واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چهار ميليون واحد مسكوني ناپايدار در كشور وجود دارد
مشهد - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان مسكن و شهرسازي استان خراسان رضوي گفت: در حال حاضر چهار ميليون واحد مسكوني ناپايدار يا با مقاومت كم در كشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مجيد توتونچي ظهر امروز در همايش يكروزه " بازيافتهاي فرسوده شهري " كه با حضور شهردارن استان و در مكان سازمان مسكن و شهرسازي استان خراسان رضوي برگزار شد، افزود: در حال حاضر سه هزار و 500 هكتار بافت فرسوده و 400 هزار واحد ساختماني در بحث شهري و روستايي كشور وجود دارد كه در صورت عدم رسيدگي و ترميم مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد.
رئيس سازمان مسكن و شهرسازي استان خراسان رضوي ترميم بافت هاي فرسوده را يكي از وظايف سازمان مسكن و شهرسازي عنوان كرد و گفت: شهرداري ها بازوي اجرايي طرحهاي مديريت شهري دولت هستند كه به عنوان نماينده دولت در اين حوزه فعاليت مي كنند.
توتونچي اجراي طرح احياي بافت هاي فرسودده را از جنس مديريت شهري خواند و تصريح كرد: اعتقاد سازمان بر اين است كه شهرداري ها به جد مورد حمايت قرار گيرند و اين جمع بندي حاصل شود كه قوانين مصوب دولت از طريق شهرداري ها به اجرا برسد.
وي جمعيت كنوني كشور را 70 ميليون نفر با نرخ رشد 6/1 درصد اعلام كرد و اظهار داشت: با رشدي نزديك به 6/3 درصد تعداد خانوارهاي كشور به 5/17 ميليون خانوار رسيده و به عبارتي به ازاي تولد يك نفر، دو خانوار در كشور تشكيل مي شود كه نياز به اشتغال و مسكن دارد.
توتونچي افزود: سازمانهاي مسكوني در حال حاضر 16 ميليون واحد مسكوني با نرخ رشد چهار درصد توليد مي كنند و به ازاي هر خانوار 6/3 تا 4 درصد رشد در بخش توليد مسكن وجود دارد.
وي ازدواج هاي جديد در هر سال را 800 هزار ازدواج عنوان كرد و از سير صعودي ازدواجها تا سال 1391 به يك ميليون ازدواج در سال خبر داد.
اين مسئول تعداد مسكن ساخته شده در سال 84 را 850 هزار مسكن اعلام كرد و اظهار داشت: با رشد ميزان ازدواج در كشور و نياز به مسكن، توليد ساختمان توسط مردم و شركت هاي خصوصي به عنوان راهكار عملي جهت رفع مشكلات در اين حوزه مي باشد.
توتونچي بي توجهي به بافتهاي فرسوده را هزينه ساز دانست و اظهار داشت: اگر نسبت به بافتهاي فرسوده بي توجه باشيم هزينه هايي را در بخشهاي رو بنايي و زير بنايي به كشور تحميل مي كند.
وي يكي از دغدغه هاي اجرايي پروژه هاي مسكوني شهري را ايجاد تاسيسات زير بنايي دانست و افزود: اگر اين پروژه ها در قالب پروژه هاي بهسازي شهري و در داخل شهر انجام شود به علت وجود تاسيسات زير بنايي، هزينه كمتري صرف مي شود و پروژه ها با سرعت بيشتري به انجام مي رسد.
توتونچي احياي بافتهاي فرسوده را فرصتي براي سرمايه گذاري دانست و اظهار داشت: اگر شهرداريها از منظر بهسازي و نوسازي به اين طرح بنگرند از لحاظ سرانه هاي تراكمي، اسكان بيشتر، ايمن سازي ساختمانها و حتي ايجاد در آمد براي شهرداري ها حائز اهميت بود حتي در مسائل عمراني شهرها مشكلاتي رفع مي شود.
حسن علي رجب زاده مدير شهرسازي سازمان مسكن و شهرسازي استان خراسان رضوي نيز در اين همايش افزود: بر طبق طرح شهرسازي معماري ايران محدوده هاي عملياتي مشخص شده و از لحاظ قانوني كمبودي وجود ندارد.
رجب زاده ورود به فاز اجرايي طرح بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهرها را مستلزم همت شهرداران و مردم دانست و اظهار داشت: آيين نامه اجرايي تشكيل دفاتر نوسازي شهري در شهرها، به شهرستانها ابلاغ شده و بر تشكيل دفاتر و اجراي طرح در شهرستان هايي كه بافت فرسوده يا در شرف فرسايش دارند تاكيد شده است.
وي در پايان هدف از برگزاري اين همايش را هماهنگي، هم انديشي و تبادل نظر و افكار در مورد بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده عنوان كرد.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]