واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش بافتهاي فرسوده شهري مطرح شد: 64درصد بافتهاي فرسوده خراسان رضوي متعلق به شهر مشهد است شهرداريها بدون كمك دولت قادر به تامين هزينههاي نوسازي نيستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
رييس سازمان مسكن و شهرسازي خراسان رضوي گفت: شهرهاي بزرگ استان داراي 3 هزار و 500 هكتار بافت فرسوده است كه 2 هزار و 250 هكتار از اين مساحت، متعلق به مشهد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، مهندس مجيد توتونچي صبح امروز در همايش بافتهاي فرسوده شهري كه در محل سازمان مسكن و شهرسازي استان برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: طبق طرحهاي موجود تفصيلي، با اجراي طرحهاي نوسازي و بهسازي در بافتهاي فرسوده استان، 400 هزار واحد ساختماني جديد احداث خواهد شد.
وي نوسازي بافتهاي فرسوده را وظيفهاي شرعي و وجداني دانست و تصريح كرد: احياي بافتهاي فرسوده به لحاظ جلوگيري از خسارتهاي گسترده جاني و مالي ناشي از بلاياي طبيعي، مانند فاجعه بم از اهميت بالايي برخوردار است.
توتونچي با بيان اينكه اصليترين مشكلات در روند بازسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده استان، عدم رغبت مردم و مشكلات متداول در روند ساخت و سازهاي جديد است، اظهار كرد: متاسفانه عدم نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده، خدماترساني به اين مناطق را با مشكل مواجه كرده است.
وي تصريح كرد: متاسفانه نيمه شرقي شهر مشهد به لحاظ دارا بودن بافتهاي فرسوده بسيار و پيشرفت كند پروژههاي نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده چهرهاي متفاوت با ديگر نيمه شهر دارد.
وي گفت: ايجاد مشكلات ناشي از ايجاد تاسيسات زير زميني و زير ساختهاي شهرسازي در اين مناطق از ديگر عوامل اجراي پروژههاي نوسازي و بهسازي در بافتهاي فرسوده است.
رييس سازمان مسكن و شهرسازي خراسان رضوي با اشاره به ظرفيت سازيهاي قابل ايجاد در نتيجه اجراي پروژههاي نوسازي و بهسازي در بافتهاي فرسوده شهري، عنوان كرد: سرانههاي تراكمي، ايمنسازي بافتهاي فرسوده و استفاده از كاربريهاي پيش بيني شده در بافتهاي نوسازي شده چه براي شهرداريها و چه براي بخش خصوصي در آمدزايي مناسبي خواهد داشت.
توتونچي با تاكيد بر ضرورت همكاري سازمان مسكن و شهرسازي با شهرداريها خاطر نشان كرد: شهرداريها در حال حاضر خصوصا در شهرهاي كوچك بدون كمك دولت قادر به تامين هزينههاي اجرايي طرحهاي نوسازي نيستند.
وي با اشاره به مطالعه و آشنايي متخصصان ايراني با شيوههاي مقاوم سازي در كشورهاي زلزله خيز گفت: با استفاده از دانش اين متخصصان ميتوانيم ساختمانهاي احداث شده در بافت شهري و روستايي را مقاوم سازي كنيم.
در ادامه اين همايش احمد نوروزي، مدير عامل سازمان عمران و مسكنسازان شرق اظهار داشت: مهمترين قسمت در روند نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده ورود و مشاركت مردم در اين امر است.
نوروزي گفت: با مشاركت مردم ميتوان به راحتي اصليترين بخش پروژههاي نوسازي يعني آزاد سازي عرصه را در كوتاهترين زمان و با كمترين هزينه به انجام رساند.
وي خاطرنشان كرد: با پشتيباني شهرداري، دولت و مشاركت مالكان بافتهاي فرسوده، دارندگان سرمايههاي خرد، مشاوران پيمانكاران و صاحبان صنوف ميتوان بزرگترين پروژههاي عمراني را در نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده اجرا كرد.
نوروزي با بيان اينكه اصليترين مشكل در روند اجراي پروژههاي نوسازي و بهسازي، نداشتن برنامه اجرايي براي به كارگيري سرمايههاي مردمي است، عنوان كرد: گرچه بافتهاي فرسوده خود بهترين فرصتها را ايجاد ميكند، اما مديريت غير اصولي و غير منسجم و عدم بهره برداري مفيد از پتانسيلهاي موجود در بافتهاي فرسوده همواره منجر به فرصتسوزي در اين بخش شده است.
مدير عامل شركت عمران و مسكن سازان شرق گفت: متاسفانه نداشتن برنامه اجرايي مناسب باعث فرار سرمايه از كشور ميشود و ما امروز شاهد استفاده از سرمايههاي ايراني در خارج از كشور به عنوان مثال ساخت برجهاي دبي هستيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]