واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مقصود معاون ارشاد از طعنه به مدير فارس چه بود؟
شماري معاون حقوقي جديد احمدينژاد را مؤثر ميدانند كه گويا به تازگي اخباري عليه او در بخش ويژه خبرگزاري فارس منتشر و ناشي از اختلاف شديد جمعيت ايثارگران با رحيمي دانسته شده بود. نوشته يكي از وبلاگهاي شديدا حامي دولت نيز اين گزينه را تقويت ميكند.
پس از رفع «توقيف سه روزه خبرگزاري فارس»، اين خبرگزاري به انتشار مصاحبههاي گوناگون با چهرههاي مختلف از رئيس فراكسيون اصلاحطلبان گرفته تا برخي مديران استاني ارشاد عليه اين اقدام وزارت ارشاد پرداخت.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، اين رويه البته باعث شد، ملكيان، معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد نيز روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاري مهر، به شدت به «فارس» حمله كرده و حتي مديرعامل كنوني آن را زير سؤال ببرد.
وي با اظهار اينكه «مديرعامل جديد فارس رسميت ندارد»، گفت:شرط مديرعاملي يك خبرگزاري، دارا بودن دستكم پنج سال سابقه مديريت اطلاعرساني يا مديرمسئولي يا سردبيري با تأييد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است. اگر مديرعامل به هر دليلي از فعاليت در خبرگزاري كنار برود يا كنار گذاشته بشود، مديرعامل جديد، پيش از اينكه فعاليت خودش را شروع كند، بايد به هيأت نظارت معرفي شود و هيأت، شرايط فوق را با شرايط آن فرد تطبيق دهد و چنانچه مطابقت داشت، موافقت خودش را با مديريت او اعلام كند.
وي گفت: وزارت ارشاد رأساً و حتي بدون مجوز هيأت نظارت بر خبرگزاريهاي غيردولتي، ميتواند فعاليت خبرگزاري را به حالت تعليق درآورد، اما ما چنين كاري را درباره خبرگزاري فارس نكردهايم و با توجه به اينكه هيأت نظارت و وزارت ارشاد اين همراهي بزرگ را كرده است، انتظار داريم دوستان هم قانون را حرمت بگذارند. به هر حال از نظر هيأت نظارت بر خبرگزاريهاي غيردولتي، هنوز مديريت آقاي مقدمفر بر خبرگزاري فارس رسميت ندارد، چون مديرعاملي به ما معرفي نشده است.
معاون ارشاد افزود: ما درباره خبرگزاري فارس اين مسائل را اغماض كردهايم و من تأسف خودم را اعلام ميكنم، پس از اينكه يك مرجع قانوني تصميمي را ميگيرد و آن را ابلاغ ميكند، اين ابلاغيه مورد قبول واقع نميشود و آن خبرگزاري تا ساعت 11:30 روز بعد خبر منتشر ميكند و تازه پس از اينكه فعاليتشان را متوقف كردهاند، ديروز و امروز شروع كردهاند به مصاحبه با اين و آن و ايجاد فضاسازي!
راز سخنان معاون ارشاد؟
پس از كنار گذاشته شدن فضايلي، مدير پيشين خبرگزاري فارس كه از محبوبيت خوبي در ميان خبرنگاران فارس برخوردار بود، برخي سوابق پژوهشي براي حميدرضا مقدمفر، مدير كنوني فارس برشمرده شد، اما مشخص نيست مقصود ملكيان، معاون صفار، از زير سؤال بردن سوابق مقدمفر چيست؟ با اين حال، برخي احتمال ميدهند سوابق و مسئوليت مقدمفر در يك پرونده جنجالي، مربوط به يكي از چهرههاي اصلاحطلب مورد اشاره و منشأ فشار ارشاد بر وي بوده است.
مدير فارس: لازم بود، فارس را يك هفته تعطيل ميكردم
جالب آنكه پيش از علني شدن اين فشارها بر شخص مقدمفر، وي كه به اعتراف خود، «به فارس آمده تا حمايت اين خبرگزاري را از دولت افزايش دهد»، باز هم تسليم شده و با بياساس دانستن نگراني از موضعگيري فارس عليه دولت، تأكيد ميكند: حمايت ما از دولت، اعتقادي و آرماني است و بر مبناي هواي نفس نيست كه اين مسئله موجب گارد گرفتن شود.
مقدمفر تصريح ميكند: از اين به بعد حمايت ما از دولت بيشتر هم خواهد شد.
مدير عامل خبرگزاري فارس گفته بود: به محض آنكه شفاها از ناراحتي مسئولان نسبت به انتشار آن آگاه شديم نيز خبر را از روي سايت برداشته و آن را تكذيب نموديم...اگر يكي از مسئولان از داخل دولت حتي به صورت تلفني به من اطلاع مي داد كه لازم است براي مصالح ملي حتي خبرگزاري فارس يك هفته تعطيل شود با كمال ميل آن را ميپذيرفتم.
فشار بر آقاي سردبير
همزمان برخي، از جمله سايت نزديك به دولت، منشأ برخورد با فارس را با حمايت اين رسانه از حداد عادل در موضوع رياست مجلس و فعاليت چهرههايي چون عباس درويش توانگر، عضو جمعيت ايثارگران گره ميزنند كه دوست او، احمد توكلي هر از چند گاهي، انتقاداتي عليه دولت مطرح كرده است؛ درويش توانگر، چهرهاي است كه از زمان فضايلي، سردبير فارس بوده است.
در اين گير و دار، سايت پارسينه هم نوشت: يكي از دلايل توقيف سه روزه خبرگزاري فارس فشار برخي محافل براي تغيير سردبير اين خبرگزاري (عباس توانگر) بوده است كه مقدمفر تاكنون، مديرعامل اين خبرگزاري با اين فشارها موافقت نكرده است....شنيده شده است محافل تلاش دارند فرد ديگري را جايگزين توانگر كنند.
اقدامي فراتر از ارشاد
به هر حال، ناظران بر اين باورند كه توقيف هفتاد ساعته و كوتاه مؤثرترين رسانه حامي دولت، هرچند از نگاه برخي، نمايشي تلقي شده و ميتواند تا اندازهاي بر سرويس دادن خلاف معمول اين رسانه به دولت نيز سرپوش بگذارد، اما تصميم به اين اقدام، منشاي فراتر از وزارت ارشاد داشته است.
در اين ميان، شماري معاون حقوقي جديد احمدينژاد را مؤثر ميدانند كه گويا به تازگي اخباري عليه او در بخش ويژه خبرگزاري فارس منتشر و ناشي از اختلاف شديد جمعيت ايثارگران با رحيمي دانسته شده بود.
گزارشهاي جهتدار
همزمان، نوشته يكي از وبلاگهاي شديدا حامي دولت كه مطلب آن در سايت حامي دولت نيز نقل شد، اين گزينه را تقويت ميكند.
وي نوشته بود: «واكنش تمسخرآميز و معنيدار احمدينژاد به توقيف فارس نيز در خور توجه است و شايد بهترين واكنش به اين برخورد، سكوت باشد!! متأسفانه، اخبار موثق حاكي است كه برخي با غرضورزي، گزارشهاي تحريف شده و جهتداري را عليه فارس تهيه و در اين چند روز اخير به رئيسجمهور ارايه كرده بودند كه در صورت لزوم، اسامي و گزارشهاي آنها را منتشر خواهم كرد».
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]