تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816714501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آلودگي محيط زيست تاوان سنگين توسعه شتاب‌زده، زمين به حمايت نياز دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آلودگي محيط زيست تاوان سنگين توسعه شتاب‌زده، زمين به حمايت نياز دارد
كره زمين در ميان مجموع كاينات در جهان تاكنون به‌عنوان تنها مكان قابل سكونت براي انسان شناخته شده است و از ميان گستره اين سياره وسيع فقط بخش بسيار محدودي شرايط مساعد براي ادامه حيات اشرف مخلوقات را دارد.

حدود سه چهارم از سطح كره زمين را گستره‌هاي وسيع آبي شامل اقيانوس‌ها ، درياهاي آزاد و درياچه‌ها تشكيل مي‌دهند و بخش وسيعي از خشكي‌هاي اين سياره را نيز بيابان‌هاي بي‌آب و علف و يا زمين‌هاي يخ بسته پوشانده‌اند و شرايط مناسبي براي زندگاني جانداران به ويژه انسان ندارند.

به گزارش خبرنگار ايرنا اين درحاليست كه به‌واسطه پيامدهاي زيست محيطي ناشي از توسعه شتاب زده و زياده‌خواهي‌هاي انسان دوران حاضر از ميان اين سرزمين‌هاي قابل سكونت عرصه براي زندگي نه تنها خود بشر بلكه براي ساير جانداران روز به روز تنگ‌تر مي‌شود.

كم توجهي به رعايت مسايل زيست محيطي از نيم قرن گذشته با ايجاد پيامد هاي نامطلوب در آب ، خاك و هوا به عنوان اصلي‌ترين منابع تامين زندگي و غذا سلامتي انسان‌ها را به خطر انداخته است.

اين پيامدها با تلاش‌هاي علمي بشر براي افزايش ميزان توليد مواد غذايي به منظور پاسخگويي به افزايش روز افزون جمعيت به آرامي شروع شده و به همين دليل تاثيرات آن براي انسان ناملموس بوده است.

چاله‌ها ، خرابه‌ها و حاشيه راه‌هاي منتهي به روستاها به مكان‌هاي انباشت روزانه صدها كيلوگرم زباله از قبيل بطري‌هاي پلاستيكي ، قوطي‌هاي كنسرو ، خرده شيشه و ديگر پس مانده‌هاي غذايي تبديل شده‌اند كه دامنه آن‌ها به داخل روستاها و از طرف ديگر به سوي زمين‌هاي كشاورزي گسترده مي‌شود.

علاوه بر پساب‌ها ، گازها و دودهاي هزاران كارخانه و واحد توليدي روزانه حجم وسيعي از دود وسايل نقليه موتوري ، دود ناشي از سوزاندن زباله‌ها و لاستيك خودروها ، گرد و غبار معلق و تبخير شيرابه‌هاي زباله و فاضلاب وارد هوا و محيط زيست پيرامون ما مي‌شود.

دخالت بي‌رويه انسان در طبيعت، تصرف زيستگاه‌هاي حيات وحش، توسعه گردشگري طبيعت ، ورود بيش از حد دام به مراتع ، آتش سوزي در جنگل‌ها و مراتع، وجود صداهاي ناخوشايند و به دنبال آن بروز پديده‌اي مضر براي سلامتي انسان‌ها به نام آلودگي شنوايي ، آلودگي رودخانه‌ها براثر ورود پس‌آب‌هاي واحدهاي خدماتي و صنعتي ، رها شدن مواد پلاستيكي و نايلون در طبيعت آلودگي و فرسايش خاك ، تخريب جنگل‌ها و زمين‌هاي كشاورزي و ايجاد اختلال در امور زراعي از جمله هجمه‌هاي ناجوانمردانه به سياره زمين است كه توسط انسان‌ها شروع شده است و عواقب ناگوار آن نيز به خود آنان بر مي‌گردد.

مردم جهان ، گرامي داشت هفته محيط زيست را امسال با شعار ترك عادت به سوي كاهش اقتصاد كربني ، آغاز كرده‌اند اما اين موضوع مهم نبايد به يك شعار و به يك هفته محدود شود بلكه همه مردم و برنامه‌ريزان در دنيا دست به دست هم دهند تا كره زمين را از مسير خطرناكي كه در آن قرار گرفته است، نجات دهند.

مدير كل محيط زيست اردبيل مي‌گويد : براي انجام بسياري از كارها نياز به مصرف انرژي داريم كه ‪ ۹۰‬درصد آن در اغلب كشورها از طريق نفت و مشتقات آن و ‪ ۱۰‬درصد بقيه از طريق باد ، آب و نظاير آن تامين مي‌شود.

پرويز آراسته، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ضايعات نفت و مشتقات آن به شكل دود و ديگر ذرات آلاينده در محيط زيست و هوا پخش مي‌شود و گرايش به سوي مصرف زياد در جامعه مستلزم صرف انرژي بيشتر و درنتيجه ايجاد آلودگي بيش از اندازه است.

