واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خشكسالي در مازندران/ تلاش براي حفظ سطح توليد محصولات كشاورزي
دست اندركاران بخش كشاورزي، آب منطقهاي و ديگر مسوولان نظارتي و اجرايي از جمله استاندار و مديران كل ستادي استانداري ، فرمانداران و بخشداران استان مازندران در يك نشست مشترك بر پيگيري، جلوگيري و مبارزه جدي با توسعه خسارت ناشي از خشكسالي و حفظ سطح توليدات كشاورزي تاكيد كردند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، اين نشست روز دوشنبه و در پي سفر اوايل هفته وزير جهاد كشاورزي كه با اختصاص حدود ۱۵۰ميليارد ريال اعتبار براي جبران
و مقابله با خشكسالي به مازندران همراه بود، برگزار شد.
در اين نشست ابوطالب شفقت استاندار مازندران بر بسيج همگاني و همكاري دست اندركاران بخش كشاورزي و آب منطقهاي به منظور حفظ محصولات كشاورزي تاكيد كرد و گفت: از امروز همه مسوولان تا پايان برداشت محصولات كشاورزي خصوص برنج به صورت شبانه روزي بايد پاسخگوي سوالات و نياز مردم باشند.
وي افزود: مازندران استان كشاورزي است و در تامين مواد غذايي كشور نقش بسزايي دارد پس يايد مقدار توليد محصولات كشاورزي حفظ شود.
شفقت تاكيد كرد: همه درتامين محصولات كشاورزي درمازندران مسوول هستيم و نبايد به خود اجازه بدهيم زميني به دليل خشكسالي از گردونه توليد خارج شود.
وي تصريح كرد: با صرفه جويي، مديريت صحيح منابع آبي و از همه مهمتر همكاري و مشاركت ميتوانيم در يك طرح كوتاه مدت به مقدار توليد ثابت محصول
دست پيدا كنيم.
استاندار مازندران از معاونت ترويج و مشاركتهاي مردمي سازمان جهاد كشاورزي استان انتقاد كرد و گفت: اين معاونت در توسعه همكاري و انجام كارهاي علمي و كارشناسي در مراحل توليد در بين كشاورزان بايد بيشتر تلاش كند.
وي گفت: مسوولان طرحهاي نجات بخشي اراضي كشاورزي را انجام بدهند و بهانه
نبود اعتبار را مطرح نكنند.
نماينده عالي دولت در مازندران افزايش ذخيرهسازي آب پشت سدها را از جمله طرحهاي بلندمدت براي اراضي كشاورزي استان دانست و گفت:ستاد بحران خشكسالي پيگير تامين اعتبارات براي مقابله با خشكسالي و اجراي طرحهاي حمايتي از جمله حفر و تجهيز چاهها است.
عنايت الله تورنگ رييس سازمان جهاد كشاورزي مازندران نيز در اين نشست ضمن تقدير و تشكر از حضور اسكندري وزير جهاد كشاورزي در استان گفت :
نگراني از ادامه كشت و كار برنج به عنوان محصول غالب استان روز به روز درحال افزايش است، اما در صورت رعايت برخي نكات فني ميتوانيم از اين بحران هرچند سخت اما با حفظ مقدار توليد سالانه عبور كنيم.
وي اضافه كرد: در بخش مديريت آب، كشاورزان به توصيههاي كارشناسان توجه
كنند زيرا به طور كلي زمان بحراني حساسيت برنج به كمبود آب در دو مرحله است، يك هفته پس از نشا و يك هفته در زمان گلدهي و خوشه دهي ساقه شالي زماني است كه اراضي بايد به طور مداوم آب داشته باشد.
وي تصريح كرد: اگر كشاورزان بر اساس سنتهاي غلط در بحث مديريت آب به نوبت بندي آب منطقهاي در توزيع آب اعتراض و تنش اجتماعي را ايجاد نكنند حق آبه خود را هميشه پر از آب نخواهند ميتوانيم به توليد موردنظر كشاورزان
برسيم.
وي گفت: اكنون ۲۲۰هزار هكتار از اراضي شاليزاري مازندران نشاكاري شده است كه از اين مقدار ۳۰هزار و ۳۰۳هكتار در معرض خشكسالي پرخطر قرار دارد.
وي از توزيع ۴۰ميليارد ريال اعتبار خشكسالي براي اجراي طرحهاي مورد نظر از جمله حفر و تجهيز چاهها خبر داد و گفت: براساس گزارش مديريت جهاد
كشاورزي شهرستانها اين اعتبار از فردا در اختيار آنان قرار دارد.
عزيزالله واحد مدير عامل شركت آب منطقهاي استان مازندران نيز در اين نشست با ذكر آماري مبني بر اينكه تاكنون ۳۷درصد آب پشت سدها و ۵۷درصد آب آب بندانها مصرف شده است، گفت: ۹هزارو ۹۱هكتار از اراضي شاليزاري استان نشا نشده است.
وي با بيان اينكه ۲۹هزارو ۷۰۰هكتار نيز در معرض كمبود شديد آب قرار دارند گفت: ۶۰هزار نفر روز از ابتداي سال زراعي جاري در بخشهاي مختلف توزيع و مديريت آب فعاليت ميكنند.
واحد ازكشاورزان خواست تا به توصيههاي كارشناسان آب منطقهاي و كشاورزي توجه كرده و به نحوه توزيع آب اعتماد كنند.
وي ادامه داد: از نظر هواشناسي خشكسالي امسال در مازندران طي ۶۲سال گذشته بيسابقه بوده است اما از آنجاييكه فقط ۱۱درصد آب استان توسط آب منطقهاي در پشت سدها مديريت شده و ۸۹درصد مابقي با مشاركت مردم است، صورت همكاري مردم و اجراي طرحهاي نجات بخشي ميتوانيم از اين بحران با حفظ
سطح توليد محصولات كشاورزي عبور كنيم.
مدير عامل آب منطقهاي مازندران هماهنگ بودن كشاورزان در استفاده از رها شده در رودخانهها در زمان توزيع آب، خاموش كردن موتور پمپهايي كه طول مسير از رودخانه آب بالا ميكشند، حفر چاهها در مناطقي كه مورد نظر كارشناسان است را از طرحهاي نجات بخش عنوان كرد.
وي همچنين فعال كردن چاههاي شركتها و شهركهاي صنعتي استان براي استفاده
در مصارف كشاورزي را از ديگر طرحها خواند.
واحد كمبود اعتبار شركت آب منطقهاي براي ادامه اجراي طرحهاي نجات بخشي
را از عمده مشكلات خواند و از استاندار مازندران خواست تا نسبت به تامين اعتبار همكاري و مساعدت كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا در اين نشست بخشداران و مديران جهاد كشاورزي و امور آب شهرستانهاي مختلف مازندران آخرين وضعيت اراضي كشاورزي را گزارش دادند.
مازندران داراي ۴۶۰هزار هكتار اراضي زراعي و باغي است. ك/۴ ۵۰۸/۴۰۲/۲۵۸۵ شماره ۱۷۰ساعت ۱۹:۲۸تمام
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]