واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: توسعه پايدار، آفت تخريب محيط زيست
واحد مركزي خبر: غلامحسين الهام در دومين روز از همايش حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه كشور، عنوان اين همايش را بسيار شورانگيز و اميدبخش دانست و از ارتباط محيط زيست با توسعه همه جانبه ابراز نگراني كرد.
وي افزود: آنچه ما را نگران مي كند مطرح شدن كلمه تعالي و كشيده شدن آن به دامنه توسعه پايدار است.
الهام در ادامه به قوانين محيط زيست كشور اشاره كرد و افزود: وضع و اجراي قوانين جمهوري اسلامي ايران در زمينه محيط زيست، بسيار مثبت است و ما حتي به كنوانسيون هاي بين المللي ملحق شده ايم.
وزير دادگستري با بيان اين كه اصل 50 قانون اساسي حفظ محيط زيست را به عنوان يك وظيفه همگاني در نظر گرفته است؛ گفت: بر اساس اين قانون فعاليت هاي مخرب اقتصادي جزو خطوط قرمز و ممنوع در نظر گرفته شده است.
وي گسترش مراكز علمي و دانشگاهي را از ديگر اقدامات نظام جمهوري اسلامي ايران در حفظ و صيانت از محيط زيست برشمرد و افزود: در ساير دانشگاهها نيز اين رشته گنجانده شده است.
الهام بر توجه كامل دولت و رئيس جمهور به حفاظت از محيط زيست اشاره كرد و گفت: رئيس جمهور شخصا از طرح هاي عمراني و صنعتي كه براي محيط زيست مشكل ساز باشد جلوگيري مي كند.
وزير دادگستري گفت: با وجود تمام اقدامات انجام شده در مقوله محيط زيست، متاسفانه هنوز وضع نگران كننده و دغدغه ها همچنان باقي است.
الهام درباره ريشه يابي مشكلات موجود بر سر راه حفاظت از محيط زيست از استادان و آسيب شناسان، جرم شناسان، كيفرشناسان و كارشناسان علوم انساني خواست معضلات را علت يابي كنند تا گام هاي بلندتري در اين زمينه برداشته شود.
وي افزود: موضوع محيط زيست اگرچه در ابعاد فني و تجربي حائز اهميت است؛ اما نبايد از ارتباط انسان با محيط زيست غافل شد و بايد آن را به طور جدي در دامنه علوم انساني جاي داد.
وزير دادگستري گفت: بعد از حادثه چرنوبيل و آلوده شدن آب هاي بين المللي، بحث محيط زيست مورد توجه جهانيان قرار گرفت و كنوانسيون هايي در اين زمينه تدوين شده است اما قدرت هاي بزرگ از تن دادن به اين قوانين ممانعت مي كنند.
الهام با بيان اين كه كشورهاي جهان در موضوع حفاظت از محيط زيست نيز همانند موضوع هسته اي گام بر مي دارند گفت: در بحث هسته اي مي بينيم كه جهان از تبعيض غيرقابل توجيه و ناروا رنج مي برد.
وي اضافه كرد: اين قبيل كشورها از يك طرف خود را از هرگونه كنترل و نظارت مبرا مي دانند و از طرفي خود را قيم ديگر كشورها مي خوانند و اين موضوع رنجشي سنگين بر جامعه بشري امروز است.
وزير دادگستري در ادامه به دو نگاه جهاني درباره محيط زيست در دنيا اشاره كرد و گفت: نگاه اول نگاه سلطه جويانه يا نگاه شيطاني و استكباري است و نگاه دوم نگاه مسئولانه است كه طبيعت را جلوه و آيينه اي از نشانه هاي خدا مي داند.
الهام با بيان اين كه انسان خليفه خدا و قيم طبيعت است نه مالك جهان و بايد امانت دار و حافظ طبيعت باشدگفت: اگر نگرش انسان اصلاح نشود و خود را مالك طبيعت بداند ديگر طبيعت از دست انسان گريزي نخواهد داشت.
وزير دادگستري در پايان با اشاره به اين كه بايد فرهنگ حفظ محيط زيست در باورهاي فكري و فلسفي ما بنشيند خاطرنشان كرد: طبيعت مادر انسان است و انسان در آغوش مادر احساس آرامش مي كند.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]