واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مسوول مركز مطالعات استراتژيك جنبش دانشجويي: بار اصلي ايجاد فضا براي نشاط در دانشگاه، برعهده فعالان نهادهاي دانشجويي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
مسوول مركز مطالعات استراتژيك جنبش دانشجويي درباره زمينهها و بسترهاي لازم جهت ايفاي نقش درست و صحيح دانشجويان گفت: فعاليتهاي دانشجويي نيازمند زيرساختها و وجود شرايطي است تا بتواند به نقطه مطلوب و تاثيرگذار برسد.
مجيد حاجيبابايي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه اين شرايط را حداقل در سه سطح ميتوان تحليل كرد، گفت : يكي در حوزه قوانين ، ديگري محيط مناسب دانشجويي و سوم وجود دانشجويانِ با برنامه و فعال در سازمانها و نهادهاي دانشجويي است. اگر اين سه حوزه همزمان با هم رشد كنند ما شاهد فعاليتهاي دانشجويي پويا خواهيم بود.
وي افزود : قوانين موجود براي فعاليتهاي دانشجويي، در قالب بخشنامه و زير مجموعه وزارت علوم ، تحقيقات و فن آوري است در حاليكه نياز به قوانين كارآمد كه بر اساس كار كارشناسي و مصوب نهاد تقنيني باشد ضرورتي است كه بايد به آن پرداخته شود. از اين منظر ايجاد ظرفيتهاي قانوني لازم براي فعاليتهاي گوناگون دانشجويي با توجه به كثرتي كه در رويكرهاي دانشجويي وجود دارد يكي از راههاي بسترسازي براي رشد و هدايت فعاليتهاي دانشجويي است.
اين فعال دانشجويي با اشاره به دو سطح ديگر تحليل يعني محيط مناسب دانشجويي و افراد فعال در تشكلها بيان كرد: اگر اولويتهاي محيط دانشجويي فعاليت دانشجويي را برنتابد خود عاملي براي انفعال در دانشگاه است.البته اگر تشكلها و نهادهاي دانشجويي با آرمان و برنامه باشند ميتوانند بر چنين فضاهايي غلبه كنند زيرا بين فضاي دانشگاه و نهادهاي دانشجويي نوعي كنش ديالكتيكي برقرار است. به همين دليل بار اصلي ايجاد فضا براي نشاط در دانشگاه بر عهده فعالان نهادهاي دانشجويي است.
وي با تاكيد بر اينكه همواره فعاليتهاي دانشجويي داراي محدوديتها و گرفتاريهايي بوده است، اما اين امر به هيچ عنوان دليلي براي انفعال نيست، گفت: در گذشته اگر محدوديتها بيشتر نبوده قطعا كمتر هم نبوده است، اما همچنان بار اصلي بر دوش دانشجويان است و اگر دانشجويان با صبر و حوصله توام با برنامه پيش بروند هر مانعي را از پيش رو برخواهند داشت، از اين منظر دانشجويان بايد حركت تدريجي و آرام را در دستور كار داشته باشند.
مسوول مركز مطالعات استراتژيك جنبش دانشجويي يكي از مشكلات كارهاي جمعي در ايران را فقدان تجربه لازم وعدم تداوم تشكيلات دانست و اظهار كرد : اين مشكل با شدت بيشتري در فضاهاي دانشجويي وجود دارد. لذا پيوستگي بين دورانهاي مختلف يك تشكل ميتواند زمينهساز قدرت و توانمندي بيشتر آن باشد.
وي با بيان اينكه براي انتقال تجربيات يك نسل به نسل ديگر حداقل سه كار بايد انجام شود، گفت: نخست اينكه سنت مكتوب كردن تجربيات بايد جدي گرفته شده و از تكيه بر گفتار و ادبيات شفاهي كه متاسفانه در جامعه ما رواج بسيار دارد، فاصله گرفته شود. دوم اينكه انضباط تشكيلاتي به منظور نفوذ عقايد متكثر كه از بين برنده هويت مجموعه است مورد توجه قرار گيرد. زيرا مجموعهيي كه هويتي سيال داشته باشد، نميتواند انباشت تجربه را تجربه كند و سوم اينكه با تعريف بخشهاي سازماني نوعي ارتباط ارگانيك با اعضاي سابق حفظ شود.
حاجي بابايي تاثير گذاري دانشجويان در جامعه را متاثر از انگيزه و اميد دانشجويان به تغيير در اجتماع و همچنين فضاي سياسي - اجتماعي جامعه دانست و ابراز داشت : دانشجويان به تنهايي نميتوانند حركتي ماندگار و طولاني مدت را راهبري كنند؛ چرا كه مجموعه شرايطي كه در آن قرار گرفتهاند اين اجازه را به آنان نمي دهد لذا بايد در ارتباط با ديگر جريان ها و جنبش ها در سطح جامعه قرار گيرند تا حضور موثر تري در جامعه داشته باشند. از سوي ديگر انگيزه حركت بايد داشته باشند. زيرا دانشجويان اميدوار و صاحب انگيزه ميتوانند منشاء تغيير در محيط مناسب جامعه گردند.
انتهاي پيام
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]