واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: انتقادات كارتر عليه بوش
سحاب فاطمي
جيمى كارتر،رئيس جمهور اسبق ايالات متحده آمركيا هم اكون به يكى از اصلى ترين منقدان سياست خارجى بوش پسر تبديل شده است.كارتر اخيرا كتاب جنجالى خود را در خصوص لابى صهيونيسم منتشر نموده است .سفر اخير كارتر به فلسطين اشغالى و ديدار وى بامقامات حماس نيز از سوى بسيارى از نومحافظه كاران افراطى با اعتراض مواجه شده است.كارتر كه در دوران رياست جمهورى خود ودر عرصه عمل نتوانست دكترين حقوق بشر با تبيين نمايد،هم اكنون سعى دارد كارتريسم را در عصر ظهور تفكرات نومحافظه كارانه به مصه ظهور برساند.اليته بايد اذعان نمود كه كارتر در اين خصوص گامهاى موثرى برداشته است،اما اين گامها با توجه به عدم همراهى ديگر اعضاى حزب دموكرات و روابط پشت پرده اعضاى ارشد اين حزب با باندهاى صهيونيستى و كارتلهاى مختلف امكانپذير نخواهد بود.
معروف به جيمى كارتر در سال 1976 به عنوان نامزد حزب دموكرات ايالات متحده آمريكا در انتخابات رياست جمهورى ايالات متحده آمريكا شركت كرد و جرالد رودولف فورد رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا را از ادامه راه و دومين حضور در كاخ سفيد بازداشت.
كارتر رپيس جمهورى ايالات متحده آمريكا در دوران زمامدارى اش از همان ابتدا مجبور شد براى اجراى برنامه هايش با كنگره ايالات متحده آمريكا وارد يك مبارزه نفس گير شود. نارضايتىهاى عمومى از تورم بى سابقه اقتصادي، صفهاى طولانى در مقابل پمپ بنزينها و بحران سياسى واشينگتن بر سر گروگانهاى آمريكايى در ايران نيز از جمله ديگر مشكلات فراروى كارتر بودند.ميانجيگرى در اولين تلاش براى برقرارى صلح ميان فلسطينىها و اسرائيلىها كه به پيمان كمپ ديويد ميان مصر و اسرائيل منتهى شد، از جمله دستاوردهاى سياست خارجى كارتر به حساب مىآيد. انعقاد قرارداد با چين و امضاى توافقنامههاى مربوط به كانال پاناما نيز از جمله ديگر موفقيتهاى وى در اين عرصه به حساب مىآيند.
وى در مبارزات انتخاباتى اش در سال به شدت سياستهاى رونالد ريگان ، رقيب اصلى اش از حزب جمهوريخواه ايالات متحده آمريكا را مورد انتقاد قرار داد و تاكيد كرد كه در صورت انتخاب شدن وى به عنوان رئيس جمهور آمريكا خطر جنگ بار ديگر بر روى اين كشور سايه خواهد افكند و حقوق بشر نيز مورد تعدى قرار مىگيرد.
رئيس جمهورى پيشين امريكا با اذعان به نقض حقوق بشر توسط رژيم صهيونيستى ، محاصره نوار غزه را يكى از مصاديق جنايت عليه بشريت در جهان امروز بر شمرده است. كارتر در اين خصوص معتقد است:
“ اقدام اسرائيل در محاصره نوار غزه ، كه با تسلط حماس بر اين منطقه آغاز شده است، يكى از موارد مهم نقض حقوق بشر در جهان امروز است.”
وى كه جايزه صلح نوبل را در سال دو هزار و دو به خود اختصاص داد ، از كشورهاى اروپايى خواست تا زمينه تشكيل دولت آشتى ملى را در فلسطين ايجاد كنند.
جيمى كارتر از از رهبر آينده اين كشور خواسته است كه به طور علنى متعهد شود شكنجه زندانيان توسط نيروهاى آمريكايى در سطح جهان تكرار نخواهد شد. كارتر كه اخيرا در يك جشنواره ادبى در ولز سخن مىگفت، ابراز اميدوارى كرد كه رئيس جمهورى آينده آمريكا همواره و در سطح جهان اجازه ندهد كه اين كشور زندانيان را شكنجه كند. كارتر همچنين از سياستگذاران كشور متبوعش خواست از توافقنامههاى بين المللى كه واشنگتن در تدوين و تصويب آنها دخيل بوده است، تبعيت كنند. سازمان مركزى اطلاعات آمريكا(سيا) ماه فوريه به استفاده اين سازمان از روش القاى حس غرق شدن كه نوعى شكنجه محسوب مىشود، در روند بازجويى از سه تن از زندانيان خود اقرار كرد. اين رد حاليست كه بسيارى از دموكراتها از جمله نانسى پلوسي،رئيس كنگره ايالات متحده آمركيا در جريان شكنجه هاى شديد و وحشتناك در گوانتانامو و ديگر زندانهاى مخفى آمريكا در دوران بوش بوده و در اين خصوص سكوت نموده اند.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]