واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون رئيسجمهور در گفتوگو با فارس: 9 ستاد ويژه براي ايجاد جهش در توسعه فناوريهاي راهبردي تشكيل ميشود
خبرگزاري فارس: معاونت علم و فناوري رياست جمهوري گفت: معاون علمي و فناوري رئيسجمهور گفت: به زودي 9 ستاد براي توسعه و تقويت فناوريهاي راهبردي تشكيل ميشود.
صادق واعظ زاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به برنامههاي اين معاونت در حوزه فناوري در سال جاري گفت: در سال گذشته معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از فرصت استفاده كرد و با توجه به مطالعاتي كه قبلاً از سوي مراجع مختلف انجام شده بود عناوين فناوريهاي راهبردي كشور را مشخص كرد.
وي ادامه داد: اين فناوريها عبارتند از زيستفناوري، نانو فناوري، ميكروالكترونيك، انرژيهاي نو، گياهان دارويي و طب ايراني، سلولهاي بنيادي، اطلاعات و ارتباطات و هوا ـ فضا. تحولات جديد فناوري نيز در يك ستاد ويژه تحت عنوان فناوريهاي بينرشتهاي و نوظهور رصد خواهد شد تا توسعه و تقويت فناوريهاي جديد در كشور تضمين شود.
واعظ زاده افزود: سرفصل برنامه توسعه و تقويت اين فناوريها با حمايت رئيسجمهور و دولت خدمتگزار در قالب لايحه بودجه به تصويب دولت و مجلس رسيد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر در بيشتر اين فناوريها تلاشهاي خوبي در كشور انجام ميشود اما اين تلاشها از قدرت و قوت كافي برخوردار نيست و جايگاه بينالمللي مناسبي را براي ايران تضمين نميكند. فعاليتهاي موجود بايد با حمايت دولت به طور جدي تقويت شود.
معاون رئيسجمهور خاطرنشان كرد: توسعه و تقويت پرشتاب اين فناوريها نيازمند عزم ملي است و با تلاش هماهنگ و سازماندهي شده تمامي دستگاههاي ذيربط اعم از وزارتخانهها، دانشگاهها، پژوهشگاهها، شركتهاي دولتي و بخش غيردولتي و بازار قابل اجراست.
وي افزود: افزايش شتاب در تلاشهاي مربوط به اين فناوريها لازم است اما براي رسيدن به جايگاه مطلوب كافي نيست. ما بايد به يك جهش در فعاليتها و دستاوردهاي مربوط به اين فناوريها فكر كنيم. نخستين قدم براي اين منظور شناسايي دقيق مجموعه سرمايه انساني، امكانات مادي و نرمافزاري و دستاوردهاي موجود كشور درباره هريك از اين فناوريها و ارزيابي آنهاست تا نقاط قوت و ضعف و چالشها و فرصتهاي پيش رو در هر فناوري مشخص شود.
رئيس بنياد ملي نخبگان گفت: خوشبختانه كشور از نيروي انساني ارزشمند در بيشتر اين فناوريها برخوردار است كه در دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراكز تحقيق و توسعه و نيز در صنعت پراكندهاند البته تقويت كمي و كيفي اين نيروها لازم است.
وي تعيين چشم انداز ملي اين فناوريها را با توجه به پيشرفتهاي جهاني و در رقابت مثبت با ساير كشور ضروري دانست و اضافه كرد: اين چشماندازها بايد در چارچوب چشمانداز 20 ساله كشور تعيين شود.
واعظ زاده تهيه و تصويب برنامه راهبردي ملي براي اين فناوريها را به منظور رسيدن به چشمانداز مربوط و با استفاده از سرمايههاي كشور از مهمترين كارهايي برشمرد كه بايد در سال جاري انجام شود.
وي تعيين ماموريتهاي هر يك از دستگاههاي علمي و كاربردي كشور و نحوه همكاري آنها را براي ايجاد جهش در فناوريهاي راهبردي از جمله مهمترين تصميماتي دانست كه بايد با همكاري نزديك و صميمانه خود اين دستگاهها اتخاذ شود.
وي در ادامه گفت: در گذشته براي توسعه بعضي از اين فناوريها اسنادي به تصويب بعضي مراجع رسيده است اما به علت مشخص نشدن سازوكارهاي اجرا و پيگيري و عدم تأمين منابع لازم به درستي به اجرا در نيامدهاند كه در مجموع از بعضي كشورهاي رقيب عقب ماندهايم.
واعظ زاده يادآور شد: به زودي 9 ستاد توسعه و ارتقاي فناوريهاي راهبردي تشكيل خواهد شد تا با تقويت و هماهنگي جدي امور به جبران عقبماندگيها بپردازند.
وي گفت: شرح وظايف اين ستادها مشخص شده است كه شامل ارزيابي وضع موجود، تدوين و پيشنهاد چشمانداز و برنامه راهبردي و نيز هماهنگي و نظارت بر امور مربوط در سطح كشور است. در اين ستادها معاونان وزارتخانههايي كه بيشترين فعاليت را در توسعه اين فناوريها انجام ميدهند عضويت خواهند داشت. همچنين رؤساي برخي سازمانها و شركتهاي دولتي و غيردولتي به عضويت ستادها در خواهند آمد. در هر ستاد تعدادي از پژوهشگران و فناوران ارشد كشور از دانشگاهها و مراكز پژوهشي و صنعتي نيز عضو خواهند بود.
وي تأكيد كرد: در سال جاري مراكز اجرايي يا پژوهشي جديد براي اين فناوريها تأسيس نخواهند شد بلكه مراكز موجود تقويت و هماهنگ ميشوند.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهور افزود: براي تقويت و ساماندهي اين فناوريها در سال جاري 90 ميليارد تومان منابع جديد صرف خواهد شد. البته منابعي كه در قالب سرفصلهاي متعدد و به طور پراكنده صرف اين فناوريها ميشود بسيار بيشتر از اين مقدار است كه بايد به صورت هماهنگ و براي افزايش توان ملي براي رسيدن به چشمانداز هر فناوري هزينه شود.
واعظ زاده از انتصاب رؤسا و دبيران بيشتر ستادها تا پايان خرداد خبر داد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]