او گفت : ايجاد گازهاي گلخانه‌اي اولين پيامد نامطلوب آلودگي به واسطه مصرف مواد نفتي براي تامين انرژي است كه سبب از بين رفتن لايه ازن و افزايش دماي كره زمين مي‌شود و به هم خوردن وضعيت اقليمي ، خشكسالي ، طوفان‌ها و سيل‌هاي شديد ، فرسايش خاك ، آتش‌سوزي جنگل‌ها و نظاير آن را به دنبال دارد.

از سويي با كاهش لايه ازن اشعه‌هاي زيان‌آور به راحتي به سطح زمين مي‌رسند كه سبب مشكلات و بيماري‌هايي براي ساكنان اين كره از جمله سرطان پوست مي‌شود.

او مي‌گويد: با افزايش دماي كره زمين يخ‌هاي قطبي آب مي‌شوند و در صورت ادامه اين روند براثر بالا آمدن سطح آب اقيانوس‌ها و درياها بسياري از كشورها در آينده به زير آب خواهند رفت كه آن هم سبب افزايش مهاجرت‌ها ، كمبود آب و غذا و شروع جنگ‌ها خواهد شد.

آراسته، مي‌گويد : وظيفه هر انساني در اين دوران تلاش براي كاهش ميزان مصرف انرژي به منظور جلوگيري از اين پيامدهاي ناگوار است.

او معتقد است فراواني مواد نفتي نبايد عاملي براي زياد مصرف كردن آن باشد و هدف از كاهش مصرف اينگونه مواد جلوگيري از افزايش آلودگي محيط زيست است و حتي اگر هر فرد يك ليتر از مصرف بنزين روزانه خودرو خود را كم كند كمك موثري به كاستن از آلودگي‌هاي زيست محيطي كرده است.

وي مي‌گويد: احداث يك كارخانه و يا واحد توليدي در عين آنكه نياز جامعه براي ايجاد اشتغال و تامين مايحتاج عمومي است زياد مهم نيست اما مهمتر از آن پيشگيري از آلودگي يك رودخانه و يا پاكسازي يك رودخانه آلوده مي‌باشد.

او گفت : ترميم لايه ازن آن هم در صورت قطع عوامل تخريب‌كننده آن به سال ها زمان نياز دارد و احياي خاك در زمين‌هاي كشاورزي فرسايش يافته يك هزار سال طول مي‌كشد.

معاون مناطق مرطوب و نيمه‌مرطوب سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري ايران نيز گفت: پديده زيانبار تغييرات اقليمي در عصر حاضر گريبانگير كشورهاي مختلف دنيا شده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا علي اوسط منتظري ، افزود : تغييرات از لحاظ پراكنش ، شدت و ميزان بارندگي‌ها كه امروز در اغلب كشورهاي دنيا از جمله ايران مشاهده مي‌شود حاصل بي‌برنامگي و بي‌تدبيري در توسعه صنعتي كشورهاي پيشرفته دنياست.

او گفت: تخريب منابع طبيعي شامل جنگل‌ها و مراتع كه از پيامدهاي نامطلوب توسعه صنعتي غيراصولي است سبب بروز ناهنجاري‌هاي اقليمي و تغييرات آب و هوايي مي‌شود.

وي افزود: از منابع طبيعي بايد به‌گونه‌اي بهره‌برداري شود كه استفاده از آن استمرار داشته باشد و امكان برخورداري نسل‌هاي آينده نيز از اين منابع فراهم شود.

وي گفت: خداوند متعال در قرآن مجيد كه در بيش از يك هزار و ‪ ۴۰۰‬سال قبل بر پيامبر (ص) نازل شده فرموده است كه منابع طبيعي و كاينات بيهوده خلق نشده‌اند و قدر و اندازه در آفرينش آن‌ها در نظر گرفته شده است.

منتظري، گفت: اين همان توسعه پايدار است كه پس از گذشت ‪ ۱۴‬قرن دو هزار دانشمند اخيرا در مكاني جمع شدند تا اين موضوع را تبيين و بر در نظر گرفتن اين موضوع در برنامه‌ريزي‌ها تاكيد كنند.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل هم گفت : خشكسالي نتيجه تخريب منابع طبيعي و استفاده بدون برنامه از امكانات خداداي تجديدشونده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا ناصر توكلي، افزود: براساس بررسي‌هاي كارشناسان ، آب باران در زمين‌هاي مرتعي و جنگلي در مدت ‪ ۴۰‬دقيقه و در كشتزارها طي شش ساعت به زمين نفوذ مي‌كند اما در زمين‌هاي عريان و بياباني اصلا امكان نفوذ ندارد.

او گفت: به همين علت علمي يكي از پيامدهاي ناگوار پديده خشكسالي بروز سيل‌هاي ويرانگر مي‌باشد به ويژه در زمين‌هايي كه منابع طبيعي آن تخريب شده است.

وي افزود: بايد براي استفاده بهينه از منابع طبيعي برنامه‌ريزي اصولي ، صحيح و يك دست انجام گيرد و در اين صورت كشور ايران به‌ويژه استان اردبيل كه داراي عرصه‌ها و منابع طبيعي خدادادي زيادي است نقش بسيار مثبتي در توسعه و توليد محصولات كشاورزي و تامين امنيت غذايي مردم خواهد داشت.ك/‪۴‬ ‪۵۸۷/۶۱۸/۵۹۲‬
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 338]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن