تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826787109




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هفته كشاورزي / نگاهي به قابليت‌هاي كشاورزي استان اردبيل


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هفته كشاورزي / نگاهي به قابليت‌هاي كشاورزي استان اردبيل
گزارش از : كريم نيرومند
استان اردبيل با داشتن حدود‪ ۷۰۰‬هزار هكتار اراضي قابل كشت و توان توليد بيش از سه ميليون تن انواع محصولات دامي، زراعي و باغي يكي از قطب‌هاي مهم كشاورزي كشور محسوب مي‌شود.

وجود قابليت‌هاي كشاورزي، جمعيت فعال در اين بخش، جريانات آبي ، نزولات جوي و شرايط آب و هوايي لزوم سرمايه‌گذاري هاي مناسب براي بهره برداري بهتر از اين قابليت‌ها را دوچندان كرده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، استان اردبيل با دارا بودن ‪ ۴/۴‬درصد اراضي زراعي كشور رتبه اول را در توليد عدس و راندمان توليد كلزا، رتبه دوم در توليد سيب زميني، رتبه سوم در توليد دانه‌هاي روغني و رتبه چهارم كشور در توليد محصول پنبه را دارد.

استان اردبيل به رغم استعدادهاي فراوان در بخش كشاورزي با مشكلاتي مواجه است كه درصورت رفع تنگناهاازتوانايي بالايي درتوليد محصولات زراعي برخوردار خواهد شد.

كارشناسان كمبود نهاده‌هاي كشاورزي بخصوص گراني ماشين آلات و فرسوده شدن تجهيزات موجود، تقسيم اراضي به قطعات كوچكتر، مشكلات اجراي طرحهاي يكپارچه سازي و عدم سرمايه‌گذاري لازم در زمينه مكانيزه كردن زراعت رااز جمله عوامل بازدارنده پيشرفت كشاورزي استان ذكر مي‌كنند.

اين كارشناسان استفاده نكردن بهتر از منابع آبي استان ، هدر رفتن بخش قابل توجهي از اين منابع ، فقدان صنايع تبديلي كشاورزي و انبارهاي مدرن را از جمله مشكلات ديگر كشاورزي استان اردبيل عنوان مي‌كنند.

علاوه براين درسالهاي اخير بواسطه شرايط جوي و حاكم شدن خشكسالي بر منطقه خسارات فراواني متوجه بخش كشاورزي استان مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا رييس سازمان جهادكشاورزي استان اردبيل گفت: اين استان با توليد سالانه بيش از سه ميليون تن انواع محصولات كشاورزي به ارزش شش هزار ميليارد ريال داراي قابليت‌هاي منحضر بفرد در زمينه كشاورزي در كشور است ولي به علت كم توجهي‌هاي گذشته هم‌اكنون فقط از يك سوم توانمندي بخش كشاورزي آن استفاده مي‌شود.

ناصر توكلي با اشاره به اين كه بخش كشاورزي اين استان در جايگاه واقعي خود قرارندارد افزود:رسيدن به جايگاه شايسته اين بخش نيازمند سرمايه‌گذاري مطلوب است و با اين وضعيت ، اعتبارات استاني جوابگوي نيازهاي آن نيست.

وي گفت: اين استان در مسير توسعه چاره‌اي جز توجه ويژه به سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي ندارد و براي رسيدن به جايگاه واقعي در اين عرصه بايد از قشر توليدكنندگان كشاورزي با فراهم كردن زيرساختها با هدف كلي بهره برداري بهينه از اراضي حمايت شود.

وي افزود: ريسك پذيري بخش كشاورزي در اين استان به علت وجود شرايط جوي پرنوسان بالاست و سرمايه‌گذاران چندان رغبتي براي سرمايه‌گذاري در اين بخش از خود نشان نمي‌دهند.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل توسعه شبكه‌هاي توزيع آب كشاورزي در اراضي پاياب سدهاي احداث شده استان و توسعه فرهنگ بيمه را از جمله راهكارهاي اساسي براي جبران و جلوگيري از حجم خسارت وارده به بخش كشاورزي در استان ذكر كرد و بنگاههاي زودبازده را فرصت طلايي براي بخش كشاورزي استان دانست كه اگر بدرستي هدايت شود از قابليت‌اي موجود درست استفاده خواهد شد.

وي همچنين افزود: بااحداث شبكه انتقال و توزيع آب پاياب سدهاي استان اردبيل ، ‪ ۶۰‬هزار شغل جديد در بخش كشاورزي اين استان ايجاد شده و ‪ ۸۰‬هزار هكتار از اراضي ديم به زمين‌هاي آبي تبديل خواهد شد.

وي گفت: اراضي پاياب سدهاي خداآفرين، يامچي، سبلان و احمدبيگلو و سد در دست احداث عمارت و كوثر نيازمند سرمايه‌گذاري بموقع و احداث شبكه‌هاي انتقال و توزيع آب هستند تا سرمايه‌گذاري دولت در زمينه سدسازي به نتيجه مطلوب برسد.

