه است رويكرد بيشتري به اين نوع ساخت و ساز آورده اند.
وي در ادامه تاكيد كرد: چون شركت هاي اجرايي اعم از انبوه سازان با استانداردهاي روز دنيا آشنا بوده و راحت تر مي توانند به آن دست يابي داشته باشند و آنچه را كه توسط اين بخش ها اجرا مي شود جاي هيچ نگراني ندارد.
ثنايي با اظهار بي اطلاعي از واحدهاي توليدي مسكن پيش ساخته كه دولت قول ساخت آنها را تا پايان سال داده است، گفت: جاي تعجب است كه در استان هنوز محلي براي احداث اين واحدها به چشم نمي خورد.
دبير انجمن صنفي انبوه سازان مسكن خراسان رضوي آمادگي كامل انبوه سازان را در اجراي طرح جامع اطلاعات مسكن اعلام كرد و تصريح كرد: اين طرح مي تواند هم در جهت كمي و هم كيفي در بحث مسكن موثر باشد و بايد به طور كاملا حساب شده عمل كرد تا جاي هيچ گونه سوء استفاده اي وجود نداشته باشد.
ثنايي طرح جديد دولت مبني بر قرار گرفتن ماليات از آذر ماه براي كساني كه در سال بيش از دو بار خريد و يا فروش مسكن مي كنند را مثبت ارزيابي كرد و تاكيد كرد: اين طرح باعث شخصي و حرفه اي شدن ساخت مسكن به دست اهل فن آن مي شود و مي تواند دست سودجويان را كوتاه كند.
دبير انجمن صنفي انبوه سازان مسكن خراسان رضوي تاكيد كرد: دولت بايد تسهيلاتي را كه به صورت وام مسكن به مردم مي دهد، سازماندهي كند زيرا اين كار باعث بورس بازي وام هاي مسكن شده و هر روز بخش عمده اي از آگهي روزنامه ها را فروش وام ها به خود اختصاص داده اند.
وي تصريح كرد: بايد اين تسهيلات به بخش هاي اجرايي ساخت مسكن داده شود تا جلوي بورس بازي و افزايش كاذب قيمت مسكن گرفته شود و افرادي كه نيازمند هستند به حق خود برسند.
انتهاي پيام
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]