واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به طرح غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان قزويني در تابستان
با پايان امتحانات، فرا رسيدن فصل تابستان و مطرح شدن مساله اوقات فراغت دانشآموزان، آزموني ديگر فراروي اوليا، مربيان و مسوولان فرهنگي كشور گشوده ميشود.
امتحاني كه كوچكترين كوتاهي در آن ممكن است باعث اتلاف عمر حدود ۲۰ ميليون دانشآموز شود.
همواره در آستانه تابستان موضوع "اوقات فراغت" بر سر زبانها ميافتد و با پايان تعطيلات تابستاني دانشآموزان، به فراموشي سپرده ميشود.
۲۴۰هزار دانشآموز قزويني پس از ماهها تلاش يكباره از درس و مشق رها شده و خود را با روزهاي بلند تابستان تنها ميبينند و از همين جاست كه دغدغه والدين و مسوولان آغاز ميشود.
از ديد صاحب نظران مسائل اجتماعي، اين فرصت كه بطور متوسط ۱۰۰روز از سال را دربر ميگيرد نيازمند برنامهريزي اساسي براي استفاده بهينه است و بيتوجهي به آن عوارض نامطلوبي درپي دارد.
پركردن بهينه اوقات فراغت، بحثي فرابخشي تلقي ميشود و تمام مجموعههاي فرهنگي همچون آموزش وپرورش، علوم، تحقيقات و فناوري، فرهنگ وارشاد اسلامي، صدا و سيما، تبليغات اسلامي، ميراث فرهنگي، مساجد و مراكز مذهبي، مطبوعات و مراكز حوزوي در اين كار دخيل هستند.
نيمي از جمعيت ايران را جوانان تشكيل ميدهند، جمعيتي كه ميتوان با برنامهريزي صحيح، از انرژي متراكم آنها براي سازندگي كشور استفاده كرد و درعين حال بيتوجهي به آنها تشديد انحرافات اجتماعي را درپي خواهد داشت.
تعدادي از ارگانهاي آموزشي و فرهنگي همه ساله دراين خصوص برنامههايي را تدارك ديده و هريك بخشي از دانشآموزان را بسوي خود جلب ميكنند.
چند تن از نوجوانان قزويني در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از ناهماهنگ بودن محتواي كلاسها با نيازها و خواستههاي خود گلهمند هستند.
آنان ميگويند: برخي برنامهها يا فراتراز خواسته و درك ماست يا با محتوايي كم و فاقد جذابيت ارائه ميشود.
يكي از دانشآموزان قزويني معتقد است كه اوقات فراغت، گذران وقت نيست چون اصلا هيچ بخشي از عمر، اضافه و بيهوده نميباشد.
ميلاد رحيمي، دانشآموزي كه نگران سه ماه تعطيلي تابستان است، گفت: برخي خانوادهها و مسوولان طرحهاي اوقات فراغت بر اين گمان هستند كه اوقات فراغت يعني زماني از عمر كه درآن نظم، يادگيري و حاصل كار جايگاهي ندارد.
وي اضافه كرد: حضور در بسياري از كلاسها مشكل و نيازمند مراجعات متوالي و نااميدكننده است.
اين دانشآموز ۱۷ساله موانع ثبت نام، دريافت هزينههاي زياد و پراكندگي جغرافيايي نابرابر كلاسها را از جمله اشكالات برنامههاي تابستانه دانست.
يك دانشآموز مقطع راهنمايي نيز گفت: ساعت بسياري از كلاسهاي آموزش و پرورش ناهماهنگ و در وقتهاي نامناسب روز برگزار ميشود ضمن آنكه بسياري از اين كلاسها به سيستمهاي سرمايشي مجهز نيستند و باعث كلافه شدن دانشآموزان ميشود.
مهشيد صباغان گفت: متاسفانه برنامه خوب و مناسبي كه در تابستان ارائه ميشود، ادامه آن در طول سال تحصيلي پيگيري نميشود.
وي با اشاره به اينكه بسياري از اين كلاسها اصول كاربردي ندارد، افزود:
سازمانها بايد برنامههاي جامع و عمقي طراحي كرده تا بصورت دنبالهدار در طول سال يا تابستانهاي بعد نيز به اجرا درآيد.
يك دانشآموز دبيرستاني گفت: خرداد ماه با همه سختيهايي كه براي عبور از گذرگاهامتحانات براي جوانان دارد يك زنگ آمادهباش نيز براي مسوولان در جهت آمادهسازي برنامههاي متنوع تابستاني بشمار ميرود.
حسين احمدي افزود: فصل تابستان اوقات مناسب و گرانبهايي براي بهره- برداري ازاستعدادها وخلاقيتهاي جوانان است ولي ازاين همه نيروي جوان در سه ماهه تابستان بهرهبرداري بهينه نميشود.
يك دانشآموز دوره پيش دانشگاهي نيز گفت: براي بروزخلاقيتها، استعدادها، ارضاي روحيه نوگرايي و تنوع طلبي نوجوانان وجوانان برنامهريزي طولاني مدت مورد نياز است.
فاطمه حسيني اضافه كرد: روحيه حفظ ارزشها و مشاركت در مسايل اجتماعي و مسووليت پذيري براغلب جوانان كشور حاكم است و بايد وزارت آموزش و پرورش به عنوان نهادي كه با سيل عظيمي از دانشآموزان ارتباط مستقيم دارد نقش و جايگاه بارزي در غنيسازي اوقات فراغت داشته باشد.
كارشناس مسوول فعاليتهاي دانشآموزي سازمانآموزش وپرورش استان قزوين نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از فعال بودن ۱۵۴پايگاه براي غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان قزويني در فصل تابستان خبرداد.
علي يزدي پور افزود: با شروع فصل تابستان پيش بيني ميشود ۱۲درصد از دانشآموزان استان ( ۲۷هزار دانشآموز) براي گذران اوقات فراغت و هنرآموزي در رشتههاي مختلف در پايگاهها ثبت نامكنند.
وي افزود: تعطيلات تابستاني فرصت مناسبي براي رشد دانشآموزان در زمينههاي تربيتي، آموزشي، علمي و مهارتي ميباشد.
يزدي پور، رشتههاي درنظر گرفته شده براي كلاسهاي تابستاني را شامل فني، مهارتي، فرهنگي، ورزشي، هنري و تقويتي عنوان كرد.
وي افزود: آموزش رايانه،الكترونيك، قرآن، زبان انگليسي، خوشنويسي، نقشهكشي، طراحي و برگزاري اردوهاي تفريحي و زيارتي از ديگر برنامههاي پيش بيني شده است.
اين كارشناس گفت: اين كلاسها از هفته دوم تيرماه به مدت دو ماه برگزار خواهد شد.
يزديپور هدف از برگزاري اين كلاسها را غنيسازي اوقات فراغت كودكان و نوجوانان و استفاده بهينه از اين فرصت و همچنين تكميل و تقويت مهارتهاي اجتماعي و زندگي ذكر كرد و افزود: هدف از برگزاري اين كلاسها تنها پركردن اوقاتفراغت نيست بلكه مهمترين هدف،فعاليتهاي گروهي و همانديشي دانشآموزان است.
وي يادآور شد: هزينهاين كلاسها با توجه به رشتههاي انتخابي متفاوت است و سازمان آموزش وپرورش ۴۰درصد هزينه اين پايگاهها را با اولويت مناطق، پشتيباني و حمايت ميكند.
استان قزوين داراي ۲۴۰هزار دانشآموز در مقاطع مختلف تحصيلي است. ك/۴ ۶۸۴/۳۴۰۴/۷۳۸۸
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]