توكلي با اشاره به موفقيت كشاورزان استان اردبيل در افزايش توليد گندم گفت: بارسنگين تامين امنيت غذايي كشور بر دوش كشاورزان است و اين قشر كم توقع نيازمند حمايت‌هاي جدي هستند.

وي افزود: خوشبختانه در دولت نهم و در استان اردبيل كشاورزي به عنوان محور توسعه تعيين شده به طوري كه ميزان اعتبارات بخش كشاورزي اين استان در سال‌هاي اخير بنحو قابل ملاحظه‌اي افزايش يافته است .

وي همچنين با اشاره به وجود ‪ ۴۴‬هزارنفرافراد جوياي كار در استان اردبيل گفت: به علت وجود قابليتهاي لازم در بخش كشاورزي استان و براساس برآوردهاي كارشناسي ، با سرمايه‌گذاري و حمايت جدي از بخش كشاورزي استان مي‌توان براي همه اين افراد جوياي كار شغل پايدار ايجاد كرد.

وي سهم امسال بخش كشاورزي استان در اشتغال زايي براي بيكاران را سه هزار و ‪ ۹۷۰‬نفر ذكر كرد و ميزان توليد گوشت قرمز در استان را ‪ ۴۲‬هزار و ‪ ۷۰۰‬تن، شير خام ‪ ۴۰۷‬هزار و ‪ ۶۰۰‬تن ، گوشت مرغ ‪ ۲۲‬هزار تن ، تخم مرغ شش هزار و ‪ ۴۰۰‬تن و عسل را دو هزارو ‪ ۸۰۰‬تن درسال پيش بيني كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مدير ترويج و نظام بهره‌برداري سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل هم رونق بخش كشاورزي استان را در گرو ارتقا مهارت هاي علمي كشاورزان دانست.

عباس بخشعلي زاده افزود: براين اساس امسال افزايش مهارت و دانش كشاورزان استان براي جلب مشاركت و همكاري براي رسيدن به خودكفايي در توليد محصولات كشاورزي مورد توجه قرار گرفته است.

وي، تدوين و اجراي طرح مديريت جامع توليد و حفاظت از محصولات كشاورزي در استان را حركت مثبتي در اين مسير برشمرد و گفت: كشاورزان براي توليد محصولات سالم و عاري از هرگونه بقاياي سم و كود براي تضمين سلامت توليد و مصرف‌كننده در يك فصل كامل زراعي زير پوشش آموزش‌هاي لازم قرار مي‌گيرند.

وي كاهش هزينه‌هاي توليد و افزايش درآمد، توانمند شدن كشاورزان و كارشناسان ، تبديل كشاورزان به مديران مزارع و برقراري ارتباط عملياتي پويا بين كشاورز، مروج كشاورزي و محققان را از برنامه‌هاي اولويت دار اين مديريت ذكر كرد.

وي گفت: در طرح‌هايي مدون كارشناسان واحدهاي مختلف سازمان جهاد كشاورزي استان بعنوان عوامل توسعه‌دهنده كشاورزي با همكاري كشاورزان محلي مشاركت كننده در طرح نسبت به مساله يابي اقدام كرده و پس از يافتن پاسخ‌هاي لازم فن‌آوري‌هاي جديد كه سازگاري آن با محيط به اثبات رسيده را به كشاورزان محلي توصيه مي‌كنند.

كارشناسان، سرمايه‌گذاري و برنامه ريزي درجهت گسترش صنايع تبديلي ايجاد انبارهاي مدرن،افزايش صادرات، مهار آبهاي سطحي و نيز مكانيزه كردن و تامين نهاده‌ها را راهگشاي توسعه كشاورزي استان مي‌دانند.

آنها معتقدند در صورت تسريع در اجراي پروژه‌هاي كنترل آبهاي سطحي و تامين آب مورد نياز اراضي ، رشد كشاورزي در استان چشمگير خواهد شد.

به گفته اين كارشناسان مكانيزه كردن كشت و زرع، ايجاد سيستم فعال در جهت تهيه و توزيع بموقع نهاده‌هاي كشاورزي و ماشين آلات ونيز ارايه بذور اصلاح شده و پر محصول به كشاورزان از جمله راهكارهاي رفع مشكلات مي‌باشند.

آنها گسترش صنايع و بالا بردن راندمان توليدات كشاورزي، ترويج يافته‌هاي علمي و ارتقا سطح آگاهي و مهارتهاي فني كشاورزان را عوامل مهمي در راستاي كشاورزي منطقي ذكر مي‌كنند.

به گفته آنها نقش دولت در تشويق و حمايت از زارعين به يكپارچه‌سازي اراضي و جلوگيري از خرد شدن آنها و نيز برنامه‌ريزي در جهت افزايش درآمد شاغلين بخش كشاورزي به منظور از بين بردن انگيزه مهاجرت آنان بايد پر رنگتر شود.

آنان معتقدند درصورت احيا و مرمت باغات و توسعه آبخيزداري و نيز استفاده از نيروهاي تحصيل كرده شاهد كشاورزي بهتر،راندمان توليد بيشتر و در نتيجه استان آبادتري خواهيم بود.ك/‪۴‬
 سه شنبه 21 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن