واضح آرشیو وب فارسی:پیام نور: اختصاص 810 پايگاه به طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان
رييس آموزش و پرورش سازمان استثنايي گفت: پيش بيني مي شود در 810 پايگاه و در 640 شهر و روستا بالاي 900 هزار نفر دانش آموز تحت پوشش اين طرح قرار بگيرند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، سيد محمد طباطبايي رييس آموزش و پرورش سازمان استثنايي وزارت آموزش و پرورش در نشست خبري اجراي طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي نوآموزان بدو ورود به دبستان گفت: امسال پانزدهمين سال برگزاري طرح سنجش در مدارس كشور است با اين تفاوت كه امسال 12 روز زودتر برگزار مي شود.
وي با اشاره به دلايل برگزاري زودتر طرح سنجش افزود: كاهش مدت زمان اولياء دانش آموزان از شروع ثبت نام موقت دانش آموز تا طرح سنجش و ملاحظه مناطق محروم از دلايل مهم برگزاري زود هنگام اين طرح است.
طباطبايي خاطرنشان كرد: به منظور ثبت دقيق معاينه ها، براي هر پايگاه سنجش سلامت مربي بهداشت پيش بيني شده است.
وي با بيان اينكه امسال نيز مانند سنوات گذشته طرح در دو مرحله اجرا مي شود، خاطر نشان كرد: ارزيابي مقدماتي و غربالگري كه در طي آن نوآموزان بعد از دريافت معرفي نامه از مدرسه محل سكونت خود به پايگاه درماني طرح سنجش مراجعه كرده و تحت معاينات شنوايي، بينايي، آمادگي براي تحصيل و اوتيسم (اختلالات رفتاري) قرار ميگيرند.
وي ابراز داشت: در صورتي كه در پايگاه طرح سنجش مورد مشكوكي در نوآموز ديده شود به مراكز تخصصي ارجاع داده خواهد شد كه در آنجا با توجه به نيروهاي متخصص ابزار و امكانات دقيق تري براي آن ارائه ميشود.
وي افزود: با توجه به رويكرد آموزش و پرورش و وزرات بهداشت امسال قرار است در مراكز درماني، خدمات توان بخشي و آموزش عمده دانش آموزان انجام شود.
وي با اشاره به آمار سال گذشته طرح سنجش اذعان كرد: سال گذشته 900 هزار دانش آموز در طرح سنجش قرار گرفتند كه از بين آن ها 83 درصد در مرحله اوليه به مدارس عادي مراجعه كردند. 17 درصد به مراكز تخصصي ارجاع داده شده كه با توجه به معاينات و توصيه هاي بهداشتي و امور مشاوره اي 5/16 درصد دوباره به مدارس عادي معرفي شدند و در اين ميان فقط نيم درصد به مدارس استثنايي رفتند.
وي با بيان اينكه عمده رويكرد اين طرح جداسازي نيست بلكه شناخت تفاوت هاي ميان دانش آموزان است تصريح كرد: مداخله به هنگام و زودهنگام همچنين تشخيص به موقع بيماري هاي كودكان در معرض خطر از جمله اهداف اين طرح است.
وي ادامه داد: جلوگيري از هدررفتن سرمايه هاي فرهنگي ، جلوگيري از افت تحصيلي تأمين بهداشت رواني خانواده ، جاي دهي صحيح دانش آموزان و هدايت آن ها به مدارس با توجه به شناخت استعدادشان از ديگر اهداف اين طرح است.
طباطبايي ذكر كرد: بر اساس آمار بين المللي در هر كشور 10 تا 12 درصد دانشآموزان دير آموز هستند كه اين شناخت به موقع اين افراد براي باز آموزي، هدايت آموزشي و بررسي شيوع اختلالات بدو ورود به مدرسه ضروري است كه دسترسي به اطلاعات ارزشمند در زمينه اطلاعات بهداشتي در يك شناسنامه به صورت محرمانه در نزد مدير مدرسه محفوظ مي ماند.
وي با اشاره به اجراي اين طرح ذكر كرد: اين طرح در مرحله اول تا پايان مردادماه و در صورت نياز تا شهريور انجام مي شود.
طباطبايي خاطرنشان كرد: پيش بيني مي شود در 810 پايگاه و در 640 شهر و روستا بالاي 900 هزار نفر دانش آموز تحت پوشش اين طرح قرار بگيرند.
وي افزود: يكي از شرايط ثبت نام دانش آموزان براي ورود به مدرسه تكميل شناسنامه سلامت است.
وي به اوليا توصيه كرد: در هفته هاي آغازين به مراكز سنجش مراجعه كنند و كار خود را به سال هاي بعد نياندازند.
وي با بيان اينكه اين پايگاه ها در سه بخش فعاليت مي كنند گفت: پايگاه الف در حدود 39 تا 42 نفر را در روز بايد معاينه و پايگاه ب 26 تا 29 نفر و پايگاه ج 13 تا 14 نفر را در روز بايد ويزيت كند.
وي در خاتمه افزود: در صورتي كه تعداد مراجعه كنندگان در هر پايگاه از حد نصاب پايين تر باشد پايگاه تعطيل مي شود.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پیام نور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]