واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مقام مسئول خواستار تاسيس صندوق حمايت از فن آفرينان شد
به گزارش ايرنا، قاسم مصلحي به روابط عمومي وزارت علوم گفت: در حال حاضر يكي از مشكلات شركتها و موسسات دانش بنيان مستقر در پاركها و مراكز رشد واحدهاي فناوري، عدم وجود حمايت مالي كافي براي به نتيجه رساندن ايده ها و تجاريسازي آنها است.
وي افزود: در اين راستا، ايجاد صندوقي توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كه به ارائه كمكها و خدمات حمايتي مادي و معنوي از فن آفرينان حقيقي و حقوقي بپردازد، نقش ارزندهاي در جهت شكوفايي امور تحقيقاتي و فناوري و جهت دهي منافع پژوهشي و فناوري كشور خواهد داشت.
مصلحي ادامه داد: اين صندوق با حداقل يكهزار ميليارد ريال ميتواند تاسيس گردد و با ارائه تسهيلات به واحدهاي فناوري، كمكهاي مالي فراواني را به آنان ارائه كند؟ البته در زمينه اخذ وثايق و ضمانتها بايد سياستي اعمال گردد كه شركتها و موسسات دانش بنيان براي دريافت آن با مشكل مواجه نشوند رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان همچنين به نبود قوانين و مقررات مربوط به فناوري در كشور اشاره كرد و اظهار داشت:يكي از موانع پيش روي كسب و كارهاي دانش بنيان، عدم وجود قوانين حمايتي لازم براي توسعه و حمايت از اين بنگاهها است.
مصلحي گفت: در بسياري از كشورهاي توسعه يافته با وضع قوانين و مقررات لازم براي واحدهاي فناوري كوچك و متوسط اقدامات مناسبي در جهت ارتقاي سطح تواناييهاي شركتها و موسسات دانش بنيان شده است.
وي افزود: وجود قوانين حمايتي در اين كشورها، معيارهاي قانوني لازم در زمينههايي همچون مشاوره، ارائه خدمات اطلاعاتي، همكاريهاي بين بنگاهي، منطقي كردن فعاليت ها، تحقيق وتوسعه و نوآوري را فراهم ميكند.
اين مقام مسوول اظهار داشت: از نظر رقابت نيز قوانين ويژهاي در زمينه يارانه ها، ضمانت ريسك وموارد مرتبط ديگر براي حمايت از كسب و كارهاي دانش بنيان تدوين شده است تا مشكلات ساختاري ومسائلي كه اين كسب و كارها با آنها مواجه ميباشند را برطرف سازد.
مصلحي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه در سالهاي گذشته اقدام هاي مناسبي در جهت تصويب قوانين حمايت از فعاليتهاي فناورانه در ايران شده است، گفت: از جمله اين قوانين ميتوان به ماده ۴۷قانون برنامه چهارم توسعه كشور اشاره كرد؟ هر چند هنوز خلاء ناشي از كمبود قوانين حمايتي احساس ميشود كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ميتواند با برنامه ريزي مناسب در سال نوآوري و شكوفايي پيگير تصويب قوانيني همچون قانون پارك ها و مراكز رشد علم و فناوري، تبديل ماده ۴۷قانون برنامه چهارم توسعه كشور به يك قانون دائمي و قانون حمايت از كسب و كارهاي دانش بنيان باشد.
رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان همچنين بر ضرورت ايجاد شركت توسعه و تجهيز آزمايشگاهها وكارگاهها در كشور تاكيد و عنوان كرد: وجود امكانات و تجهيزات آزمايشگاهي و كارگاهي از موارد ضروري انجام فعاليتهاي تحقيقاتي و فناوري است.
وي افزود: بدين منظور تامين تجهيزات براي دانشگاهها و مراكز پژوهشي بايد در دستور كار جدي قرار گيرد اما از آنجا كه وارد كردن وسايل آزمايشگاهي از خارج از كشور موانع وجود دارد، پيشنهاد ميشود شركتي در اين راستا تاسيس و از همه پتانسيلهاي موجود در كشور براي توليد و توسعه تجهيزات استفاده شود.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]